Nasıl öğrenebilirim?

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
Merhaba arkadaşlar.Benim derdim yabancı dil öğrenmek.Ama ne yüksek ücretli kurslara gidecek durumum var,ne de yurt dışına gitme gibi bir durumum.Yani şu ingilizceyi çat pat biliyorum ama üniversite öğrencisiyim bari okul bitmeden adam akıllı öğreneyim diyorum.Kendimi kötü hissediyorum.Artık herkes biliyor ingilizceyi.Halk eğitim kurslarına da gitsem gramer gramer öğretecekler.Orada da öğrenemiyoruz haliyle.Ben gramer istemiyorum,konuşmak istiyorum.Acaba kendi kendine uğraşıp öğrenen var mıdır? Çok merak ediyorum.Belki zordur ama istiyorum artık.Konuşayım bari diyorum.Ne yapmam gerek.Yardımlarınızı bekliyorum kk hanımları.

Merhaba arkadaşlar.Benim derdim yabancı dil öğrenmek.Ama ne yüksek ücretli kurslara gidecek durumum var,ne de yurt dışına gitme gibi bir durumum.Yani şu ingilizceyi çat pat biliyorum ama üniversite öğrencisiyim bari okul bitmeden adam akıllı öğreneyim diyorum.Kendimi kötü hissediyorum.Artık herkes biliyor ingilizceyi.Halk eğitim kurslarına da gitsem gramer gramer öğretecekler.Orada da öğrenemiyoruz haliyle.Ben gramer istemiyorum,konuşmak istiyorum.Acaba kendi kendine uğraşıp öğrenen var mıdır? Çok merak ediyorum.Belki zordur ama istiyorum artık.Konuşayım bari diyorum.Ne yapmam gerek.Yardımlarınızı bekliyorum kk hanımları.

En son bir konu açmıştım kurs sözleşme feshi diye:9:
Ben de üni.son sınıftayım öğreneyim dedim ama yetişemedim tezdi, sınavıydı, projesiydi derken...
Şahsen kursta da hıphızlı gittiği için takılıyorsun çünkü onlarda kısa sürede tüm konuları bitirmeye çalışıyorlar.
Ben ismek ve ya halk eğitime gidip, sonrasında da internetten yürüteceğim. Bi'çok site buldum temelim olduğu için rahat gider diye düşünüyorum.
Benim için derdimi anlatabilmek yeter, sonrası zaten kurs hocamın dediği gibi kelime bilgisine bakıyor.

En son bir konu açmıştım kurs sözleşme feshi diye:9:
Ben de üni.son sınıftayım öğreneyim dedim ama yetişemedim tezdi, sınavıydı, projesiydi derken...
Şahsen kursta da hıphızlı gittiği için takılıyorsun çünkü onlarda kısa sürede tüm konuları bitirmeye çalışıyorlar.
Ben ismek ve ya halk eğitime gidip, sonrasında da internetten yürüteceğim. Bi'çok site buldum temelim olduğu için rahat gider diye düşünüyorum.
Benim için derdimi anlatabilmek yeter, sonrası zaten kurs hocamın dediği gibi kelime bilgisine bakıyor.

peki bu sitelerin ismini verebilirmisin bir sorun olmazsa?bende olmadı senin gibi yapmaya başlayabilirim.

sitenin adı livemocha bu sitenin düzenli çalışmaların da çok faydasını göreceksin sadece ingilizce değil tüm dillerde çalışmaları var incelersin emınım çok begeneceksın sende

sitenin adı livemocha bu sitenin düzenli çalışmaların da çok faydasını göreceksin sadece ingilizce değil tüm dillerde çalışmaları var incelersin emınım çok begeneceksın sende

teşekkürler inceleyeceğim :)

bence sosyal paylaşım sitelerinden yabancı arkadaş edinerek sohbet edebilirsin, böyle de ilerletebilirsin.

bir dönem skype da yabancılarla sesli olarak konuşma pratikleri yapılabiliyordu ama şu an hala var mı bilmiyorum

Ben ingilizdili.net'ten yararlanıyorum canım testler, uygulamalar var. Onun dışında arkadaşların dediği gibi yabancı sitelerden arkadaş edinmek şart gibi. Çünkü onların yazdığı cümleye cevap vermek için kıvranırken öğreniyor insan:1:

hepinizin önerilerinizi dikkate alacağım kızlar teşekkür ederim,sohbet etmek yararlı olabilir :)

Maddı olarak ben ılk kursa gıttım anlıyordum ama konusamıyordum

Arkadasım www. Busuu.com
Onerdı bu sıtede bı cok yabancı arkadasım oldu pratık yaparak ıngılızceden sonra ıspanyolcaya basladım :52:

altyazılı film/dizi izlemek kulağının dolmasını ve kelimeleri doğru telaffuz etmeni sağlar. hem eğlenceli hem öğretici bence. bir de kendi kendine ingilizce konuş. veya ayna ile :) hangisi kolayına gelirse. mesela ingilizce hikayeler okuyup sonradan bunları kendi kendine anlatabilirsin. okumak kelime ve gramer bilgini pekiştirir, okuduğunu kendi sesinle duyman da konuşma yeteneğini geliştirir.

Biz eşimle beraber ismek e gidiyoruz ve çok memnunuz. Ayrıca internetten online oyun, vs. gibi yerlerde yabancılarla konuşuyoruz ve oldukça faydası var.

