Canım iki üç sene önce seninle aynı durumdaydım, ve şuan ingilizce yüksek yapar hale geldim çektiğim çileleri anlatsam burdan köye yol olur

Ben anadolu lisesi ve üniversite'de ingilizce görmeme rağmen anında unutma başarısı göstermiş öğrencilerden biriyim, suç sadece benim mi hayır? Önümüze gelen barajlar ve öncelikler o kadar farklı ki, bazen herşeye yetişmek mümkün değil...
Şimdi sana kendi deneyimlerimden neler yaptığımı yazayım..
Öncelikle başlangıçtan orta seviyeye kadar kursa gitme şansım yok diyorsan, ciddi ciddi grammer (aslında Türkçesi var dilbilgisi) kitaplarından mantığı öğrenmelisin. Bu arada youtube üzerinden ingilizce öğrenme videoları bulmak çok kolay onlar üzerinden de çalışabilirsin.
Bu aşamayı başardıktan sonra, internette arkadaşlık sitelerine üye olabilirsin, penpal yazdığın zaman bir sürü site çıkar karşına en büyük sitelerden birine üye olabilirsin.
Bir sonraki adım birkaç tane arkadaş edinmek olacaktır.
Onlarla sık sık yazışmaya çalış, insanlara e-mail göndermek ya da site üzerinden günlğk mesaj atmak seni çok geliştirecek. Çünkü hem kelime hazinen genişleyecek kelimelere bakmaktan hem de cümle kuruluşlarını öğreneceksin.
Sonra yazarken kendini ifade edebilir düzeye geldiğinde, yabancı arkadaşlarını ikna edip görüntülü konuşma yapacaksın. Konuşman için başka yol yoktur unutma.
Bunun yanı sıra onları anlamakta problem çekmen olası, ya da kelimeleri doğru telafuz etmezsen onlar seni anlayamayabilirler, bu da demektir ki, alt yazılı filmler izleyeceksin.
Ama film izlemeye geçmeden önce, basit çizgi filmleri türkçe altyazı ile ama konuşulanlara dikkat ederek, belli bir seviyeye geldikçe de İNGİLİZCE ALTYAZI ile izlemen çookk yararlı olacak.
Mesela Çılgın Hırsızlar, Marry and MAX, How to Train Your Dragon, Up, bu animasyon filmleri bulup, ingilizce de altyazısını bulur izlersen, çok çok iyi olur senin için..
Bir de unutma seviye seviye kitaplar var ingilizce onlardan edinmeye çalış, okumak da çok önemli
Sonra youtube üzerinden ingilizce çocuk hikayeleri dinleyebilirsin, sonra BBC de önemli bir kaynak; videolar bulabilirsin...
Kendi başına altından kalkmak ciddi bir disiplin gerektirir, dilerim başarırsın. Bazen sıkılacaksın ama pes etme, ingilizce yetmemeye bile başladı iyi bir iş bulmak için. Ve sadece iş bulmak olarak da bakma, ingilizce öğrendikten sonra bir sürü belgesel vb kaynaklara ulaşman kolay olacak, Türkçe'ye çevrilmemiş kitapları okuyabileceksin, Türkçe altyazısını dahi bulamadığın filmleri izleyebileceksin, başka insanlarla konuşurken değişik kültürlere yelken açacaksın :) Aslında o kadar eğlenceli ki , başardıktan sonrası insanı mutlu ediyor