• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nasıl davranmalıyım ki ben :(

HerzLich

o artık matematikçi
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
153
30
118
32
Şimdi nereden başlasam bilemiyorum.Ama 5 ay önce biriyle tanıştım internette oldu bu tanışma hatta o zaman 3 yıllık bir ilişkim bitmişti kötüydüm de sonra arkadaş olduk hiç görüşmeden gecelerce dertleştik zaten ben Antalyadaydım tatilde görüşemiyoduk haliyle.Sonra zaman geçtikçe benden hoşlandığını güvendiğini söyledi ben yaralarımın olduğunu söyleyip uzak tutmak istesem de bana güvenmesi hoşuma gitmişti ve hiç olmadığım şekilde rahattım onunla.Hep konuşalım istiyordum bir süre sonra :) Zaman geçtikçe yakınlaştık ben de hoşlandım ve birşeylere başlamış bulunduk o süre içinde...İlk görüşmemiz harika geçmişti bütün buluşma boyunca gözlerime baktı birşey söyleyeceği zaman tutuluyordu biz de o haline gülüyorduk :) İlk defa midemde kelebekler vardı huzurluydum ve çok aşırı mutluydum.Ben inanmakta zorluk çektim yani böyle duygulara çünkü hiç başıma gelmedi.Sabahları sinir küpü olan ben gülerek uyanmaya falan başladım :39: Anneme bahsetmek istedim kısa süre olsa bile bilsin istedim.Bir gün konuyu açtım anne böyle böyle dedim.Lakin benim hiç takılmaya gerek duymadığım alevilik konusuna annem takıldı ve erkek arkadaşım alevi olduğu için görüşmemi bile istemedi.Benim annem böyle şeyleri benden neşeli karşılar normalde ama böyle bi tepki gösterince moralim çok bozuldu:14: Bilmiyorum aranızda böyle bir konuda sıkıntı çeken oldu mu belki dinle falan ilgili olduğu için bu konuyu açmak yasak falandır.Ben nasıl davranmalıyım şimdi siz nasıl davrandınız böyle bir durumda kaldıysanız :43:Lütfen bir fikir verin bana :43:

Şimdi nereden başlasam bilemiyorum.Ama 5 ay önce biriyle tanıştım internette oldu bu tanışma hatta o zaman 3 yıllık bir ilişkim bitmişti kötüydüm de sonra arkadaş olduk hiç görüşmeden gecelerce dertleştik zaten ben Antalyadaydım tatilde görüşemiyoduk haliyle.Sonra zaman geçtikçe benden hoşlandığını güvendiğini söyledi ben yaralarımın olduğunu söyleyip uzak tutmak istesem de bana güvenmesi hoşuma gitmişti ve hiç olmadığım şekilde rahattım onunla.Hep konuşalım istiyordum bir süre sonra :) Zaman geçtikçe yakınlaştık ben de hoşlandım ve birşeylere başlamış bulunduk o süre içinde...İlk görüşmemiz harika geçmişti bütün buluşma boyunca gözlerime baktı birşey söyleyeceği zaman tutuluyordu biz de o haline gülüyorduk :) İlk defa midemde kelebekler vardı huzurluydum ve çok aşırı mutluydum.Ben inanmakta zorluk çektim yani böyle duygulara çünkü hiç başıma gelmedi.Sabahları sinir küpü olan ben gülerek uyanmaya falan başladım :39: Anneme bahsetmek istedim kısa süre olsa bile bilsin istedim.Bir gün konuyu açtım anne böyle böyle dedim.Lakin benim hiç takılmaya gerek duymadığım alevilik konusuna annem takıldı ve erkek arkadaşım alevi olduğu için görüşmemi bile istemedi.Benim annem böyle şeyleri benden neşeli karşılar normalde ama böyle bi tepki gösterince moralim çok bozuldu:14: Bilmiyorum aranızda böyle bir konuda sıkıntı çeken oldu mu belki dinle falan ilgili olduğu için bu konuyu açmak yasak falandır.Ben nasıl davranmalıyım şimdi siz nasıl davrandınız böyle bir durumda kaldıysanız :43:Lütfen bir fikir verin bana :43:
erkek arkadasım alevıydı..hıc kafaya takmadım 4 yıl cıktım aılem asla kabul etmesdi biliodm. ama 4.yılımızdaa sen alevısın sen sunnisin dıe bırbırımızı asagılar olduk. yapamadkk ayrıldık.o cok sevıodu ama zamanla tukendik. cokda ıyı oldu. sorunlu evlılık yasamak ıstemem sımdı ççok sevdıgım bı adam var...dinide mezhebıde mezhebıme uygun.ha evlenırmıyız evlenmesmıyız Allah bilir hayırlısı olsun byle cok mutluymm

