konuşma durumu çok da kötü değil anlaşılan. En önemli belirtilerden biride anne baba dışındaki kişilerle göz kontağı kuramamasıymış. Nette doktorların söylediği belirtileri araştırıp çocuğunuzu karşılaştırın daha net karar verirsiniz. Yanlış bilgi vermek yada sizi korkutmayı gerçekten istemiyorum ama anneler maalesef çocuklarına bu tarz hastalıkları konduramadıklarından ihmal edip tedavide geç kalıyorlar ve çocuklar çekiyor ceremesini ilerde ve ben buna çok üzülüyorum. Bu nedenle sizi uyarmak istedim sadece. Bi tanıdığımız bu konuda inatlaştı maalesef çocuk 4 yaşına geldi şimdi teşhis kondu ama geç kalındı. Tedavi olacak çocuk ama maalesef hasar kalacak.
Sürekli gittiğiniz doktor yerine bu konuda uzman merkezlere götürün bence. En iyi tanıyı onlar koyacaktır bu konuda. Ben maalesef her doktora güvenemediğimden biraz titiz davranıyorum bu konuda. Bu tarz önemli konularda en az 3-4 doktora giderim her zaman. ( kendimle ilgili yaşadığım birkaç kötü tecrübeden sonra kesinlikle birkaç doktora gitmeden karar vermiyorum)
Umuyorum bir hastalık çıkmaz ama tedbir almakta fayda vardır herzaman.