nasıl oluyor bu iş aklım almadı bilen varsa paylaşsın..

nemida

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
1.301
8
116
İstanbul
Yaz ortasında artık giymekte olduğum yazlık sandaletlerim eskimiş olduğu için alışveriş turuna çıkmaya karar verdim. Beta dan daha önce ayakkabı almış ve senelerce de giymiş olduğum için gene oraya gittim. Gerçekten de güzel ayakkabılar yapıyorlar... Ordan bir ayakkabı satın aldım, sonra bir baktım aynı ayakkabı başka bir markada isimsiz bir markada da var.. tıpatıp aynısı..

Hotiçte bir çanta baktım 400 küsür tl fiyat koymuşlardı, aynı çantadan isimsiz bir dükkanda tıpatıp aynısını 100 tl ye gördüm

ayakkabı dünyasına gittim, birkaç model baktım numarası yoktu, başka bir ayakkabıcıda aynısından buldum,

Tergan diye çok kaliteli bir marka vardır, orada görüp denediğim ve adamların kendi imalatımız dediği bütün ayakkabı modelleri isimsiz markalarda renk renk çeşit çeit var,

aynı ayakkabı modelinden heryerde her markada var ve hepsi kendi imalatımız diyorlar.. hepsinin fiyatları farklı.. güvenilir markaların ayakkabılarının aynısı heryerde var kendi imalatları değilmiş demekki?

Bu nasıl iş ben anlamadım ben bundan sonra güvenip te bir markadan nasıl alışveriş yaparım bir daha betadan nasıl birşey alırım kendi imalatları değil belli ki yalan söylüyorlar ne giydiğimiz ne satın aldığımız belli değil..

çin den mi geliyor 1 tl ye üstüne damga mı basıyorlar nedir?

Merhaba,

Merak etmeyin gördüğünüz ürünler %100 kendi üretimleri. Yurdumda taklit ve emek çalma diye bir olay var, bir tasarımcı modeli üretiyor; model oradan çalınıyor. Tasarımcılar kendileri bile başkalarına satabiliyor. Ya da ürün piyasaya çıktığında kolleksiyonda görüp aynısını kendi atölyesine ürettiren de var.

bu konuda Gaziantep'li bir arkadaşım şöyle demişti :" Antepliler herşeyi o kadar ustaca taklit edeler ki, üzerimizden F16 geçse onu da taklit ederiz":9:

bu konuda Gaziantep'li bir arkadaşım şöyle demişti :" Antepliler herşeyi o kadar ustaca taklit edeler ki, üzerimizden F16 geçse onu da taklit ederiz":9:

ahahah! evet ben de bir Gaziantep'liyim ve taklit üretim konusunda gerçekten üstümüze tanımıyorum. hatta Gaziantep'Li bir ustayı yurtiçi ve yurtdışındaki fuarlara almıyorlardı ki adam gördüğü makineleri falan taklit edip aynısını çıkarıyor diye.

Back
X