Nasıl toparlıyorsunuz kendinizi?

merallde

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
316
83
298
İstanbul
Merhaba sevgili hanımlar
Dün bir arkadaşımla sohbet ediyorduk yeni bir işe girmesi konusunda. Gerçekten çok yanlış anlaşılacak şeyler söyledim. Eve gelince çok üzüldüm cidden kırılacağı şeylerdi ama o an bunları düşünemedim.

Sorum şu hanımlar. Konu özelinde değilde böyle hatalar yaptığınızda ya da utandığınızda tekrar iyi hissetmek için ne yapıyorsunuz?
Ben gece geç uyudum. Saatlerce sosyal medyada takıldım kafamı dağıtmak için. Yapmam gereken önemli şeyleri yapamadım. Bir sürü abur cubur yedim. Yani modum çok düşük oluyor toparlayıncaya kadar böyle saçma şeyler yapıyorum.
Herkes mi böyle ya da daha cabuk nasıl normale dönebilirim?

Arkadasinizdan ozur dileyin kendi iyi hislerinizi dusunmek yerine
Onunla dün eve döner dönmez hallettim mesajlastık. Özürde vs hiç sıkıntım yok hemen telafi ederim ki bilinçli yapmadım zaten. Bir kısmını anlamamış bile.

Ama ben kendime kızmaya, kendimle kavgaya uzun süre devam ediyorum. Yani alışkanlıklarım değişiyor. Berbat bir şey yaptım diyerek kendimi boşluğa bırakıyorum. Sanki hiç hata payı vermiyorum kendime. Acil yapmam işleri falan bırakıyorum. Bunu nasıl çözerim.

Merhaba sevgili hanımlar
Dün bir arkadaşımla sohbet ediyorduk yeni bir işe girmesi konusunda. Gerçekten çok yanlış anlaşılacak şeyler söyledim. Eve gelince çok üzüldüm cidden kırılacağı şeylerdi ama o an bunları düşünemedim.

Sorum şu hanımlar. Konu özelinde değilde böyle hatalar yaptığınızda ya da utandığınızda tekrar iyi hissetmek için ne yapıyorsunuz?
Ben gece geç uyudum. Saatlerce sosyal medyada takıldım kafamı dağıtmak için. Yapmam gereken önemli şeyleri yapamadım. Bir sürü abur cubur yedim. Yani modum çok düşük oluyor toparlayıncaya kadar böyle saçma şeyler yapıyorum.
Ben genelde arar özür dilerim, sonradan farkettim kıracak bişey söylediğimi seni kırmak istemezdim kırdıysam özür dilerim derim. İnsanız sonuçta hepimiz hata yaparız.

Ben genelde arar özür dilerim, sonradan farkettim kıracak bişey söylediğimi seni kırmak istemezdim kırdıysam özür dilerim derim. İnsanız sonuçta hepimiz hata yaparız.

Arayıp özür dileme var.
Ama "insanız hata yaparız" düşüncesi yok sanırım. Aksine "Sen hata yapamazsın yaptıysan hayatım bitti. İğrenç bir insana dönüştü. Her şeyi bırak. Sen duzelmezsin" falan diyorum kendi kendime.
Berbat çöküyorum

Arayıp özür dileme var.
Ama "insanız hata yaparız" düşüncesi yok sanırım. Aksine "Sen hata yapamazsın yaptıysan hayatım bitti. İğrenç bir insana dönüştü. Her şeyi bırak. Sen duzelmezsin" falan diyorum kendi kendime.
Berbat çöküyorum
Çok ağır kırıcı şeyler söylemekten kaçınmanız lazım o zaman , bazı cümlelerin özürle de telafisi olmak bunu bilerek hareket etmek lazım.

Çok ağır kırıcı şeyler söylemekten kaçınmanız lazım o zaman , bazı cümlelerin özürle de telafisi olmak bunu bilerek hareket etmek lazım.
Yok aslında bilerek yapılan bir şey değildi. Benim yaptığım bir iş hakkında soru sordu. Ben son zamanlarda bu tarz bir işten çok yorulmuştum aşırı sorunlar yaşadığımı falan anlattım. Ama sanki onun girmesini istemez gibi, abartıyormuşum gibi, onun yapamayacağını düşünüyorum gibi algılanacak bazı cümlelerim oldu. Ama o an bunlar değildi kastım.

