ne anadan ne yardan

Hergün o kadar çok kayınvalide sorunu okuyorumki burda alıştım diyebiliyorum artık yazılanlara..

Anlamıyorum anlayamıyorum iki tarafıda.Heleki gelinleri hiç anlamıyorum.Bizim ülkemizde kayınvalide faktörü yüzyıllardır süregelen bir olay.Hepimiz bunu ve yaşayabileceklerimizi bilerek birşeylere adım atıyoruz..Evet densiz nasıl davranmasını bilmeyen kayınvalideler bir hayli çok ama onlar kadar anlayışsız suratsız konuşmaktan çözüm yaratmaktan aciz olan gelin sayısıda oldukça fazla..

Ben hayatta birşeylerin hep iki taraflı yaşandığına inanırım.Ne kayınvalidem ben melek olduğum halde garip davranıyor diyen geline inanırım nede kayınvalideye..

Ayrıca biraz empati lütfen.Bir bebeğin nasıl yetiştiğini en iyi anneler bilir.Ki burda bu sorunları yazan birçok kişi annedir.Sizde zaman gelince KAYNANA olucaksınız.Binbir sıkıntıyla emekle büyüttüğünüz oğlunuz sizi azarlasa hor görse sürekli eşine karşı davranışlarınızı eleştirse beğenmese ne hissederdiniz??

Yada gelin hanımlar sürekli eşiniz ve anneniz aranızda kalsanız suratlar hep size karşı asılsa napardınız.Bunu düşünebiliyormusunuz erkeklerin durumu ne zor burda.Ben en çok bu kavgalarda arada kalan erkeğe acıyorum.Çünkü bilirim arada kalmak ne demek.Bir taraftaki seni büyüten emek veren annendir biride eşin.Ve herkes senin karar merci olduğunu düşünür ve seçim bekler yaşanan olaylarda..

Azrabebek artık birşeyleri sorun etmekten vazgeç bence.Eşinle huzurunu kaçırma.Herkesi olduğu gibi kabul etmeye bak.Empati kur biraz yarın bende kayınvalide olucam de belki..Anneannemin bize bir öğütü vardır bunu hiç unutmam.Sana taş atana sen ekmek at.Burda kaybeden olmazsın.Hem eşini arada bırakmamış olursun,hem büyüğüne saygı etmemiş olursun hemde vicdanen rahatsız olmamış olursun...

Son düzenleme:
Ebru hanim ben kendimden nefret etmiyor muyum saniyorsunuz .
.. su yazdiklarimi beni taniyan biri okusa ne oldu sana ne hale geldin nedir bu nefret derdi herhalde... demogoji falan yapmiyorum ne olacak siz bana hak verince ya da beni yargilayinca benim yaralarim mi kapanacak? hayir suan benim icin her nekadar dert ortagi olsanizda sioyle yazde kayinvalidem gibi disindasiniz cemberimin ... evet biraz fazla abartiyorum belki yasadiklarimi ama ben ysiyorum
kizmis yag dokulse uzerinize caniniz nasil yanar nasil aci cekersiniz icin.oyle yaniyor benim belkide butun bunlar benim sucum daha sevgi dolu merhametli olmaliydim degil mi? Kimse olmasin benim yerimde hickimse

ne yani eşiniz annesine ,eşimi üzme huzuruma bozma demediği için mi,kızgın yağ dökülmüş gibi canınız yanıyor:50:

Terbiye etmek boyle bir tabir kullanmadim ve boyle bir seyide istemiyorum neden bu kelimeye takildiniz kendi icinizde sanirim bi durum var...
neyse ne ben anlatabiliyorum derdimi ne de siz anliyorsunuz . yormayin kendinizide benide lutfen siz keyfinize bakin arkadasim hayirli mutlu huzurlu gunler diliyorum hepinize...

Kendi içimed bir durumum yok.
Terbiye etmek ne demek anlayabileceğinizi düşünmüştüm.
Terbiye etmek, birinin yanlışlarını söylemek ve düzeltmeye çalışmak, yönlendirmek anlamlarında kullanılabilir.
Sizin istediğiniz de bu değil mi?
Sizi yormak niyetim de yok. Siz bunu zaten pek güzel yapıyorsunuz.
Keyfime de bakıyorum zaten. Küçücük şeylerle ne kendi hayatımı ne de çocuklarımın hayatını mahvetmiyorum. Hayatta güzelliklerin farkına varmaya ve vardırmaya çalışıyorum.
Forumdaki bütün cevaplarınız kayınvalidenize olan nefretinizle dolu. Sizi yoran asıl mesele bu. Farkedin istedim sadece. Yaşadıklarınızın bu denli korkunç olmadığını farkedin istedim.
Üzgünüm size ah ah vah vah hayatınız ne kadar da zor, ne kadar çileniz var diyemediğim için.
Eğer öyle olsaydı söylerdim merak etmeyin.
Ve son olarak. Ben sizin arkadaşınız değilim.

