Nasıl daha sakin olurum?

Jasminium84

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
31 Ekim 2013
21.639
72.778
798
41
Kızlar günaydın
Sabah kahvaltıda annemle aramızda bi muhabbet geçti ben de bişe söyledim annemde kızım ne kadar gerginsin seninle konuşulmuyor dedi
Çok üzüldüm bişe diyemedim çünkü haklı
Kızlar gerçekten çok tahammülsüz ve gergin bi insan oldum iyice sebebini de biliyorum ve gerginliğimin gitmesi için buna sebep olan sorunlarımın çözülmesi gerekiyor ancak şu an için çözülebilecek şeyler değiller ne yazık ki
O yüzden sizden ricam daha sakin olabilmem için tavsiye vermeniz
Kitaplardan öğrendiğiniz, kendinizin yaptığı sakin huzurlu Mutlu olabilmek için neler yapılabilir

sen gergin olsan da olmasan da işler hep olacağına varır.
hem ne kadar gergin olursan o kadar negatif yaklaşmış olursun.

fiziksel yorguluk iyidir, bol bol uzun yürüyüşler yap, kahve kola gibi kafeinli şeyler yerine, relax, melisa, papatya gibi çaylar iç, kendinin farkında ol, laf ağzından çıkacakken bi kere daha düşün

Bende öyleyim bu aralar.. Aynısını Dedi annem de bana. Çok gerginim. Maddi sorumlarım var. Evleniyorum baya zor bir süreç. Hepsi psikolojimi o kadar çok etkiledi ki. Napcam bilmiyorum. Bazen dua okuyorum. Ruhumu sıkışmış hissediyorum. Rahatlıyorum biraz.

sen gergin olsan da olmasan da işler hep olacağına varır.
hem ne kadar gergin olursan o kadar negatif yaklaşmış olursun.
Ya evet işte bu yüzden çok üzülüyorum
Çok gergin olduğum için çok sevdiğim insanları misal annemi bile kırıyorum gerginliğimden herşeyi yanlış anladığım için

Benim yakın arkadaşımın karakteri böyle verdiği cevaplar hep gergin tersliyor gibi ama normalde öyle yani sende mi öylesin yoksa gerçekten gerginmisin

Çok uzun yıllar asabiliğimden şikayet etti insanlar, haklılardı
Sabırlı olmayı öğrendim, karşımdaki kötü bir şey dese de kendi kendime telkin veriyorum, sakin olacaksın, hemen cevap vermeyeceksin. Bir la havle çekip, alçak sesle cevap veriyorum artık, küfür ettiğimde de kendime ceza veriyorum

fiziksel yorguluk iyidir, bol bol uzun yürüyüşler yap, kahve kola gibi kafeinli şeyler yerine, relax, melisa, papatya gibi çaylar iç, kendinin farkında ol, laf ağzından çıkacakken bi kere daha düşün
Kahve çay çok tüketir oldum o da etkiliyor muhtemelen
İnan farkındayım insanlarla konuşurken hep ne demek istedi acaba diye kötü kısmını düşünüyorum ve gergin cevaplar veriyorum eşim de şikayetçi bu durumdan annemde bugün söyleyince daha bi farkına vardım
Dediğin doğru bi durup düşünüp öyle konuşmam gerek

sinirlendiğim zaman tek kelime etmeden ortamı terkederim , kimsenin kalbi kırılmamış olur , bir süre sonrada sinirim geçer

Ben de öyleyim
Maddi sıkıntılar kızımın rahatsızlığı işyerindeki yoğunluk stres vs derken iyice gergin oldum
Şimdilik düzeltilebileceğini sorunlar olmadığı için istiyorum ki bunlarla yaşamayı öğrenip sakin olayım
Çünkü bu halim hem beni yoruyor hem de sevdiğim insanları kırıyorum