Sorum birine kırıcı cümleler kurup kurmakla ilgili değil. Bu ve benzeri şekillerde bir hata yaptığımda, utandığımda ya da başarısız olduğumda, yıkılıyor ve hayattan kopuyorum.

Merhaba sevgili hanımlar

Merhaba sevgili hanımlar

Buna kaçınma davranışı deniyordu sanki psikolojide. Olayın hissettirdiklerinden kaçmak için sığınıyoruz bunlara. Zaten sosyal medya da dahil birçok bağımlılığın sebebi gerçeklerin hissettirdiklerindem kaçmak. O duyguyla kalmayı öğrenmek gerek. Meditasyon işe yarayabilir. Bide duygu aktarmı. Arkadaşınızla konuşmalısınız. Utandığınızda da bunu yazabilirsiniz belki. Normal be insanı yanlarını belirterek

Buna kaçınma davranışı deniyordu sanki psikolojide. Olayın hissettirdiklerinden kaçmak için sığınıyoruz bunlara. Zaten sosyal medya da dahil birçok bağımlılığın sebebi gerçeklerin hissettirdiklerindem kaçmak. O duyguyla kalmayı öğrenmek gerek. Meditasyon işe yarayabilir. Bide duygu aktarmı. Arkadaşınızla konuşmalısınız. Utandığınızda da bunu yazabilirsiniz belki. Normal be insanı yanlarını belirterek
Tam olarak böyle. Sanki şarteli indirip bir süre yaşamıyor gibi yapıyorum. Beynimi uyuşturup hislerimin geçmesini bekliyorum.
Yani o duyguyla kalmak nasıl olur? Eylemlerime devam edemiyorum ki):
Ne demeliyim ne düşünmeliyim o duyguda kalmak ve kacinmamak için?

Tam olarak böyle. Sanki şarteli indirip bir süre yaşamıyor gibi yapıyorum. Beynimi uyuşturup hislerimin geçmesini bekliyorum.
O olayı unutmak için çaba sarfetmeyi bırakıp duygu, utancı, öfkeyi hissedeceksiniz. Sizi oyalayan şeyleri kasten yapmayarak. Dedim ua meditasyon düzenli olarak işe yarayabilir. Hiçbir şey yapmadan ı duygunun gelip kalmasını beklemek. Ya da yazmak.. o utancı iliklerinize kadar hissedecek kadar yazmak. Yazarken bazen utançtan gario hallere girmek, üzüntüden ağlamak. Zor ama işlevsel şeyler

Onunla dün eve döner dönmez hallettim mesajlastık. Özürde vs hiç sıkıntım yok hemen telafi ederim ki bilinçli yapmadım zaten. Bir kısmını anlamamış bile.

Ama ben kendime kızmaya, kendimle kavgaya uzun süre devam ediyorum. Yani alışkanlıklarım değişiyor. Berbat bir şey yaptım diyerek kendimi boşluğa bırakıyorum. Sanki hiç hata payı vermiyorum kendime. Acil yapmam işleri falan bırakıyorum. Bunu nasıl çözerim.
Bazen yaptiklarimizdan dolayi pismanlik duyariz ve duymamiz gerekir. Ben yasanmasi gerekiyormus diye dusunurdum acikcasi. Yani dusunmeden konusmamak lazimmis diye not alirdim beynime, zamanla gecer o hisler de ozrunuzu dilemissiniz yapabilecek cok da bir sey kalmamis geriye. Bosuna dememisler bin dusun 1 konus diye. Hatasiz kul olmaz da demisler cok cok ayip bi durum yoksa zehir etmeyin gunleri kendinize.

Bazen yaptiklarimizdan dolayi pismanlik duyariz ve duymamiz gerekir. Ben yasanmasi gerekiyormus diye dusunurdum acikcasi. Yani dusunmeden konusmamak lazimmis diye not alirdim beynime, zamanla gecer o hisler de ozrunuzu dilemissiniz yapabilecek cok da bir sey kalmamis geriye. Bosuna dememisler bin dusun 1 konus diye. Hatasiz kul olmaz da demisler cok cok ayip bi durum yoksa zehir etmeyin gunleri kendinize.
Şunu görüyorum benim gibi aşırı dipe çökmeyen kişilerin tutundukları bir düşünce oluyor mesela sizin yazdiginiz gibi "yaşanması gerekiyormuş"

