Nasıl kurtulucam

lawyered1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2018
1.043
1.128
83
30
Belki küçük ve saçma bir konu ama benim için büyük ve psikolojim iyi değil bu yüzden.
Konu şöyle ki, bir iş yerinden bölümümle alakalı eğitim alıyorum. Bu aldığım eğitim iki türlü. Birisini yapabiliyorum onda sorun yok ama diğeri biraz topluluk önünde konuşmakla alakalı. Sürekli denemeler yapıyoruz ve ben bunu yapamıyorum. Zaten başında da söylemiştim ama zamanla yaparsın gibi şeyler söylediler.
Neyse bayağı bir zaman geçti ve ben hala yapamıyorum. Her hafta onu yaptığımız gün kabus gibi geçiyor benim için. Hocayla kaç defa konuştum, diğerini yapıyorsan bunu da yaparsın sen sadece kendine güvenmiyorsun diyor. Ve her hafta benim için bir çözüm buluyor, bir de şöyle deneyelim, bir de böyle deneyelim gibi. Diğer kişilerle birebir de çalışıyoruz o zaman daha rahatım. Ama topluluk önünde yapamıyorum, hem yapımla alakalı hem de gerçekten bilgim eksik.
İşin kötü yanı öğretmen dediğim kişi zorlamak için değil iyi niyetinden dolayı bu kadar ısrar ediyor. Kaç defa da konuştum, bırakmak istiyorum bu eğitimi ama dediğim gibi her seferinde yaparsın deyip yeni çözümler bulup konuyu kapatıyor. E bu kadar iyi niyet karşısında da mahçup oluyorum haliyle. Adam benim için bu kadar uğraşıyor bende zorlayayım kendimi diyorum
Ancak gerçekten psikolojimi çok kötü etkiliyor. Resmen her seferinde çıkıyorum ve konuşamıyorum, rezil oluyorum gururum kırılıyor. Zorla ağlayarak gidiyorum. Ayrıca günlük 2 saat yol gidiyorum resmen istemediğim bir şey için, hayır diyebilmeyi yeterince iyi bilmediğim ve mahçup hissettiğim için.
Ama artık kafayı yiyicem, nasıl kurtulucam lütfen bir şey söyleyin. İstemiyorum gerçekten yapmak ve gitmek kesinlikle istemiyorum.

Bilgim eksik demissiniz.o eksigi kapatip tekrar deneyin derim.

Yapamiyorum deyip kacmak yerine, yapacagim deyip olumlu dusunmeye calisin
Kısa sürede kapatılıcak bir eksik değil :( birde aynı zamanda okulum devam ediyor. Tamamen bu eksiğime vakit ayırmam gerekiyor ama o kadar vaktim yok

Sosyal fobi yüzünden mı yapamıyorsunuz yeterince bilmediğiniz için mı konuyu?

Sosyal fobi yüzünden mı yapamıyorsunuz yeterince bilmediğiniz için mı konuyu?
Tam anlamıyla sosyal fobim var diyemem ama biraz var. Özgüvenim eksik, tam olsa bir şekilde halledecek bilgim var. Ya da bilgim tam olsa özgüvenimi hallederim ama ikiside eksik olduğu için asla olmuyor

Belki küçük ve saçma bir konu ama benim için büyük ve psikolojim iyi değil bu yüzden.
Konu şöyle ki, bir iş yerinden bölümümle alakalı eğitim alıyorum. Bu aldığım eğitim iki türlü. Birisini yapabiliyorum onda sorun yok ama diğeri biraz topluluk önünde konuşmakla alakalı. Sürekli denemeler yapıyoruz ve ben bunu yapamıyorum. Zaten başında da söylemiştim ama zamanla yaparsın gibi şeyler söylediler.
Neyse bayağı bir zaman geçti ve ben hala yapamıyorum. Her hafta onu yaptığımız gün kabus gibi geçiyor benim için. Hocayla kaç defa konuştum, diğerini yapıyorsan bunu da yaparsın sen sadece kendine güvenmiyorsun diyor. Ve her hafta benim için bir çözüm buluyor, bir de şöyle deneyelim, bir de böyle deneyelim gibi. Diğer kişilerle birebir de çalışıyoruz o zaman daha rahatım. Ama topluluk önünde yapamıyorum, hem yapımla alakalı hem de gerçekten bilgim eksik.
İşin kötü yanı öğretmen dediğim kişi zorlamak için değil iyi niyetinden dolayı bu kadar ısrar ediyor. Kaç defa da konuştum, bırakmak istiyorum bu eğitimi ama dediğim gibi her seferinde yaparsın deyip yeni çözümler bulup konuyu kapatıyor. E bu kadar iyi niyet karşısında da mahçup oluyorum haliyle. Adam benim için bu kadar uğraşıyor bende zorlayayım kendimi diyorum
Ancak gerçekten psikolojimi çok kötü etkiliyor. Resmen her seferinde çıkıyorum ve konuşamıyorum, rezil oluyorum gururum kırılıyor. Zorla ağlayarak gidiyorum. Ayrıca günlük 2 saat yol gidiyorum resmen istemediğim bir şey için, hayır diyebilmeyi yeterince iyi bilmediğim ve mahçup hissettiğim için.
Ama artık kafayı yiyicem, nasıl kurtulucam lütfen bir şey söyleyin. İstemiyorum gerçekten yapmak ve gitmek kesinlikle istemiyorum.
Şimdi vazgeçerseniz bir daha asla topluluk önünde konuşamayacaksınız.
Topluluk önünde konuşmak gerektiğinde ben konuşamıyorum daha önce de denedim olmadı gibi düşüncelerle kendimizi dolduracaksınız.
O konuda konuşmak için eğitim alıyorsanız o konuyu konuşacak yetkinliğe sahipsiniz demektir.
Bide böyle düşünün

Canım bir konuya olan hassaslığımız o konuya verdiğimiz değer öncelik veya hissettiğimiz endişe ve korku ile eşdeğerdir. Öncelikle toplum içinde konuşma yapmaktan korkmaman gerek. İnan herşey korku hissinden kaynaklanıyor. Şöyle düşün yanlış yapsam ne olur ki rezil olsam ne olur dünyanın sonu mu biyerim mi eksilir ölür müyüm hayır. By herkesin başına gelebilir ve çok insani. Eğer bunu aşarsan yani felaket duvarını yıkarsan korkunu yenmiş olacaksın

Bilgi öğrenilir onda sıkıntı yok,diğer konu sizin için daha önemli. Aslında bu kaygıyı emin olun herkes yasiyo, sadece siz değilsiniz. Karşınızdakiler de herşeyi mükemmel bilipte sizi denemeye sınava tâbi tutmaya gelmiyorlar ki,tam tersi sizden öğrenecekleri şeyler olacak. Siz özgüvenli bir insansınız aslında bakın bu konuma gelmişsiniz , yerinizde olmak isteyecek kaç insan vardır bir düşünün...

Back
X