İngilizce alt yazılı dizi ve filmler izle ..
İngilizce yazılar oku

Sonra ceviri programından aklına takılan cümleleri çevir ..
Ben böyle geliştirmiştim ..
Ama dil taze tutulması gereken birşey
Boşverince yıne unutuluyor

Canım iki üç sene önce seninle aynı durumdaydım, ve şuan ingilizce yüksek yapar hale geldim çektiğim çileleri anlatsam burdan köye yol olur :9::9::9:

Ben anadolu lisesi ve üniversite'de ingilizce görmeme rağmen anında unutma başarısı göstermiş öğrencilerden biriyim, suç sadece benim mi hayır? Önümüze gelen barajlar ve öncelikler o kadar farklı ki, bazen herşeye yetişmek mümkün değil...

Şimdi sana kendi deneyimlerimden neler yaptığımı yazayım..

Öncelikle başlangıçtan orta seviyeye kadar kursa gitme şansım yok diyorsan, ciddi ciddi grammer (aslında Türkçesi var dilbilgisi) kitaplarından mantığı öğrenmelisin. Bu arada youtube üzerinden ingilizce öğrenme videoları bulmak çok kolay onlar üzerinden de çalışabilirsin.
Bu aşamayı başardıktan sonra, internette arkadaşlık sitelerine üye olabilirsin, penpal yazdığın zaman bir sürü site çıkar karşına en büyük sitelerden birine üye olabilirsin.
Bir sonraki adım birkaç tane arkadaş edinmek olacaktır.
Onlarla sık sık yazışmaya çalış, insanlara e-mail göndermek ya da site üzerinden günlğk mesaj atmak seni çok geliştirecek. Çünkü hem kelime hazinen genişleyecek kelimelere bakmaktan hem de cümle kuruluşlarını öğreneceksin.
Sonra yazarken kendini ifade edebilir düzeye geldiğinde, yabancı arkadaşlarını ikna edip görüntülü konuşma yapacaksın. Konuşman için başka yol yoktur unutma.
Bunun yanı sıra onları anlamakta problem çekmen olası, ya da kelimeleri doğru telafuz etmezsen onlar seni anlayamayabilirler, bu da demektir ki, alt yazılı filmler izleyeceksin.
Ama film izlemeye geçmeden önce, basit çizgi filmleri türkçe altyazı ile ama konuşulanlara dikkat ederek, belli bir seviyeye geldikçe de İNGİLİZCE ALTYAZI ile izlemen çookk yararlı olacak.
Mesela Çılgın Hırsızlar, Marry and MAX, How to Train Your Dragon, Up, bu animasyon filmleri bulup, ingilizce de altyazısını bulur izlersen, çok çok iyi olur senin için..

Bir de unutma seviye seviye kitaplar var ingilizce onlardan edinmeye çalış, okumak da çok önemli

Sonra youtube üzerinden ingilizce çocuk hikayeleri dinleyebilirsin, sonra BBC de önemli bir kaynak; videolar bulabilirsin...

Kendi başına altından kalkmak ciddi bir disiplin gerektirir, dilerim başarırsın. Bazen sıkılacaksın ama pes etme, ingilizce yetmemeye bile başladı iyi bir iş bulmak için. Ve sadece iş bulmak olarak da bakma, ingilizce öğrendikten sonra bir sürü belgesel vb kaynaklara ulaşman kolay olacak, Türkçe'ye çevrilmemiş kitapları okuyabileceksin, Türkçe altyazısını dahi bulamadığın filmleri izleyebileceksin, başka insanlarla konuşurken değişik kültürlere yelken açacaksın :) Aslında o kadar eğlenceli ki , başardıktan sonrası insanı mutlu ediyor :D

Son düzenleme:
Henüz daha yolun çok başındayım arkadaşlar ama insan istedikten sonra herşeyi yapabilir buna inanıyorum.İnşallah öğrendiğimde de buraya tekrar konu açarım.Beni daha da bir heveslendirdiniz çok teşekkürler yorumlarınız için :)

yabanci yazisma siteleri faydali oluyor bir de ingilizce dizileri turkce altyazili izle kulak a$inaligi oluyor kelimelere konusmayi kolayla$tiriyor ve kitaplarda kurslarda gunluk hayattaki konusmalari ogretmezler dizileri izledikce gunluk dili ve deyimleri vs ogrenirsin

Eğer hafızan ve biraz temelin varsa çok zorlanacağını düşünmüyorum.bence ingilizcenin en zor tarafı kelimelerin ve fiillerin anlamlarını aklında tutabilmek.ben ing yi çok severek çalıştım ve arkadaşlarıma da öğrettiğim olmuştur.çok basit bir teknik söyleyebilirim.herhangi bir ing kitabının arkasındaki fiilleri mesela küçük küçük kağıtlara bir taraflarına İngilizcelerini bir taraflarına anlamlarını yaz.sonra kura çekerken yaptığımız gibi katlayıp bırak.sonra bulduğun boş zamanlarda kağıtları tek tek aç.Türkçesi açılırsa İng.sini, ing açılırsa Türkçesini hatırlamaya çalış.Hatırlayamadıklarını ayırıp sonra dönersin.bunlar bittiğinde fiillerin çekimlenmelerini daha sonra sözcüklerin anlamlarına geçersin.beraberinde de arkadaşların söylediği gibi biraz test çözüp pratik yaparsan ing.yi çabucak öğrenebilirsin diye düşünüyorum.kolay gelsin :)

Back
X