ya zaten evleniriz şöyle böyle demiyorum ben daha çok yeni ama hiç yaşamadığım şeyleri yaşıyorum ve annemin bu tepkisi karşısında ne yapacağımı bilemiyorum :(

benim erkek arkdaşm da alevi bizde böyle şeyler problem olmaz annem insan olsun yeterki der her zaman Allah yardmcnz olsun.

ya zaten evleniriz şöyle böyle demiyorum ben daha çok yeni ama hiç yaşamadığım şeyleri yaşıyorum ve annemin bu tepkisi karşısında ne yapacağımı bilemiyorum :(
:(((( bılmem... gorus ıstersen .aılenı karsına aldıgına degmez ama acıkcası
.alevi dıye demıyorum böyle... ama madem annen alevı olmasını sorun yapmıs. annenı uzmeye bu yuzden degmez dıorm

:(((( bılmem... gorus ıstersen .aılenı karsına aldıgına degmez ama acıkcası
.alevi dıye demıyorum böyle... ama madem annen alevı olmasını sorun yapmıs. annenı uzmeye bu yuzden degmez dıorm

Ya tamam da annem tanımadan etmeden böyle yapıyo kızıyorum o yüzden müslümanız sonuçta hoşgörü bekliyorum annemden sadece :(

benim erkek arkdaşm da alevi bizde böyle şeyler problem olmaz annem insan olsun yeterki der her zaman Allah yardmcnz olsun.

bu zamana kadar annem de insan olsun yeter diyordu aleviliğin sorun olacak neyi var anlamış değilim :(

Aleviler sunni es alirlar cunku insanligin mezhepte olmadigini bilirler. ;)

Sunniye kız da verirler mi ;)
Sen böyle diyince sunniler insanlık bilmiyormuş gibi oldu lakın ben sana alevi komşumuzun kızını sırf sunniyle evlenmek istiyor diye dövdüğünü söyleyeyim. Bu da bir örnek olsun sana.
Yani insan olabilmek için bir dinin olması gerekmez ;)

Arkadaşım ailen karşıysa bulaşma yanlış anlama bu sadece o konu için değil aile istemeyince biraz herşey karışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.Ben aleviyim eşim sunni.Annem benim de başta biraz mırın kırın etmişti.Etrafımızda ki örneklerden dolayı korkuyordu açıkçası ama benim sevgime değer verdi.Bu konuları aştık evlendik.Eşimle dini açıdan hiç problem yaşamadık ama düğün aşamasında çok sıkıntı yaşadık mezhep farkı değildi ama kültürel farklar bizi çok üzdü.Önemli olan her zorluğa göğüs gerebilmek.

Birde şu var ki ne ben koyu bir aleviyim ne de eşim koyu bir sunni.İnsanlığa her şeyden çok önem veriyoruz.Bir çok açıdan kafamız uyuyor.Birbirimize fikirlerimizi empoze etmeye çalışmıyoruz.Birbirimizi küçümseyecek yorumlar asla yapmıyoruz.Hatta bu konuları tiye alıyoruz.Eşimin ailesiyle de dini konulara girmekten kaçınıyorum.Saygı gösteriyorum.Kimlik,din,ırk,mezhep geri planda kalıyor.İnsan olabilmek en büyük erdem.Bunu başarabiliyorsak gerisi hikaye. Haaa çocuğumuz olursa neye inanmak isterse kendi seçimi kendi kararı.Eşimde ben de böyle düşünüyoruz.Önce İNSAN olmayı öğretmek bizim vazifemiz.

Umarım sende mutlu olabileceğin iyi bir insan ile birlikte olursun.Ailende sevgilini tanır ve seni emanet edecek kadar ona güvenirlerse mezhebini dert etmeyeceklerdir.

