Nasıl doğum yapmayı düşünüyorsunuzzzz !!!

seker_5454

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
37
0
36
Sakarya
arkadaşlar ben epiduralmi yanı belden aşağı uyuşturmalı mı yoksa normal doğummu bilemiyorum 15 haftalık hamileyim şimdiden bunun heycanı sardı benı kendimi beyın olarak hazırlamam gerek ben sakaryada yaşıyorum doktorumn özel muayanesine gidyorum ama doğum evınde doğum yapacağım doktorumda doğum evıne geldiği için seçtim ztn doktorumu ama ben doğum evınde normal doğum yapmaktan kokruyorum çünkü saatte 5 veya 10 kişi doğum yapıyor ve herkez başınızda oluyor :( özel hastanede yapacak olsam belki bu kadar korkmazdım ama epidural yaparsam doktorumun nöbetiçi olduğu gün gidicem ve beni ameliyata alacak bilemiyorummmm

canım ben ikinci kez anne olacağım kısmetse ,ben ilk bebeğimi suni sancıyla,ssk hastanesinde yaptım aynen seninki gibi ,doktorumun muayenehanesine gittim ama doğum,ssk da oldu... evet malesef normal hastanelerde ,7-8 kişi birlikte aynı odada doğum anını bekliyorsunuz,ve doğumda da tek kişilik kabşnde değil doğum kısmındaki sıralı sandalyelerden birinde doğum yapıyorsunuz.. sandalyeler yanyana olduğu için diğer doğuranları yandan görüyorsunuz.. Ben bu durumdan hiç hoşnut olmadığım için özel hastanede doğum yapmaya karar verdim.. ayrıca devler hastanelerinde sancı esanasında başkalarınıda gördüğünüz için psikolojiniz bo<uluyor ve geriliyorsunuz.. vede yanınızda bırakın bir yakınınız cep telefonunuz dahi olmuyor ,hiç bir şekilde iletişim olmuyor.. Doğum epidurale gelince
epidural doğum,sancılarınız başladığında omurilikten yapılan enjeksiyonla ,uyuşuyorsunuz ve ağrı hissetmiyorsunuz ancak doğum anına gelindiğinde epidural enjeksiyon bırakılıyor,(aksi halde ıkınma hissini kontrol edemezssiniz)ve doğum normal bir şekilde yapılıyor.. AMa tabi yinde epidural tavsiye ediyorum çünkü bu işin sadece sancı kısmı zor doğurma anı çok hızlı gelişiyor,ve 2-3 dakikada son buluyor.. bence normal doğurun ben doğum yaptım 2 saat sonra normale yakın bir şekilde yürüyebildim,bebeğimi kucaklayabildim, hakkınızda hayırlsı olsun..:71::70:

geçen haberlerde izledim birde jelle doğum çıkmış ağrısız sızısız dikişsiz diyordu doktor..çok detay bilmiyorum sizce nasıldır? bilgisi olan varmı?

İsviçre'de icat edilen bu jel normal doğumu kolaylaştırıp ağrıyı önlüyor. Dikişe ihtiyaç kalmıyor. Sağlık Bakanlığından onaylı. Tüm eczanelerde var. Hiçbir yan etkisi yok. Jelin içinde glikoz, selüloz, karbomer ve su bulunuyor. Doğum anında jel sürtünmeyi ortadan kaldırıyor ve doğumu kolaylaştırıyor."

valla canım netten bulduğum kadarıyla bu .. çok mantıklı geldi banada .. ama nasıl olacak bu.. bu jeli nasıl buluruz doktorumuz biliyormudur acaba...
bu arada netten doktor sitesinde bu tekniği kullanan doktoru buldum ve ona mesaj attım bakalım ondan cevap gelsin aktaracağım...süper olur,tekniği kulllanabilirsek...

Son düzenleme:
saol cnm açıklaman için ama ben mecburum devlette yapmaya durumumuz pek müsait deil özelde yapmaya bu jel benımde aklıma yattı doktorumla bi konuşmam lazım :)

İsviçre'de icat edilen bu jel normal doğumu kolaylaştırıp ağrıyı önlüyor. Dikişe ihtiyaç kalmıyor. Sağlık Bakanlığından onaylı. Tüm eczanelerde var. Hiçbir yan etkisi yok. Jelin içinde glikoz, selüloz, karbomer ve su bulunuyor. Doğum anında jel sürtünmeyi ortadan kaldırıyor ve doğumu kolaylaştırıyor."

