Evet ciddi ciddi bunu bilmek ve yapmak istiyorum ya geçmişi düşünüyorum keşke diyorum ya da geleceği düşünüp stres korku ile yaşıyorum genelde gelecekte yaşanabilecek sağlık sıkıntıları veya kayıplar inanılmaz daraltıyor ruhumu.. sizler ölümün ve hastalıkların olduğunu bile bile nasıl dünyalık olaylara çok mutlu olabiliyorsunuz bunu nasıl başarıyorsunuz..? Ben de bir nebze olsun anı yaşayıp aldığım nefese mutlu olmak istiyorum
. Düşünüp düşünüp stres olmak korkmak ya şöyle olursa diye düşünüp beynimi uyusturmak istemiyorum artık
Hayatta hastalık kadar sağlık, ölüm kadar da yaşam var.
Biri vefat eder, aynı gün aynı saatlerde bir yerlerde biri doğar.
Bu hayatın dengesi bizlerde bu dengenin içerisinde figüranlarız.
Aslında bu kadar basit.
Yaşınız kaç bilmiyorum, yaş oturdukça insan birşeylerin idrakına daha çok varıyor.
Hayatımızı bu kolaylaştırıyor da zorlaştırıyorda yerine göre.
Ayrıca hepimizin keşkeleri, niyekileri var. Yok değil.
Ama siz kendinizi bunlara aşırı kaptırıyorsanız, bu sağlıklı bir durum değil.
Bende bazen geçmişe bakıp şunları yapabilirdim, şu şekilde ilerleyebilirdim diye hayıflanmıyor değilim.
Doğamızda var.
Veya geleceğe bakıp endişelenebiliyorum, bunu nasıl yapacağım şunun üstesinden nasıl geleceğim gibi.
Buna fazla kaptırmamak gerek, yoksa hep kaygı ve anksiyete ile geçer hayatımız.
Herşeyin dozunda olması makbul.
Sizi mutsuz eden de bu.
Uğraşlar bulun kendinize, sizi mutlu edecek hayata karşı motive edecek.
Arkadaş çevresi de önemli, enerjinizi yükselten insanlar olsun hayatınızda, sizi dibe çekenler kaygınızı kamçılar.
O yüzden diyeceğim o ki, eğer kendi başınıza bu sorunlar ile mücadele edemiyorsanız, muhakkak destek alın.
İlla konu ilaç kullanmak değil, ama destek almak her zaman iyi anlamda fayda gösterir.