Çok basit gibi duruyor ama sizi koruyor sanırım

Şunu görüyorum benim gibi aşırı dipe çökmeyen kişilerin tutundukları bir düşünce oluyor mesela sizin yazdiginiz gibi "yaşanması gerekiyormuş"

Çok basit gibi duruyor ama sizi koruyor sanırım
Tabii ki baska nasil tecrube kazanacagiz mesela bir insana isi konusunda daha dikkatli yorumlar yapmaniz gerektigini cok net bir sekilde ogretmedi mi yasadiginiz olay size? Ustunkoru yorumlar yapacaktiniz belki hatayi tekrarlayacaktiniz? Ben yasadigimiz hicbir seyin tesaduf olmadigini dusunuyorum bu yuzden evet her seyi yasayacagimiz varmis.

Bir kaç kitap onerebilirim , duyguda kalmak üzerine kabul ve kararlilik terapisi çalışılıyor genelde.
Terapiye gitme şansınız varsa güzel yol alireiniz .
Şu kitaplara göz atın ama tetiklenme yaşarsanız devam etmeyi

1. Kendini iyileştirme işi nasıl yapılır ?
2. Kendi benliğinle nasıl tanisirsin
3. Mutluluk tuzağından kurtulmak
4. Duygusal savrulmalardan kurtulmak
5. Ozsefkatli farkındalik
6. Ozsefkatli farkındalik uygulama kılavuzu gibi uygulamalı kitaplar.

Arayıp özür dileme var.
Berbat çöküyorum
Mesela bunları söyleyen kim iç sesinize odaklanın ilk ne zaman duydunuz kim size söylüyordu

Bir kaç kitap onerebilirim , duyguda kalmak üzerine kabul ve kararlilik terapisi çalışılıyor genelde.
Terapiye gitme şansınız varsa güzel yol alireiniz .
Şu kitaplara göz atın ama tetiklenme yaşarsanız devam etmeyi

1. Kendini iyileştirme işi nasıl yapılır ?
2. Kendi benliğinle nasıl tanisirsin
3. Mutluluk tuzağından kurtulmak
4. Duygusal savrulmalardan kurtulmak
5. Ozsefkatli farkındalik
6. Ozsefkatli farkındalik uygulama kılavuzu gibi uygulamalı kitaplar.

Bunlardan birini alıp hemen okuyacağım. Kabul ve kararalilik Bunu not ettim çok sağolun

Rica ederim hepsi şahane kitaplar, zaman istiyor , olumsuz duygularla başa çıkmak çok zor ama o duyguda kalabilmenize destekleyecek teknikler var , netten güvenli yer egzersizi bakabilirsiniz, beden tarama meditasyonu , nefes egzersizi sağlıklı başa çıkma yöntemleri çok fazla var ama üzerine çalışmak düşünmek emek harcamak gerekiyor . Özlem tokgozun videolarıni seviyorum bı göz atın isterseniz
Bunlardan birini alıp hemen okuyacağım. Kabul ve kararalilik Bunu not ettim çok sağolun

Merhaba sevgili hanımlar

Keşke arkadaşınızdan özür dileğinizi direk buraya yazsaydınız. Diğer cevaplarınızı okumayanların aklına direk o gelecek.

Yaptığınız şeyler için sorumluluk alıp özür dilemişsiniz. Bu çok güzel bi davranış💜

Ben enerjimi atamadığımda pozitif veya negatif yürüyüş yaparım, spor salonuna giderim.
Kitap okurum bir sayfada olsa.

Sorum birine kırıcı cümleler kurup kurmakla ilgili değil. Bu ve benzeri şekillerde bir hata yaptığımda, utandığımda ya da başarısız olduğumda, yıkılıyor ve hayattan kopuyorum.
ben de öyleyim

ama biz de insanız
ben de keni kendimi mahvediyorum ama aslında yaptığım şeyi hergün binlerce insan yapıyor yani

kendime başarızlığı hatayı ykaıştıramıyorum
kendime ceza veriyorum ya da kendime karşı çok acımasızın artık hangisi daha doğru tanım bilmiyorum ama

biraz özşefkat eksiği var yani
muhtemelen sizde de öyle

fazla mükemmeliyetçi yetiştirilmekten sefkati biraz eziklik olarak görmekten geliyor bence

bu arada kenidmle çok güzel dalga geçerim hani öyle otoriter ukala bir tip değilim ama özsefkatim eksik

Back
X