valla canım netten bulduğum kadarıyla bu .. çok mantıklı geldi banada .. ama nasıl olacak bu.. bu jeli nasıl buluruz doktorumuz biliyormudur acaba...
bu arada netten doktor sitesinde bu tekniği kullanan doktoru buldum ve ona mesaj attım bakalım ondan cevap gelsin aktaracağım...süper olur,tekniği kulllanabilirsek...

bilgin için teşekkür ederim. banada çok mantıklı geldi. doktordan msj gelirse bilede paylaşırsan çok sevinirim.

bilgin için teşekkür ederim. Banada çok mantıklı geldi. Doktordan msj gelirse bilede paylaşırsan çok sevinirim.

buldum kızlar jeli ulaşamak çok kolay şimdi iş o doktorun bu jeli nasıl kullandığını öğrenmeye kaldı:1:

Araşatırmalarım devam ediyor ,bakalım ..:73:bilgileneyim ,hepimize ilaç olacak bir teknik.. Hatta bakın bu da doğumu yapan annenin yorumu;
şadiye ulutürk (28), 4 yıl önce evlendiğini ve 2,5 ay önce anne olduğunu söyledi. Ulutürk, "anne olmak dünyanın en güzel duygusu. Açıkçası doğumdan korkuyordum. özellikle dikişli olmasından, kesilip biçilmekten ve canımın acımasından korkuyordum. Ama dr. çiğdem hanımın kullandığı bir ilaç sayesinde inanılmaz kolay doğum yaptım. O anı bir daha yaşamak isterdim. Dünyanın en güzel duygusuydu o an." dedi.
bir kadın bu yorumu kolay kolay yapamaz..doktorun yorumu da
sağlık bakanlığı'nın çok mecbur kalınmadıktan sonra sezeryan paralarını ödemediğini hatırlatan demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: "normal doğumu hasta istemiyor, sezeryanı da devlet ödemiyor. Hastalar ikilem içinde kalıyor. Bu aşamada isviçre'de icat edilen bir jel geldi. Bu jel normal doğumu kolaylaştırıyor ve ağrıyı önlüyor. Dikişe ihtiyaç duymayacağımız bir yöntem. Sağlık bakanlığı'ndan jel onaylı. Tüm eczanelerde bulunuyor. Hiçbir yan etkisi yok. Jelin içinde glikoz, selüloz, karbomer ve su bulunuyor. Doğum anında jel sürtünmeyi ortadan kaldırıyor ve doğumu kolaylaştırıyor. Doğanın dengesi normal doğumla sağlanıyor. Bütün dünya sağlık örgütleri de normal doğumu öneriyor." (cihan haber ajansı) 20.01.2011 12:31[2486058]

ay buldum tüm eczanelerde var ,adı dianatal obstetrik jel,taymed sağlık ürünleri ihraç ediyor 176 tl fiyatlı off süper süper istenildiği takdirde depodan getirtiliyor:16:

ben sezaryanla olacagım mecbur cünki ilk bebegim öle olunca buna secme sansı kalmıyor bu arada seker hangi doktora gidiyorsun sen bende sakaryada yaptım ilk doğumumu hemde doğum evinde valla 8 9 kişi birden bagıryoduk sancı gelince ebelede geliğ bize bagırıyordu ama benim sonra sezaryan olacagım anlasılınca aldılar beni o odadan aferdersin ama dıskıyı bosaltmak için makattan ilaç koyoyasun ve o seni cok vcye götürüp getiyo ama orada bile sıra bekliyosun düsün yani cünki herkes seninle anı toplam iki vc var allah yardımcın olsun.

canım hiç korkulacak bişey yok ,Allahın izniyle o an bir anda gelip geçiyor.. rüya görmüş gibi oluyorsun, benim doktorum Melike yıldırım.:nazar:

slm bende 27 haftalık hamileyim bende kararsızım normalmı yoksa sezeryanmı normal dogumdan çok ama çok korkuyorum doktorum seyrine göre karar veririz dedi ama ben aklıma geldıkce titriyom eputurıyel dogumdan bahsetmissiniz ve jelden acıkcasın benim bundan haberim yoktu doktorlada bu muayenede konuşucaz nesıl bir yol izlicemızı bakalım ne dicek aklım karıştı bakalım doktorum ne diçek muayene gününü iple cekiyorum netde fazla ugraşmamaya karar vermiştım o yüzden çoktandır girmıyordum bu arada bende dogum evınde yakınımın yanında 1 gece refakatcı kalmıstım ve orası aynı koyuş gibi nöbetcıier felan aksam ziyaretci gelsede ancak devir dayım yaparmıssın gıbı oluyodu allah sabır versın ne diyim hepımızı hayırlı doğumlar nasip olur inş.