ZAten çok yeni bir ilişkiymiş şimdiden boyle şeylerle sıkma canını zamana bırak benim kuzenim Alevi bir kızla evlendi 7 senedir cok guzel bir evlilikleri var 2 de çocukları oldu çok mutlular ve 3 sene nişanlılık 7 sene evlilik döneminde ne aileler arasında nede ikisinin arasında hiiiç lafı bile geçmedi sorunda olmadı mezhep önemli değil bence insanın iyi olması en önemlisi

Asla alevilere veya sünnilere bir lafım yok ama insanların kendi dengiyle evlenmesi taraftarıyım. İnanç çok temel bir konu ve malesef siz esneyebilseniz bile illa aileden bir sorun çıkacaktır. Yol yakınken dönün çok yıpranırsınız...

ben sunniyim eşim alevi 1buçuk yıllık evliyiz harika gidiyor evliliğimiz mühim olan mezhep değil adam olması abartmayın takmayın

ben cok takmam aslında bu konuları ama sıkıntı olmaz da dıyemem cok farklı ıkı mezhep. bilemiyorum ınancınızı ne kadar yasıyosunuz ona gore degısır mesela sız ramazanda oruc tutacaksınız ama esınız tutmycK siz güsul abdestinin ne kadar önemli olduğunu icra edilmesini istiyceksın ama alevılıkte yok bildiğim kadarıyla sen kandillerde vs. kuran okuyacaksın belkı yada kandıl kutlamak ıcın aılenı arayacaksın ama onun öyle bı gunu olmayacak senın bayramında o olmayacak kurban kesmeyecek vs. vs. vs. karar senin ama kendini cok kaptırma derim ben. üstelik aileni karşına almana değer mi ona da sen karar vereceksin..

Onemli olan insan olmasi. Adam gibi adam olmasi.
Sonucta dinin ozunde de insan sevgisi yok mu? Herkes Allahin kulu. Ve hepimiz ayni Allaha inaniyoruz.
Bence boyle seylere takilmayin. İnsanlari dil,din ve mezhep farki gozetip ayirmayin.
Buyuk ihtimalle konu kapatilacaktir ancak yazmadan edemedim. Siz askinizi yasayin. Adam gibi adamsa da evlenin. Bunlari dusunmeye bile gerek yok ;)
Dilerim cok mutlu olursunuz

Sunniye kız da verirler mi ;)
Sen böyle diyince sunniler insanlık bilmiyormuş gibi oldu lakın ben sana alevi komşumuzun kızını sırf sunniyle evlenmek istiyor diye dövdüğünü söyleyeyim. Bu da bir örnek olsun sana.
Yani insan olabilmek için bir dinin olması gerekmez ;)
Arkadaşım ailen karşıysa bulaşma yanlış anlama bu sadece o konu için değil aile istemeyince biraz herşey karışıyor.

:))))) aynen ıste bnu dıorm:54:

ben cok takmam aslında bu konuları ama sıkıntı olmaz da dıyemem cok farklı ıkı mezhep. bilemiyorum ınancınızı ne kadar yasıyosunuz ona gore degısır mesela sız ramazanda oruc tutacaksınız ama esınız tutmycK siz güsul abdestinin ne kadar önemli olduğunu icra edilmesini istiyceksın ama alevılıkte yok bildiğim kadarıyla sen kandillerde vs. kuran okuyacaksın belkı yada kandıl kutlamak ıcın aılenı arayacaksın ama onun öyle bı gunu olmayacak senın bayramında o olmayacak kurban kesmeyecek vs. vs. vs. karar senin ama kendini cok kaptırma derim ben. üstelik aileni karşına almana değer mi ona da sen karar vereceksin..

kurban ve bayram dısında dedıgın hersey senın bıldıgın gıbı yuruo ıste evet. olmuyo...

hepinize çok teşekkür ederim öncelikle :)
Ben de o da çok koyu dinci değiliz evet farklar oluyo ama bunu dert etmiyoruz ikimizde şuan için zaten sorun ikimizde değil annemin tepkisinden korktum ama haklısınız çok yeni bunlar zamanlar belli olacak şeyler ben onu tanıdığında annemin yumuşayacağını umuyorum çünkü kızına değer veren birini görünce herhalde öyle olur :)
fikirleriniz için sağolun sanırım şuan kafama takmasam daha iyi olacak daha çok yeniyiz zamanla sorunları aşabilirsek mutluluğumuz devam eder olmazsa da gencim yani 21 yaşındayım bir şekilde hayat devam eder :)

Back
X