Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
Kızlar uzun bir aradan sonra merhaba. Kızım 7,5 aylık oldu. Şükür çevresini tanımaya başladı. Farklı tepkiler vermeye başladı ve yaramaz olmaya başladı. Kızlar ben bebeğime nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Yıllarca eğitim bilimleri görmüş ben tıkandım kaldım. Mesela kızım mama sandalyesinde sıkılınca kendisini atıyor ve ben ne yapayım bilemiyorum. Her şeyi kızımla konuşarak yapıyorum sakin sakin anlatıyorum ama bebeğim fazla kızgın sanksa. Mesela üstünü değiştireceğim kalkıyor tutup yatıracağım ama alırken daha yay gibi kendisini kasıp atıyor. ben anlatmaya çalışıyorum canının yanabilir yapmamalısın diye fakat baya dinlemiyor doğal olarak. Acaba kızlar bu normal mi ben kendimi çok yetersiz hissediyorum böyle olunca. Biryerde yanlış yapıyor olabilir miyim?

Kızlar uzun bir aradan sonra merhaba. Kızım 7,5 aylık oldu. Şükür çevresini tanımaya başladı. Farklı tepkiler vermeye başladı ve yaramaz olmaya başladı. Kızlar ben bebeğime nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Yıllarca eğitim bilimleri görmüş ben tıkandım kaldım. Mesela kızım mama sandalyesinde sıkılınca kendisini atıyor ve ben ne yapayım bilemiyorum. Her şeyi kızımla konuşarak yapıyorum sakin sakin anlatıyorum ama bebeğim fazla kızgın sanksa. Mesela üstünü değiştireceğim kalkıyor tutup yatıracağım ama alırken daha yay gibi kendisini kasıp atıyor. ben anlatmaya çalışıyorum canının yanabilir yapmamalısın diye fakat baya dinlemiyor doğal olarak. Acaba kızlar bu normal mi ben kendimi çok yetersiz hissediyorum böyle olunca. Biryerde yanlış yapıyor olabilir miyim?

çok cahilsem affedin ama 7,5 aylık çocuk sizi anlıyormu. konuşarak anlatmaya çalışıyorum dediniz ya :)

Çok şekersin. Laftan anlayacağını sanmıyorum o yaşta çocuğun; ama güler yüzünüz, yumuşak ses tonunuz mutlaka etki ediyordur. :)

Kendini yıpratma yeter. Daha inatlaşacağı dönemler gelince özellikle 2 yaşından sonra ne yapabilirim diye düşün.

eğitim bilimleri gördüm demişsiniz ama 7,5 aylık çocuğun sizi bu şekilde anlayabileceğini sanmıyorum. gerçekten çok garip bir konu. sanki 3 yaşında gibi anlatmışsınız.

Şuan için anlamıyor olabilir ama onunla sürekli konuşuyor olmanız kelimeleri daha erken tanıyıp, ileri de daha hızlı öğrenmesini sağlayabilir.

Yalnız sizi anlayacağı zaman geldiğinde, her komutunuzu dinleyeceğini umuyorsanız o biraz hayal :) Bi zaman gelecek siz ne derseniz tersini yapacak. Bunun için kendinizi kötü hissetmenize gerek yok.

eğitim bilimleri gördüm demişsiniz ama 7,5 aylık çocuğun sizi bu şekilde anlayabileceğini sanmıyorum. gerçekten çok garip bir konu. sanki 3 yaşında gibi anlatmışsınız.
Cocuklari bu kadar kucumsemeyin, onlar hersey cok guzel anlarlar fakat islerine geleni yaparlar genelde...simdi olmas bile zamanla cocuk daha sakin yapida olacaktir ve iletisimi guclenecektir

Daha bunun 2 yas sendromu var dur :) Cocuk iyi hos da bazen valla sinir sistemini çökertiyor insanin. Anasinifi ogretmeniyim. Bazen diyorum ki bu cocuklar emanet diye boyle tahammul ediyorum acaba kendi cocuguma da ayni tahammulum olacak mi yoksa ben de kendi söküğünü dikemeyen bir terzi mi olacagim? Sonra diyorum ki amaaan be kizim bosver tadini cikar cocugunun her aninin :)

Cocuklari bu kadar kucumsemeyin, onlar hersey cok guzel anlarlar fakat islerine geleni yaparlar genelde...simdi olmas bile zamanla cocuk daha sakin yapida olacaktir ve iletisimi guclenecektir

7,5 aydan bahsediyoruz. daha yaşını bile almamış. hiç bişeyi anlamaz demiyorum. anlar. ama bu komutları, neden sonuç ilişkileri anlamaz.

7,5 aydan bahsediyoruz. daha yaşını bile almamış. hiç bişeyi anlamaz demiyorum. anlar. ama bu komutları, neden sonuç ilişkileri anlamaz.
Olur mu? Hayir dediginizi de anlar evet dediginizi de ve cocugun gelisimini cok olumlu etkiler bunlar...ki kadin sakince sebeplerini anlatiyormus bunun simdi olmasa bile ilerde cok olumlu donusu olur...hatta bazi uzmanlardan da dinledim cocuklarin aslinda herseyi anladigini

Daha o sana sen ona alışmaya çalışıyorsunuz..çok minik daha..üstelemeyin..minnagım mama sandalyesinde durmak istemiyor demek ki..:KK68:rabbim bagışlasın..

Bebekler 6. İtibaren anlamaya başlarlar. Ki kiz bebekeleri çok daha çabuk öğrenir,anlar konuşmalarını anlamasa bile onunla konuşarak,anlatarak çok iyi yapıyorsun olması gereken o zaten. Devam et böyle bence :)

Olur mu? Hayir dediginizi de anlar evet dediginizi de ve cocugun gelisimini cok olumlu etkiler bunlar...ki kadin sakince sebeplerini anlatiyormus bunun simdi olmasa bile ilerde cok olumlu donusu olur...hatta bazi uzmanlardan da dinledim cocuklarin aslinda herseyi anladigini
Aynen katılıyorum sana. İste bazi insanlar konuşmak için konuşur. :işsiz:

Ayyy ayni dertler bende varr asla yemek yemiyor 11 aylik 7 kilo yapmadigim sey kalmiyo yere yatiriyorum video aciyorum 2 kasik yese bayram ediyorum anne sutu su haricinde bisey yemiyor. Kiyafet degistirirken ciglik cigliga. Altini degistirirken de oyle. Kiyafet konusunda cani yandigi icin oyle yapiyo olabilirler cunku parmaklarini actiklari icin aciyo olabilir. Altini degistirirken eline oyuncak ilgisini ceken biseyler veriyorum. Ama yemek konusunda basarili olamadim gastraentolojiye gittik dun doktor asla zorlamamayi saygi duymami soyledi. Coook zor annelik bazen bagiriyorum icimden canavar cikabiliyo cok uzuluyorum sonra oyle yapsam da anlamiyo ki kontrol etmeye calisiyorum kendimi. Yemek yapamiyorum pacamda surekli. Zamanla kendilerine guveni geldikce duzelecekler. Sabir sabir :)

Back
X