Nasıl davranmalı ne demeli Annem ve kvalidem :(

Böyle sorunlu bir ailede mevlid falan yapmazdım ben. Ağzımın tadı kacacagina hiç olmamasi tercihimdir. Hos oğluma mevlit yapmadım ben sahi😐 adamlar gelsin ayrı odada otururlar. Erkek hoca onlara okusun. Anneniz de kadın hoca bulsun kadınlara okusun sorun çözülsün 😁

Anneniz haklı
Allah kolaylık versin
geçimsiz diğer taraf kv kp hakediyor
ama maalsef bu saatten sonra yani kabul ettikten sonra dönüşü yok
not: şahsım adına söylim mevlüt evde olacak ve kadın erkek olacaksa gelmezdim
idare ederken her dediklerine evet demeniz gerekmiyor

valla ver bir sakinleştirici heryere toz pembe baksın annen
bu ne yaaa zaten kv lerden çekiyor bu gelinler birde annen çıkmış ,

Niye ailelerin müdahalesine izin veriyorsunuz. Bebek sizin, ev sizin, organizasyon sizin. Kendiniz ayarlayın her şeyi, kimseye söyleyecek söz kalmasın.

Ayrıca temizliği ve hazırlığı annenize yaptırmışsınız, kararları kayınvalide vermiş. Bu da adaletsiz.

Son düzenleme:
Bir komsum da erkeklerle bebek mevlidi yapmisti. Kadindan cok erkek gelmisti. Olabilir yani. Annenle konus arada kaldiginib yoruldugunu anlat. Bemim annem de bazem gereksiz triplere girer. Ben esimi savununca da kizar 😀😊 artik sus diyorum koniyu değiştiriyorum. Kafaya takmaya degmez.

Ay ne desem :KK43: çok zor bi durum yillardirdir kaynana ayrı annemin ayrı eziyetini tribini çekiyorum..annem gelir eşim her işine koşar yapar eder ama bana gelince diken üstünde durur benide gerer yok esin laf eder yok anası yok diye bizide istemez ben gideyim ben kalkayım diye diye hep ben giderim bişey olsun senin kocan diye başlar benimde bi evim var demez 9 yıldır evliyim dokuz yıldır hem evime hem anneme koşarım her işine hemde istisnasiz temizlik falan yollarda kosturmaktan yorgun düşerim param olmaz okomsudan borç alır giderim o abine bugün kredi çektim der abine kirayı verdim abine koltuk aldım der banada bazen 5 lira verir akbilene koy der yinede anne diyorum işte nezaman bağıra bağıra agliycam yollarda merak ediyorum

Annen hakli. Bak ben de iki gundur ikisinin anlasamamasi yuzunden salya sumuk agliyorum. Sirf senin gibi yaptigim icin tepemize ciktilar annem de susmuyo simdi benim icin bile... niye hep annen anlayış gostersin??

Kızlar bu pazar mevlidimiz olucak insallah bebegimin kırk mevlidi bugun annem kzkrdesm geldi evi temzledk hazrlık yapdık sorun şu annem asırı derecede gergin ve muhtemel. Pazar gun baya surat sallıycak cnku kayınvalidem ve kpedermden ölümüne nefret ediyor ! Dugunum esnasında cok sorun cıkartmıslardı bende kızıyorum hala ama bebeğimn babanesi dedesi gelcekler elbet bu arada kayınvalidem erkeklerde mevldie gelcek dedi ıkı dayı bir kaynım birde kpeder olucak anneme soleyşnce tabi kuyamet koptu nasıl gelirler erkek olurmuymus mevlidde bıkdım onların bu işlerinden sen neden izin verıyorsun senn hatan felann bide erkek hoca blmuslar kuran okuycak gttcek annem onada takdı erkek hıcamı olurmus kadınlar cekinirmiş felan oufff beynimi yedi suratı bir salladıki mevlüdte kesin hc mutlu olmuyck ve bana cok yansıtıyor her anını cok uclarda yasıyor karsı tarafta laf anlamıyor ben nabıcam arada kaldım resmen valla insan evlenrken cidden ailelerlede evlenıyor ya bu işlerde kmse anne baba ne istiyor sormuyor cok sıkıldım bu duurmdan artık :KK43:

