Nasıl Çözebilirim

Aslena

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2013
8
14
288
Eskişehir
merhaba arkadaşlar konu doğru yerde mi bilmiyorum.

Son yıllarda strese bağlı yüzümde özellikle burun kenarı ve kaş kenarında Egzema cıktı hep kızarık çok nadir normal renge dönüyor. Yine burnumun üzerinde delikler görüyorum siyah nokta deliği gibi ama eskiden olmayan şeyler bunlar oda neden bilmiyorum ama iğrenç görüntü oluşuyor bu konuda bildikleriniz varsa paylaşın lütfen
Son olarak her ne kadar kilo versemde yüzümden gram eksilen yok ne yapmam lazım bunun için şimdiden teşekkürler

Doktora gidin o size uygun ilaç verir. Yüzdeki çabuk kayboluyor ilaçlarla. Başka yerlere sıçrama yapmadan bir an önce doktora gidip ilaçla önlemini alın. Yıllar önce bende de çıkmıştı bir ilaç kullandım anında söküp attı. Sadece çok fazla stres olursam kabarır.

bende yüzümde egzama yaşadım hala da yaşıyor sayılırım.doktor kortizonlu krem verdi iki hafta kullandım geçti.bırakınca tekrar.benimki tozlu ve kuru havadan oluyordu. çlaıştığım yer tozluydu.tatile gidince geçiyodu yada nemli bi şehre gittiğimde geçiyordu.altta yatan sebebi düzeltmeden düzelmiyor.strese bağlıysa onu çözmeye çalışın yoga,yürüyüş haftada bikaç gün spor,sosyal aktivite gibi şeylerle.

Uzun zamandir egzema ile bogusan biri olarak sana onereceklerim sunlar.

1. Stresden uzak dur, neye alerjin olduguna dikkat et. Bazi seyler egzamayi tetikliyor.

2. Yuzunu yikar yikamaz tam kurutmadan nemlendirici sur.

3. Egzeman alevlendiyse, doktorun sana verdigi kortizonlu ilaci kullan ama asla 7 gunden fazla kullanma. Egzema belirtileri kontrol altina alindiktan sonra nemlendirici ile devam et (kortizon ilacini kullanirken da nemlendiricini asla eksik etme). Kortizon kremini uzun sureli neden kullanmaman gerektigi ile ilgili iki neden var:

a) Deriyi inceltiyor
b)Adrenalin hormonu salgilanmasini engelliyor (sanirim bu hormondu neyse), Bu yasamlsa bir hormon, ve vucudunun bunu kendi kendine uretmesi lazim.

Back
X