Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.

O an ki dehset bir Akıl tutulmasıdır kesinlikle eminim. Gecen bir ogrencim sandalyeden dustu ve 35 haftalik hamile halimle cocugu o tedirginlikle nasil yerden kaldirdim da gogsume bastim hatirlamiyorum :) cocuk zavalli diyor ki ogretmenim merak etme ben iyiyim. Birakir misin boyama devam edeyim :KK70: ama o sicaklik ve gevseme bana da o an gelmisti iste :ruh:
İnşallah hayırlısıyla doğum yapar bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Ya işte birde kendi çocuğun olunca daha fena oluyor. Mesela çocuk o düşe düşe büyür zihniyeti bana gelmedi mesela kzıım 2 2,5 aydır tehlikeli hareketler içinde sürekli bir dülme çarpmaya yaklaşma hali var inanır mısın hop oturup hop kalkma eylemi benim için girmiş dilimize :-)
 
İnşallah hayırlısıyla doğum yapar bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Ya işte birde kendi çocuğun olunca daha fena oluyor. Mesela çocuk o düşe düşe büyür zihniyeti bana gelmedi mesela kzıım 2 2,5 aydır tehlikeli hareketler içinde sürekli bir dülme çarpmaya yaklaşma hali var inanır mısın hop oturup hop kalkma eylemi benim için girmiş dilimize :-)

Amiin insallah. Zordur tabi ya ama iste rahat birakmak lazim gercekten duse kalka buyuyorlar. Yarasi beresi olmayan cocuk cocukluk yasamiyor gercekten. Ah biz evhamlilar :) insallah sen de saglikla buyutursun minigini :KK54:
 
Bu kadar küçük bebekler mimiklerden daha iyi anlıyor en azından ben oğlumla öyle anlaşıyordum istemediğim bi davranışta üzgün bakıyordum kızgın bakmak çok zor çünkü çok minik
Kızamayacağım için denemedim bile nasıl olur bilmiyorum ama bir kez ama bak kafanı çarpacaksın demiştim dedim kapıya bana uzun uzun bakıp üzüldü genelde kızamıyorum ama bunda korkutuyor beni ya ileride de kızamazsam şımarık olursa
 
Yanlış hareketlerinde parmağını sallayabilirsin. Ama gerçekten yanlış olan davranışlarını. Zamanla o hareketi yanlış hareket ile bağdaştırır. Mimikleriniz de bunu desteklemeli. Ayrıca bebekler de söylenenleri anlıyor. Bıkmadan yorulmadan neden izin vermediğinizi de anlatın.
Allahım kıyamam ya parmak kaldırsam oyun bile zannedebilir ama deneyeceğim :)
 
Amiin insallah. Zordur tabi ya ama iste rahat birakmak lazim gercekten duse kalka buyuyorlar. Yarasi beresi olmayan cocuk cocukluk yasamiyor gercekten. Ah biz evhamlilar :) insallah sen de saglikla buyutursun minigini :KK54:
İnşallah :) evhamlı anne mi aaayyy şu 7,5 aylık dönem öncesi 38 hafta 5 yıl falan götürdü düşünürken :)
 
Bide bunun 3 yas sendromu var ki hepsinden beter..
Daha çıldıracağın zamanlar gelicek :anne:
 
Allahım kıyamam ya parmak kaldırsam oyun bile zannedebilir ama deneyeceğim :)
Gülümsettiniz beni :) Ben net bir şekilde hayır derdim parmağımı sallayarak. Neden olduğunu da açıklardım. Şu an üç yaşında ve gerçekten hiç bir zaman bu konuda zorluk çıkarmadı. Çok küçükken bile hayır dediğim şeyi yapmazdı. Başka bir çocuk yaptığı zaman da böyle yaparsan şöyle olur şeklinde benim ona olan açıklamamı yapıyor. Çocuklar mantıklı olan şeyleri kavrıyor. Biz kıyamıyoruz ama bizim zaaflarımızı çok iyi bilip kullanıyorlar da.
 
Kızlar uzun bir aradan sonra merhaba. Kızım 7,5 aylık oldu. Şükür çevresini tanımaya başladı. Farklı tepkiler vermeye başladı ve yaramaz olmaya başladı. Kızlar ben bebeğime nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Yıllarca eğitim bilimleri görmüş ben tıkandım kaldım. Mesela kızım mama sandalyesinde sıkılınca kendisini atıyor ve ben ne yapayım bilemiyorum. Her şeyi kızımla konuşarak yapıyorum sakin sakin anlatıyorum ama bebeğim fazla kızgın sanksa. Mesela üstünü değiştireceğim kalkıyor tutup yatıracağım ama alırken daha yay gibi kendisini kasıp atıyor. ben anlatmaya çalışıyorum canının yanabilir yapmamalısın diye fakat baya dinlemiyor doğal olarak. Acaba kızlar bu normal mi ben kendimi çok yetersiz hissediyorum böyle olunca. Biryerde yanlış yapıyor olabilir miyim?
Bu anlattiklarini bebeklerin yuzde 90 i yapiyor zaten.bir sikinti yok ama sakince anlatmaya calismayi sabirla devam ettir.birgun faydasini goreceksin.su an sen de panik davransan ya da bagiran cagiran bir anne olsan ilerde daha hircin oluyorlar .
 
konuşmayı anlatmayı hiç bırakma canım bu şekilde olunca sosyal olarak algısı daha çok açık oluyor bebektir anlamaz diyip susma. ben öyle yaptım pişmanım. bebeğin 7.5 aylık olduğu için şuan seni anlamaması normal ve yaptıkları da normal. kafana takma tadını çıkar bu günlerin
 
Yaa aslında bu da mantıklı geldi şimdi ya :)
Size tavsiye ettiğim Bilinçli Bebek adlı kitabı mutlaka temin edip okuyun,bir çok sorunuzun cevabını bulacaksınız.
Aletha Solter'ın bu kitabı gibi diğer tüm kitapları da güzeldir.

Haluk Yavuzer Hocamızın 'Çocuk Psikolojisi' ve 'Çocuk Eğitimi El Kitabı' da ebeveynlerin okuması gereken kitaplar.
Etrafımızdaki insanların genel geçer tavsiyelerindense, alanında uzman isimlerin görüşlerini almayı ve uygulamayı daha doğru buluyorum çocuk eğitiminde.
 
Back
X