Her insan aynı değil ki bazı yeni veya eski evlenmiş kadınlar daha duygusal ve kırılgan elbette onlar için kaynana en büyük dert benim bir arkadaşım kaynana eziyetinden dolayı ömür boyu piskolojik hap içmek zorunda kaynana öldü gitti, kendi işini kurdu şimdi o eşini aşağlıyor ona kızdığımdada bana kızma diyor bana yaptıkları yanında sıfır diyor ,arkadaşım daha ince görünümlü olabilirdi hap kiloda aldırıyor bence tepki verin susmayın

Aslında seni anlıyorum. Bir çoğumuz evliliğimizin belirli dönemlerinde bu yollardan geçiyoruz ne yazık ki. Kayınvalidemin beni çileden çıkardığı, Allahım çantamı alıp defolup gitsem bu evden ''hiç evlenmemiş gibi'' diye düşündüğüm, sabahlara kadar gözyaşları dökmüşlüğüm oldu benimde. Şimdi düşünüyorum da ciddi anlamda sabır küpüymüşüm. İlk zamanlar insan eşinin arkasında olduğunu hissetmek istiyor. Haklısın cnm dediğini işitmek. Ben sorunlarımı eşime hiç yansıtmazken k.validemin bire bin katarak eşime anlattığı saçma şeyleri kulaklarımla duydum. Üstelik henüz bir iki haftalık geliniydim... Asla olamam diyeceği ne kılıklara giriyor insan. Hiç büyük konuşmamak lazım hayatta. Ama ben eşimi araya sokmadım. Birebir hallettim k.validemle sorunlarımı. Eşimin beynini yiyerek değil direk eşimin, babamın yanında yüzüne karşı anne senin benimle sorunun ne, bir kusurum mu var diyerek. Hayatımda hiç kimseye karşı kin, nefret besleyemeyen ben bir dönem ciddi anlamda k.validemden nefret ederek yaşadım. Duyduğum nefret duygusundan kendim utandım ama asla ölsün, bir bardak su vermem vs. demedim.O duygudan kurtulabilmek için onunla geçirdiğim zamanları arttırdım.Hadi anneleri alıp pikniğe gidelim, hadi alışverişe çıkalım diye diye atlattım.Allah korusun şimdi hastalansa başımın üzerinde bakarım.Her ne olursa olsun yedi yılın hatırı için,Eşimin hatırı için, babamın hatırı için, evladımın hatırı için.Eşimin tek bir annesi var ve oğlumun bir tanecik babannesi... Sadece onların güzel hatırları için bile sineye çekerim yaptığı herşeyi. Değer çünkü. Oğlumun dede&babanne sevgisini tadarak, yaşayarak büyümesine, eşimin huzurla eve gelmesine, k.pederimin kızım seninle gurur duyuyorum demesine değer hayat inan. Kötülüğe iyilikle uzat bakalım elini belki utanıp yorulacaktır artık oda...

Evet arkadasim hadi buyrun atin tutun yazin cizin asin vurun kirin dagitin ama anlamaya calismayin

Neden anladiklarini düsünüyorsunda gerceklerin bu olabilecegini düsünmüyorsun...
Neden muhakkak hakli oldugunu düsünüyorsun...
Belkide sende kendine dönüp bakmalisin bizde ayna görevi görüyoruz...
Bak arkadasim ilahi adalet denen birsey var...
Sonra o ölmesini yada eline kalacagini düsündügün kayinvalidenin eline koyar ALLAH seni...
Biraz hosgörü, biraz empati...
Birakin artik esinizin annesine hadbildirmesini, birakin elalemi, hayatnizi kensinize ve cevrenize zehretmeyin..
Bir uzmanla görüsün...
Eger bizde anlamasak ve yardim etmeye calismasak yukardaki uzmanla görüs fikrini dilegetirmeyiz...

Son düzenleme:
Bence eşinizin tavrı daha doğru. Eşiniz sizin talep ettiğiniz gibi darvarınırsa onun size her "Annem haklı hayatım, sne de şu noktada hatalısın." deyişi sizle çatışması; annesine her "Annecim ama sen de abarttın bak kız haklı, Azrabebek'e de böyle yapma." deyişinde annesi ile çatışması anlamına gelecek
Yani sizin sorununuz şu anda "kaynana-gelin sorunu" iken; eşiniz bu işlerd eyorum yapmaya başlarsa "kaynan-gelin-koca" sorunu olacak. İşin içinden çıkmazsınız. Karışmaması daha iyi, madem adil bir şekilde karışmıyor.