Bence mevlütü bir bahane bulup iptal edin. Yardıma muhtaç bir iki çocuğu mutlu edin. Hem siz sorun yaşamamış olursunuz hem de sevaba girmiş olursunuz :)

Kızlar bu pazar mevlidimiz olucak insallah bebegimin kırk mevlidi bugun annem kzkrdesm geldi evi temzledk hazrlık yapdık sorun şu annem asırı derecede gergin ve muhtemel. Pazar gun baya surat sallıycak cnku kayınvalidem ve kpedermden ölümüne nefret ediyor ! Dugunum esnasında cok sorun cıkartmıslardı bende kızıyorum hala ama bebeğimn babanesi dedesi gelcekler elbet bu arada kayınvalidem erkeklerde mevldie gelcek dedi ıkı dayı bir kaynım birde kpeder olucak anneme soleyşnce tabi kuyamet koptu nasıl gelirler erkek olurmuymus mevlidde bıkdım onların bu işlerinden sen neden izin verıyorsun senn hatan felann bide erkek hoca blmuslar kuran okuycak gttcek annem onada takdı erkek hıcamı olurmus kadınlar cekinirmiş felan oufff beynimi yedi suratı bir salladıki mevlüdte kesin hc mutlu olmuyck ve bana cok yansıtıyor her anını cok uclarda yasıyor karsı tarafta laf anlamıyor ben nabıcam arada kaldım resmen valla insan evlenrken cidden ailelerlede evlenıyor ya bu işlerde kmse anne baba ne istiyor sormuyor cok sıkıldım bu duurmdan artık :KK43:
Bizim de mevlüdümüzde kadın erkek karışık ve erkek hoca vardı. Yahu dua okunan ortamda kadınlar neden çekinecekmiş tövbe estafurlah ne yapıyorlar da çekiniyorlar

Bence anneniz haklı. Benim bir tanidigim annesinin evinde ayri kayinvalidesinin evinde ayrı yaptı. Ama sizin vakit yok anladığım kadarıyla.

Yani kırmak istemem ama mevlidde erkek olmaz benimde bildigim keşke kvnize bunu söyleseydiniz
Erkek hocada biraz abartmıs sonucta sahilde değiliz herkes basını kapıcak dua dinleyecek ne farkeder kadın erkek hoca rahat edemeyebilirdi belki sadece kadın olsa

Aileler birbirini sevmiyor ve anlaşamıyorsa birarada olacakları organizasyonlardan uzak durun.
Annenizin eşinizi,arkadaşlarınızın eşleriyle kıyaslayıp,küçümsemesine de izin vermeyin.
Nasıl başlarsa öyle gider.
Bu konu özelinde annenizin haklı olduğu yerler var ama eşinizin gıyabında söyledikleri çok yakışıksız.

mevlit yapmayın kafanız rahat olsun. ha artık bunu yapalım diyorsanız da iki taraf da gelecek. bizim buralarda da böyle mevlitler yapılıyor erkekler bir odada kadınlar bir odada oturuyor erkek hoca kuran falan okuyor kadınlar da diğer odada dinliyor duaya katılıyorlar. anneniz gereksiz tavırlar sergiliyor düğünde olanlar olmuş geçmiş gitmiş artık ömür boyu bunun kızgınlığıyla mı yaşayacak?

Erkek hoca ve mevlide erkeklerin gelmesi ne alaka ! Anneniz bu konuda haklı. Olaya el atmalısınız. Hanım bi mevlutcu bulup kvlere diğer türlü olursa kimsenin mevlude gelmeyeceğini söyleyebilirsin .
Ayrıca erkek akrabaları da aynı gün aksam ağırlamak istediğini belirtirsin

Konu sahibi ne yaptınız, nasıl geçti mevlüt?
Hakkatten bebek mevlüdünde erkeklerin olması biraz saçma. Ama gelenek görenek, kültür meselesi.

Back
X