• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl kurtulabilirim bundan:?

burcu67

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2011
126
2
68
Bartın
Merhaba Arkadaşlar benim bi sorunum saçlarımla ilgili çok sorunum var..daha öncede açtım sanırım buna benzer konu..saçlarımda son bi senedir aşırı incelme yıpranma ve azalma var alltan derim gözükmeye başladı o kadar seyrek..kardeşimi kuaför o yüzden saç rengimi sürekli değiştirdimm.(ah ah çok pişmanımm:14:) sonunda daynamayıp doktora gittimm.Kansızlık var dedi ciddi bi oran değil bu saç dökülmesini etkilezmezmişş..neys ebana bi ilaç verdi saç için tablet yazdı ..Çok pahalı ollmasına ragmen aldım kullandımm..sonuç yine hüsrannn..asıl sorunum şuu o kadar takıntı yaptımm kii nerde saç la ilgili bi şey görsem alıyorumm..her gün internetten bi sipariş veriyorumm aldıgım şeylerin hepsi faydasızz kendimi tutamıyrumm..belki de biraz rahat bıraksam saçlarımı düzelcek ama yapamıyorumm.. saçın insana küstüğünü söyledi arkadaşş gülüp geçmiştim acaba doğrumuu? Nasıl kurtulabilirimm bundann gördüğüm herşeyi alıp uygulamaktannn..yakında bu ürünlere para vermekten iflasın eşiğine geebilirimm..kızlar bana yardım edinn.. bu bi hastalık mı:S

Öncelikle geçmiş olsun dilerim.
Saç,cilt problemlerinin çözümü sabır ister genelde,tedaviler uzun sürelidir.Tedaviyi bırakmamanızı öneririm ve saçınızı belli bir müddet boyamayın derim.Kansızlık varsa kan yapan gıdalardan beslenin.
Eğer saçın küsme gibi bir durumu varsa, saçınızı sevin her gün onunla konuşun,güzel kelimelerle hitap edin ,ne de olsa her şey beynimizde , o yüzden pozitif olun.

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun dilerim.
Saç,cilt problemlerinin çözümü sabır ister genelde,tedaviler uzun sürelidir.Tedaviyi bırakmamanızı öneririm ve saçınızı belli bir müddet boyamayın derim.Kansızlık varsa kan yapan gıdalardan beslenin.
Eğer saçın küsme gibi bir durumu varsa, saçınızı sevin her gün onunla konuşun,güzel kelimelerle hitap edin ,ne de olsa her şey beynimizde , o yüzden pozitif olun.

ahh canım saol tavsiyen için çevremdekiler artık piskolojimin bozuldugunu düşünüyorlarrrr...sürekli internette ne var ne yok ona bakıyorumm...acaba takıntım yüzünden mi böle oluyor anlmadımm..ama pozitif olma tavsiyeni uygulıcamm umarım işe yarar..

benim de saçlarım bir dönem stresten bayağı bir dökülmüştü ve beyazlamıştı. O sıralar bir de saçlarımı boyuyordum. B vitamini eksikliği ve kansızlık genelde sebep gösteriliyor bu saç tırnak mevzuularında ama bende de çok ciddi bir eksiklik yoktu. Neyse sonra bıraktım kendi haline saçlarımı, stresli dönem de bitti. Ama 2 senedir kuaföre sadece 2 kere gitmişimdir. O da fön için. Şimdi eskiye göre oldukça iyi durumdalar.

Sana tavsiyem kuaförle ilişkini kes, bütün kimyasallardan uzak dur, saçlarını rahat bırak. Tedavi için doktorun verdikleri dışında bir şey kullanma. Ama en önemlisi kozmetik tarzı bütün kimyasallardan uzak durman hepsi para tuzağı. Ayrıca bu streste saçlarına iyi gelmez. Bırak kendi hallerine en az iki sene.

canım genetik değilse toparlar saçın üzülme
streste çok etkili.arkadaşın dediği gibi kuaföre gitme.saçınla çok uğraşma
boyama,biraz kendi haline bırak,fön bile çekme.kan tahlillerinde bişey çıkmadı mı?
değerlerin nasıldı?demirden çok ferritin(depo demir) önemliydi diye hatırlıyorum
hormonlarınada bakıldı mı?piyasada satılan şeyleri al çöpe at.şampuanlara hele hiç para verme
en etkilisi minoksildi diye hatırlıyorum.erkek tipi dökülmeler için veriyorlardı.

[ı]benim saçımda da aşırı kepeklenme vardı. Insan içine çıkamıyordum.
çok dökülüyordu birde.
Gittim doktora bana ilaçlı bir şampuan verdi kırmızı renkte. Ilaç ismi söylenmiyor sanırım.
Yeşil sabunla güzelce yıka sonra şampuanı sür durula dedi.
Bir ay kadar kullandım saçlarım çok güçlendi dökülmeler gitti nerdeyse.
Günde 2 kez açıcı kullanmıstım hiç yıpranmamıstı. Korudu saçlarımı bi süre.

