• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yardım edebiliriz?

HaslanmisPattis

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2016
5.246
21.905
348
Kızlar selam.

Eşimin kardeşi var. Eşimle araları maddi bir sebepten ötürü bozuk. (Borç alıp vermediler ana sebep bu üstüne de bu hafta kardeşi arayıp "sizin çocuğun bütün alışverişi annem yaptı bana çöp almadı" tarzı arayınca hepten koptular. [Allah için kv az şey almadı ama bahsettiği bizim kendi yaptığımız alışverişti. Onun da beşiğini vs almıştı yani haksızlık yok yanlış anlaşılma var])

Şimdi kayınvalidemden duymuş. Eşi işsiz kalmış. Eşimin kardeşi zaten çalışmıyordu. Kiradalar. Çocukları küçük daha 1,5 yasında.

Eşim ben ikisine beş kuruşum geçsin istemiyorum ama yeğenime bir şeyler yapmalıyım o çocuğu sefil etmelerini istemiyorum diyor. Yani nakit para vermek ya da evlerine erzak almak vs istemiyor.

Az önce kayınvalidemde yeğenini görmüş, bu havada t-shirtle geziyor diye gitmiş bir iki parça giyim alışverişi yapmış. Mont, hırka falan almış. Ciddi anlamda çok sinirli, hala sigara içip bu çocuğu böyle gezdiriyorlar falan diye sayıyor.

Bunu düzene sokmaya karar vermiş.

Bana sordu nasıl yapayım diye. Bilemedim. 1,5 yaşındaki çocuğun ihtiyaçlarını bilemem ki. E her hafta kıyafet almak olmaz. Bezi vardır, başka?

Yani annesine babasına yardım etmeden sırf 1,5 yaşındaki çocuğa ne yapılabilir?

Tek çare nakit para yardımı. İstedikleri gibi kullansınlar. Kardeş bu ya insan nasıl dayanır onların zor durumuna.böyle bir durumda küslük olurmu?çok fena çok..

Ben de böyle düşünüyorum. Ama eşim şimdi "200 TL versem gider telefon taksitini verir iPhone kullanmasın bana ne" kafasında.

Yani küslükten falan ziyade cidden çocuğa gitmeyeceğinden emin.

Dışarıdan bakan biri olarak da haklı olduğunu biliyorum.

Eşim kendisi görüşmüyor.
Benim de görüşmemi istemiyor.
Çocuğa kayınvalidem bakıyor. (Sebebini bilmiyorum) bu durumda o da bilir sanki.
çocuk niye kv dedki?
sürekli orada yatıp kalkıyorsa gıda erzak filan alınabilir.
üst baş vs. dışında da başkaca ne yardımınız olacak ki el kadar çocuğa

Ben de böyle düşünüyorum. Ama eşim şimdi "200 TL versem gider telefon taksitini verir iPhone kullanmasın bana ne" kafasında.

Yani küslükten falan ziyade cidden çocuğa gitmeyeceğinden emin.

Dışarıdan bakan biri olarak da haklı olduğunu biliyorum.
Alışverişe kv niz ile birlikte gitsinler o zaman?

İnstagramda paylastıgın resımlerden bahsedıyor sanırım.
Esının durumu ıyı dıye bılıyorum neden annenın yaptıgını dusundu bu alısverısın ?
Kayınvalıde ne dıyor bu duruma

E tamam o zaman iç ile iletişim de olun o zaman bu durum için

Muhtemelen kvde de "sizin de çocuğunuz olacak, savurmayın paranızı ben alırım" falan diyecek. Ama o da yapamaz yani, kalır o iş

arada ufak tefek oyuncak, bez, kıyafet dısında yapabılecegınız bırsey yok..

Benim de aklıma farklı bir şey gelmedi

çocuk niye kv dedki?
sürekli orada yatıp kalkıyorsa gıda erzak filan alınabilir.
üst baş vs. dışında da başkaca ne yardımınız olacak ki el kadar çocuğa

Orda yatıp kalkmıyor.
Sabah 11 gibi gelip gece 1 gibi bırakıyorlar.
Yine tüm yeme içmesi buradadır o zaman di mi...

