nasıl ders çalışsam?ne yapsam da kurtulsam şu yorgun histen...

• Konu Sahibi Konu Sahibi pea
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

pea

diren!
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2012
1.045
8
66
Balıkesir
selam kızlar haftaya deli gibi önemli sınavlarım var ve içimde çalışmak istemenin zerresi yok.acaba diyorum aranızda bana şöyle çalış,böyle çalış diye etkili ders çalışma yöntemleri tavsiye edecek olan var mı,her türlü öneri ve eleştiriye açığım. raad olun.öptüm hepinizi.
çook yorgun hissediyorum bi de napsam ders çalışmak için hırs gelse içime.

Ahh benimde haftaya sınavlarım. 7 dersten sınava giricem. Bi tanesine bile başlayamadım. Elim kolum kalkmıyo. Çalışmak için masaya oturduğumda başıma ağrılar saplanıyo.
Bekarken sabahlara kadar çalışırdım yorulmadan. Evlendim bi tembellik bi rahatlık mı sardı anlamadım ki. Ben yumurtanın kapıya dayanmasını bekliyorum sanırım arkadaşım :)
Kolay gelsin. Umarım çalışma isteği bi an önce çalar kapıyı..

zor çalar kapıyı çalışma isteğigecenin bu saati olmuş hala netteyim
kk'dan soru gelirse kaçırmam
tek bi dersten bile kalmamak lazım ya.çalışma isteği gel gel gel gel

aynennn dicem sınavlarm var.ama calşma istedigmn gelmesni masa basında bekliyorum.güzel güzel renkli notlar cıkartmak kendi anlıcam sekilde sözele cevirmek bnde işe yarıyo.bilmem yapıyo musun amaaaa dene derim.mutlaka calışılıcak sonçta.bide veremessen ikinci bikez daha aynı yola giriceksn göze alma bence

Ders çalışmak için istek gelmesi beklenmez; çünkü o istek çok nadir gelir genelde.
Masa başına alet edavatı alıp bir güzel oturacaksın.
Sonra başla okumaya... Ya da yazmaya çizmeye. Artık bölümün hangisini gerektiriyorsa.
Ardından ister istemez gömüleceksin kitaplara zaten.
Kaptırıyorsun kendini farkında olmadan.

Bir de çalışkan , başarılı, vaktini boş boş geçirmeyip de beynini yeni bilgilerle dolduran insanlardan feyz almak lazım.

Ah ahh aynı dertten muzdaribiz.Şu net olmasa çok güzel çalışıcamda çok oyalıyor beni 8 tane dersim var beni bekleyen.Yarın kütüphaneye gitmeyi düşünüyorum.İnsanları harıl harıl çalışırken görünce bende çalışıyorum çünkü.Yoksa yurtta olucak gibi değil

Öğrencilerin genelde çok yaptığı bir hatadır bu
Oysa dersten sonra evde/ yurtta bir kez okuyup kapamak 5 dk bile almıyor
Hedefleri küçük parçalara ayırmak lazım
Hepsini birden yapmaya çalışınca olmuyor
3 güne bırakmak yerine 2 hafta önce birer saatlik çalışmayla alacağınızdan daha yüksek puanlar almış, hemde gün içinde çok zaman harcamamış olursunuz derslere
Madem bir hafta var sınava oturup plan yap
7 güne tüm dersleri konuları bölüştür
Bir bakmışsın bitmiş

Maaleseef ben de öyleyim.. Haftaya kaç tane sınavım var ve konular çok fazla ama ben hala netteyim. Evimi de özledim bitse de gitsek halindeyim iyice saldım

kızlar ders çalışmak için isteğin gelmesini beklemeyin o istek pek gelmiyo çünkü oturun masanızın başına sınavlardan sonraki tatili düşünün ben tatili düşününce çalışmaya başladım çok şükür 8 dersim var 6 sının sınavı bitti kaldı 2 tane inşlh güzel sonuçlar alırız

Son düzenleme:
Ben ders çalışmak icin farklı farklı yöntemler denerdim unv deyken. Çalısmam gereken konuları yazardim, sonra konuların alt konularını yazardim. Sonra günlere ya da gun icinde saatlere bolerdim konuları.
Sonra kendine en yakın olandan baslar ve her seferinde listemden silerdim. Sildikce motivasyonum artardi.
Bunlar ise yarardi çoğunlukla.
Bir de cok bunalirsam canım ders çalışmak istemediginde elime ders notlarımı alırdım gidip bir Park'ta ya da cafede calisirdim. Hem kafam dağılır hava alırdım, hem de dersten kopmazdim.
Bir de çalıştığınız ders nasıl bir ders bilemem de ben okurken ders notlarımın kenarlarına küçük notlar alırdım. O sayfada onemli olan kısımları yazardim bir daha döndüğümde sdc o kısımları okurdum. Bir de yazmak ders calışma sıkıcılıgını azaltır.umarim yararı olur:)
İyi çalısmalar hepinize :)

bende hep yazarak çalışırım daha verimli oluyo

Offff haftaya benim de sınavlarım baslıyo üstelik alttan derslerim de var ama bölümümden o kadar sogudumki ders calısmanın d sini duyunca içim daralıyo

Benim tavsiyem dikkatini dagitacak herseyi uzaklastir telefon bilgisayar vb
Cunku onlar yaninda olunca ay dur saate bakiyim biri mesaj atmisti gibi dusunceler kafayi cok dagitiyor
Ve o calisma istegi de gelmez bekleme :)
Kendini sure ver su konuyu su kadar dkda bitircem diye boyle yapinca eger benim gibi dikkati cok dagilan biriysen 10 dklik seyi 1 saatte bitirmezsin 10 dkda biter
Simdi calisirsam daha sonra rahat yasarim diye dusun
Azicik da olsa gaz verir :)
Ve birazdan yaparim falan degilde hemen kalk yap ne kadar erken baslarsan o kadar erken biter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…