nasıl memur olunur ?????lütfen yardım..

FAELL

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
34
0
286
Antalya
Arkadaşlar benim bir sorum var.. ben 4 yıllık açıkögrtim işletme mzunuyum. bu Ave b grubu ne işe yarıyor anlamıyorum. lütfen biri basıt bı dılle anlatsın. ösym sitesinde yazıyor ama basıt dılle anlatırsanız sevınırım. ben memur olmak istiyorum. bu sene a grubu sınavın gırsem kaç puanla nereye atanabılırım. yada b grubuna gırmeden a grubuna gıremesmıyım.. yada sadece b grubuna mı gırmelıyım.. lütfen yardım...

tek senelerde olan alan sınavı ve mülakat oluyor,mülakat demek de torpil demek çok yüksek puan alsan dahi elenme şansın var çift senelerde düz memurluk ki buda çok zor çok rakip var,benim eniştemin kızı 97 ile açıkta kaldı.torpilin yoksa çok zor:50: ben gördüklerimi diyorum umarım hakkını alanlarda vardır

a tipi öğretmenlik için diğeri memurluk için. öğretmenlik her sene yapılıyor diğeri iki yılda bir . girip 70 üzeri aldığında tercih yapıyorsun. tercih yapan kurumun mülakatı var ise ona çağırılırsın. ama 85 den aşağısı zor kurtarırı . şansın bol olsun.

A kadro öğretmenlik için değil, uzman yardımcılığı için.
A kadro sınavlarına girebilmek için her sene kpss ye girebilirsin, ancak B kadro denilen merkezi atama için sadece çift yılların puanı kabul edilir. A kadroda kpss hariç kurumlar kendi sınavlarını ve mülakatlarını yaparlar ki torpil en çok burada döner. Kpss hariç dil puanı da istenir.
B kadroda kpss puanınızla tercih yapıp atanırsın. Puan konusuna gelince, kadrolar çok az mezunlar çok, bu yüzden 90 üstü alman gerek. Hatta 95 üstü al ki kafan rahat olsun.

A kadro öğretmenlik için değil, uzman yardımcılığı için.
A kadro sınavlarına girebilmek için her sene kpss ye girebilirsin, ancak B kadro denilen merkezi atama için sadece çift yılların puanı kabul edilir. A kadroda kpss hariç kurumlar kendi sınavlarını ve mülakatlarını yaparlar ki torpil en çok burada döner. Kpss hariç dil puanı da istenir.
B kadroda kpss puanınızla tercih yapıp atanırsın. Puan konusuna gelince, kadrolar çok az mezunlar çok, bu yüzden 90 üstü alman gerek. Hatta 95 üstü al ki kafan rahat olsun.

b kadrosuna gırdım dıyelım kazandım atandım.. daha sonra uzamlık ıcın sınavlara gırebılırmıyım. yukselmek için yoksa dırek a yı kazanıp atanmak daha mı mantıklı

b kadrosuna gırdım dıyelım kazandım atandım.. daha sonra uzamlık ıcın sınavlara gırebılırmıyım. yukselmek için yoksa dırek a yı kazanıp atanmak daha mı mantıklı

Girebilirsin tabi ki, ilk seferde kazanabilirsin daha iyi olur maaşı şartları daha güzel A kadronun ama girmesi daha zor. Hem sınavları zor hem mülakatta torpilli biri olursa girme şansın yok. Ama imkansız değil. Torpilsiz de giren bir sürü kişi var.

Son düzenleme:
Back
X