arkadaslar doktorla görüşen oldumu jelli doğum için ben daha 2hafta sonra gittem merak ettim de:3:

evet normal doğumda gerçketen öyle doğum evı ama yapabilcek birşey yok malesef siz sakaryadamı oturuyorsunuz?

bende 10 unda gidicem doktora sorucam inş

slm bende 27 haftalık hamileyim bende kararsızım normalmı yoksa sezeryanmı normal dogumdan çok ama çok korkuyorum doktorum seyrine göre karar veririz dedi ama ben aklıma geldıkce titriyom eputurıyel dogumdan bahsetmissiniz ve jelden acıkcasın benim bundan haberim yoktu doktorlada bu muayenede konuşucaz nesıl bir yol izlicemızı bakalım ne dicek aklım karıştı bakalım doktorum ne diçek muayene gününü iple cekiyorum netde fazla ugraşmamaya karar vermiştım o yüzden çoktandır girmıyordum bu arada bende dogum evınde yakınımın yanında 1 gece refakatcı kalmıstım ve orası aynı koyuş gibi nöbetcıier felan aksam ziyaretci gelsede ancak devir dayım yaparmıssın gıbı oluyodu allah sabır versın ne diyim hepımızı hayırlı doğumlar nasip olur inş.
canım herkez kednince sana normal doğumhikayesini anlatır, kimi korkutur seni kimi teşfik eder..Birincisi normal demek;ağrının ve sancının bebeği gördüğün anda sona ermesi demek,bebişini koklaman demek,onu doğarken ilk senin görmen demek.. daha 2 saat geçmesine rağmen ayağa kalkabilmen demek.. Hayırlsı olsun eğer şartlar el verirse mutlaka normal doğum yapın, epidurali de tavsiye ediyorum,o sancı kısmını ortada kaldırıyor ama doğum yapmanıza yakın ıkınma hissi oluşsun diye,epidural enjeksiyon bırakılıyor..:70:

arkadaslar doktorla görüşen oldumu jelli doğum için ben daha 2hafta sonra gittem merak ettim de:3:
ben kendi doktorumla görüştüm ,ve bunu türkiyede ilk uygulayan hekimlede görüştüm..
benim doktorum;zaten uyguladığını,fakat abartılacak bir etkisi olmadığını süreyi biraz daha kısalttığını ancak dikişi her halükarda atmak zorunda olduğunu belirtti..:26: diğer hekim ise fiziki şartlar el verdiği sürece ,dikişsiz doğum sağlandığını,ve kendisinin 30a yakın ilk doğumunu dikişsiz yaptığını söyledi..
ben ise normal doğum yapmış biri olarak,buna gerek kalmadığını düşünüyorum,çünkü doğum anı gayet hızlı gelişiyor zaten...:nazar::49:

canım herkez kednince sana normal doğumhikayesini anlatır, kimi korkutur seni kimi teşfik eder..Birincisi normal demek;ağrının ve sancının bebeği gördüğün anda sona ermesi demek,bebişini koklaman demek,onu doğarken ilk senin görmen demek.. daha 2 saat geçmesine rağmen ayağa kalkabilmen demek.. Hayırlsı olsun eğer şartlar el verirse mutlaka normal doğum yapın, epidurali de tavsiye ediyorum,o sancı kısmını ortada kaldırıyor ama doğum yapmanıza yakın ıkınma hissi oluşsun diye,epidural enjeksiyon bırakılıyor..:70:

tabiki destegin için saol ilk deneme ve düşükler ve uzun zamandan beri yolunu gözleyince üztüne titriyor insan bu zamana kadar geldik inş devamıda gelir tabiki her sancıya agrıya razıyım bebişimiizi kucamıza almak için ama işte insan ister istemez terettütlü oluyor :66:

sende çok haklısın canım evet hakkımızda hayırlısı,Umarım herşey istediğin gibi sorunsuz olur...:nazar::emir_bebek::70:

ben 40 +2 günlük hamileyim günüm geçti ama almadılar beni daha sancım falan da öle çok olmuyo bidün oldu belime girdi sancı sonra geçti doğumum yakın normal doğumdan daha çok korkuyorum sezeryan düşünüyorum ama artık herşeyi olacağına bıraktım hangisi olursa artık 2 gün sonra randevum var o gün gidiyim büyük ihtimalle suni sancı verip doğurtturcklar hepimizin hakkımızda hayırlısını versin rabbim

Back
X