Bence eşiniz annesine para bıraksın, o da çocuğun ihtiyacına göre bir şeyler alsın, ya da direkt bildiği bir ihtiyaç olduğunda eşinize söylesin. Sonuçta her gün anneannedeymiş. Bilir muhakkak. Görüşmek istenmiyorsa aklıma başka çözüm gelmiyor.

Alışverişe kv niz ile birlikte gitsinler o zaman?

Ben de bu fikre odaklandım şu an.

İnstagramda paylastıgın resımlerden bahsedıyor sanırım.
Esının durumu ıyı dıye bılıyorum neden annenın yaptıgını dusundu bu alısverısın ?
Kayınvalıde ne dıyor bu duruma

Sayılır.
Bir gün de topluca alışveriş yaptık, kvdeye gittik. Orda fotoğraf çektik falan. Yani onların evde. Telde o fotoğrafı görmüş varan 1, haftasonu olan tuz biber.

Kayınvalidem de her gördüğünü alıyor çünkü. Her yerden hırka patik yelek falan fışkıracak. Mesela ilk torununa yapmadı bunu çünkü annesi örgü istemiyorum giydirmicem dedi. Ona da beşik aldı işte. Şimdi sanıyor ki çocuğa biz tulum alsak parasını KVye verdirdik.

Kv bu duruma direk "kıskanç zaten o" diyor. Ama sessiz kadın benim KV ağzını maksimum açabilişi bu yani.

Ben de bu fikre odaklandım şu an.

Sayılır.
Bir gün de topluca alışveriş yaptık, kvdeye gittik. Orda fotoğraf çektik falan. Yani onların evde. Telde o fotoğrafı görmüş varan 1, haftasonu olan tuz biber.

Kayınvalidem de her gördüğünü alıyor çünkü. Her yerden hırka patik yelek falan fışkıracak. Mesela ilk torununa yapmadı bunu çünkü annesi örgü istemiyorum giydirmicem dedi. Ona da beşik aldı işte. Şimdi sanıyor ki çocuğa biz tulum alsak parasını KVye verdirdik.

Kv bu duruma direk "kıskanç zaten o" diyor. Ama sessiz kadın benim KV ağzını maksimum açabilişi bu yani.
Sizin sonucta kv parasına ıhtıyacınız yok kı zaten ne dıye boyle bı trıbe gıdıyor cok sacma
durumları cok kotu anladıgım kadarıyla belkı o yuzden gurur yapıyor ama kayınvalıde senın bebegıne hırka patık alıyorsa dıgerıne sadece besık aldıysa cokta haksız degıl.
Senın esın degılde kayınvalıden ıkı torunada adıl olması gerekıyor
sızlık bı durum yok

Bence eşiniz annesine para bıraksın, o da çocuğun ihtiyacına göre bir şeyler alsın, ya da direkt bildiği bir ihtiyaç olduğunda eşinize söylesin. Sonuçta her gün anneannedeymiş. Bilir muhakkak. Görüşmek istenmiyorsa aklıma başka çözüm gelmiyor.

Parayı kayınvalidemin geri bize harcama ihtimali var. İhtiyacı söylemesi daha garanti duruyor. Ya da ikiside yapılabilir.

Sizin sonucta kv parasına ıhtıyacınız yok kı zaten ne dıye boyle bı trıbe gıdıyor cok sacma
durumları cok kotu anladıgım kadarıyla belkı o yuzden gurur yapıyor ama kayınvalıde senın bebegıne hırka patık alıyorsa dıgerıne sadece besık aldıysa cokta haksız degıl.
Senın esın degılde kayınvalıden ıkı torunada adıl olması gerekıyor
sızlık bı durum yok

Cute ben haksızlık olduğunu düşünmüyordum.
Sen öyle mi düşünüyorsun? Yani görmediğim bir şey mi var diye soruyorum.
Beşiğin fiyatını falan bilmiyorum.
Ama maddi açıdan denk değil midir aşağı yukarı?

E yanı bır besık dedıgın ne kı 200-300 tl park yataklar.

Ya aslında 100 liraya da beşik var 500 liraya da. Bunu da bilmek lazım kıyas yaparken.

Bir de örgü istemem demiş ama onun yerine farklı şeyler de alabilir miydi ki? Böyle tek parça yerine parça parça ufak şeyler alınınca göze çok geliyor olabilir.

Back
X