Bırakmıstım ilacı şimdi yine kepek olmaya başladı. Kullanmaya başlıcam yine.
Reçetesiz satılmıyor sanırım o ilaç pekte bilmiyorum.
Netten ürün almayı öncelikle kes, rahat bırak saçlarını kendine gelsin.
Kaş yaparken göz çıkarma meselesine dönmesin.
Herkese yaramaz o bakım ürünleri.
[/ı]

Ben saçlarımla çok uğraşıyorum diye kardeşim hep "abla o kadar tarama,uğraşma,kendi haline bırak" derdi.Ama ben yapamazdım.Son bir senedir uğraşmamaya başladım.Başka şeylerle,dersle ilgilenmekten onları unuttum ve ne oldu biliyor musunuz?Hiç uzamayan saçlarım uzamaya başladı.

Yediğime,içtiğime dikkat edip fazla da düşünmeyince bir şeyleri;dökülme de azaldı.Her şeyi kafana taktıkça saçlar da beyindeki bu baskıya dayanamıyor emin ol.O yüzden onları kendi haline bırak.Çok kimyasal kullanma.Badem yağı iyi geliyor diyorlar ama ben denemedim.Ayrıca sık sık yıka ya da su ile tara.Su saça çok iyi geliyor.

bir ürün kullanıyorsun sacın tam ona alısacakken baska bir ürün bu seferde ıkısı bırbırıne zıt dusebılır canım.sarımsak sacları gurlestırıyor ve saç çıkartıyor.birde saç cıkması için bir yerde okumustum sığır iliği iyi gelıyormus nasıl kullanılıyor hıc bılgım yok.

cok ürün kullanma bence kuaforede fazla gitme dip boyan geldıgınde yaptırırsın.

Benimde stresten saçlarımda saçkıran oluşmuştu ,önve arka tarafta olmak üzere yani seyreklik değilde 1 tl büyüklüğünde kel gibii olmuştu sonra zamanla yumurta büyüklüğünde boşluğa dönüştü 1 yıl sonra tülbentle kanatana kadar sürttük ve hergün sarmısak sürdümm şimdii çokk gür çıktı oarlardan, sakın stres yapmayınnn

benimde saçlarım çok aşırı dökülüyordu hatta yemeklerimde çıkacak diye sürekli tülbent takıyordum...Çare olarak aktardan saç bakım yağı aldım saç diplerine masaj yaparak yedirip 2-3 saat sıcak havluyla sarıp bekledim 3 saatin sonunda kuru maya ve ve ılık suyu karıştırıp yine masaj yaparak saçlarıma yedirdim 1 saat bekleyip bioblas şampuanla yıkadım son durulama suyuna da yarım bardak elma sirkesi ilave edip biraz bekleyip bol ılık suyla yıkadım çok şükür 4. kez yaptığımda saç dökülmesi kesildi bu arada b vitamini de kullanıyordum....ben kurtuldum çok şükür...denemenizi tavsiye ederim...çok zor bir durum saçsız kaldığına mı yanarsın evin her tarafı saç içinde kalıyor ona mı yanarsın...Allah kolaylık versin...:nazar::nazar::nazar:

Bence bir süre hiçb irşey sürme saçlarına şuan ne boyda bilmiyorum ama biraz kısalt ve düzenli olarak boyadan kurtulana dek uçlardan az az kestir.Boyadan tamamen kurtulunca saçların daha sağlıklı olacaktır.

Saç küsmesi diye birşey gerçekten var. Saçlar kansızlıktan dökülür. Saçlarını serbest bırak, sık yıkama saçlar cansız ve kuru olur. 2 ayda bir saçlarının krıklarını aldır ve ince telli saçlar için şampuan kullan :)

benimde saçlarım çok aşırı dökülüyordu hatta yemeklerimde çıkacak diye sürekli tülbent takıyordum...Çare olarak aktardan saç bakım yağı aldım saç diplerine masaj yaparak yedirip 2-3 saat sıcak havluyla sarıp bekledim 3 saatin sonunda kuru maya ve ve ılık suyu karıştırıp yine masaj yaparak saçlarıma yedirdim 1 saat bekleyip bioblas şampuanla yıkadım son durulama suyuna da yarım bardak elma sirkesi ilave edip biraz bekleyip bol ılık suyla yıkadım çok şükür 4. kez yaptığımda saç dökülmesi kesildi bu arada b vitamini de kullanıyordum....ben kurtuldum çok şükür...denemenizi tavsiye ederim...çok zor bir durum saçsız kaldığına mı yanarsın evin her tarafı saç içinde kalıyor ona mı yanarsın...Allah kolaylık versin...:nazar::nazar::nazar:

gERÇEKTEN SENİ ÇOK İYİ ANLIYORUMM ÇOK ZOR Bİ DURUMM.EVİN HER YERİ SAÇÇ OLUYOR BANYO DA HALI DA HERYERDEE SAÇÇÇÇÇ..ALAHIM KAVUS GİBİİİİ:(..YENİ DENİCEM UMARIM BENDE DE İŞE YARARR

canım genetik değilse toparlar saçın üzülme
streste çok etkili.arkadaşın dediği gibi kuaföre gitme.saçınla çok uğraşma
boyama,biraz kendi haline bırak,fön bile çekme.kan tahlillerinde bişey çıkmadı mı?
değerlerin nasıldı?demirden çok ferritin(depo demir) önemliydi diye hatırlıyorum
hormonlarınada bakıldı mı?piyasada satılan şeyleri al çöpe at.şampuanlara hele hiç para verme
en etkilisi minoksildi diye hatırlıyorum.erkek tipi dökülmeler için veriyorlardı.

canım hormonlar normalde depo demirim düşük demişti doktorr..onun içinde oroferon diye bı tablet verdi onu kullanıyorum

Back
X