Benim yakın arkadaşımın karakteri böyle verdiği cevaplar hep gergin tersliyor gibi ama normalde öyle yani sende mi öylesin yoksa gerçekten gerginmisin
Yok hiç böyle değildim aksine çok sakindim
Çok yakın bi arkadaşım bişeye sinirlendiğimde aaaa sen sinirlenebiliyor musun ki derdi o derece sakin hoşgörülüydüm
O yüzden evet gerçekten gerginim

sanırım en doğrusu bu başka arkadaşlar da dedi, demek konuşmadan bikaç an düşünmek en doğrusu

sinirlendiğim zaman tek kelime etmeden ortamı terkederim , kimsenin kalbi kırılmamış olur , bir süre sonrada sinirim geçer
Ama benim sinirlendiğim şeyler öyle odayı terk etmeyi gerektirecek şeyler olmuyor ki
Yani tutup odayı terketsem olmaz
Çok saçma şeylere alınganlık yapıp gerilebiliyorum
Sabah ki mevzu mesela kadıncağız bişe de demedi hemen ters bi cevap verdim

Kızlar başka önerileriniz varsa paylaşırsanız çok Mutlu olurum
Bu halimi hiç sevmiyorum ben

Bu dünya da Can'a bir şey olmadıkça kızılacak hiç birşey yok.

Rahat ol öncelikle ve espirili olmaya çalış.

Kızgınlığını bile espiri ile dile getirmeye başlarsan,zamanla gevşersin.

Karşındakiler de insan,onlar da kızacak onlar da gerilecek.

Kendini çok önemse,her şey burda başlıyor zaten.

Alt tarafı insansın diğerleri gibi.Sakin ve her şeyi tolere eden insanlardan aslında hiç bir farkın yok.Et ve Kemik aynı.

Sadece düşünce şekli.Dünyayı nasıl görürsen,öyle olur o şekle bürünür gözünde.Algı bu.

Allah katında her kul kıymetlidir,ama kulun kula üstünlüğü yok.Kızsan ne olacak ,bağırsan ne olacak yıpransan ne olacak,hiçbirşey.

O yüzden tepki vermeden önce,sakin ol.

Ne yaparsan yap,her şey olacağına varıyor,kırdığınla kırıldığınla kalıyorsun.

''ben kolay sinirlenen biri değilim,insanları dinlerim ve anlamaya çalışırım'' diye empoza et kendini.

Zamanla dediğin gibi olacaksın.Davranışlarımız,alışkanlıktan gelir.

Buna alışırsan,böyle devam edersin.

Kendini oluşturtuğun bir heykel gibi düşün, begenmediğin yerleri yont.Hoşlanmadığın yerleri törpüle.

Benim hayat felsefem bu kısaca.Değişebilen tek varlık,insandır.

Ne güzel anlatmışsın teşekkür ederim tavsiyelerini dinleyeceğim

"Kişinin imanı duasıyla ölüleri diriltecek dereceye ulaşsa bile sinirlendiği zaman onunla çocukların misketle oynadığı gibi oynarım" dediği rivayet edilir şeytanın.

Hakikaten de dünyanın en güzel, en mükemmel insanının öfkelendiğinde yüzünün aldığı şekli, ettiği lafları inciticiliği düşününce tam bir acizlik, kontrolsüzlük, acınası bir kendinden geçme hali görülüyor.

Böyle düşünmek başlı başına yeterli oldu bana.

Kendimden başka birine dönüşme ve kontrolü kaybetme fikri korkunç olduğu için sinir katsayım yükselmeden kendime saygımdan susmaya çalışıyorum, etrafımda sevmediğim ve saygı duymadığım insanları barındırmadığım için sevdiklerimin karşısında sessiz kalmak problem olmuyor hatta onları kırmadığım için mutlu oluyorum ama çevrenizde densiz ve dengesiz insanlar varsa bu formülü uygulamak zor.

Bu kulağıma küpe olsun kendimi sakinleştirmek için en güzel yol sanırım
Ya evet çok haklısın en basit eşim, aşık olduğum insanın sinirlendiği zaman yüzünün aldığı şekil bana o kadar kötü o kadar uzak o kadar soğuk geliyor ki
Muhtemelen ben de o moddayım daimi mutsuz gergin bi yüz ifadesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…