Ne yaşadığınızla ilgili bir ayrıntı yok, neden bu noktaya gelinmiş anlayamadım doğal olarak.
Genel yazıyorum o yüzden.
Erkekler genel olarak herhangi bir sıkıntıda susmayı tercih ediyorlar, bana göre yanlış bu.
Gerekiyorsa annesine, gerekiyorsa eşine gerektiği yerde müdahele edebilmeli.
Eşi gereksiz yere annesine saygısızca davranıyorsa ve üzüyorsa, uyarmalı.
Kayınvalide de üstüne vazife olmayan herşeye karışıyorsa, ona da yeri geldiğinde dur diyebilmeli.
Kenara çekileyim, sorun yokmuş davranayım, gelin oturup içi içini yesin ya da kayınvalide içi içini yesin,
böyle olaylar insanların içinde büydükçe büyüyor, içinden çıkılmaz hale geliyor sonra.
Tabi ki erkek her olayın içinde olmamalı, yeri geldiğinde gelin-kaynana sıkıntılarını kendi çözebilmeli,
ama erkeklerin genel tavrı hiçbirşeye karışmamak ve hiçbirşeyi görmemek.
Şu kadar yaşadığım şeyden öğrendiğim de, eşinize yüklenmeyin, kendi sıkıntınızı kendiniz çözün.
Ortada ne var, ne yaşadınız, oda belli değil, size kişisel bir yorumum yok.

iyi geceler arkadaslar... iyi kotu takip edenler bilir kaynana belami onun yaptiklarini benim.soylediklerimi ... Esimin tavri her zaman ayni tepkisiz, aslinda bana hic kizmaz soyle yapacaksin boyke yapmalisin demez onun icin onemli olan kapimizi kapadigimiz zamn icerde kalan huzurdu. En azindan bana oyle soyledi bu zamana kadar ...
bazen dusunuyorum annesinede ayni mi davraniyor diye belki onada "ne yapayim anne idare ediyorum "mu diyor
kafamin icinde sorular icim icimi yiyor bazi geceler... uyuyamiyorum ayaklarima agrilar giriyor sabaha kadar dolaniyorum evin icinde...
tamam ben annesine kizsin kussun demiyorum Bu en son yapmasini isteyecegi. sey olur ama istiyorumki ben bi kusur isledigimde beni uyarsin anneside beni ezfiginde ona guzellikle anlatsin boyle olmaz desin esimi uzme anne huzurumuzu bozma desin...
hep mi boyle bu bir evin bir erkekleri... esimle tartistik yakin zamandaki mevzular yizunden, araya mesafe koymayi dusunuyorum khretsinki esime dokunmadan uyuyaniyorum ama sabirli olacagim esime ailesi yuzunden olacklari frkeysin bi kendine gelsin istiyorum.
benim gibi olup esini kendine baglayan arkadaslar var mi

Eşi kendine bağlamaktan kasıt; aileden uzaklaştırmak mı?

Ben anlamıyorum arkadaşlar sizi, niye bu kadar dert ediyorsunuz kendinize. Siz de annesiniz, eşinizin annesi sizi nasıl ezebilir? Kayınvalideyle birbirinize laf sokmak, onun soktuğu laflara üzülmek yerine alın karşınıza konuşun; eğer bu şekilde davranmaya devam edersen evliliğimiz bozulacak, lütfen yapma deyin.

Şunu da yazayım da gelecek yorumların önüne geçeyim, benim kayınvalidem de cok sorunludur. Müdahale etmeye çalırşır ama ben ya söylediklerini umursamam ya da kibar kibar cevabını veririm.

yorumları baştan sona kadar sabırla okudum..konu sahibinin verdiği cevapları da..zannediyorum agresif bir yapıya sahipsiniz ki bir yorumunuzda arkadaşım sizde böyle bir durum varki diye de çıkışmışsınız bu yapıyla kendinizi ve eşinizi çok yıpratacağınızı düşünüyorum..kayınvalideniz gerçekten dünyanın en sorunlu insanı olabilir ama sürekli eskiyi düşünüp yaşayarak eskiyi hiç akıldan çıkartmayarak sürekli içinde öfkeyle nefreti bastırmaya çalışarak yaşanmaz..benim yaşadıklarımı da takip edebilirsin beş aylık evliyim eşim askerde ve ciddi sorunlar yaşadım yeni bir aileye alışma fikri eşinin yanında olmaması elti kayınvalide problemi vs vs.. tüm bunlarıda senin gibi düşünerek eşime yansıttım çaresini bulur belki diye eşler bu konuda daha uzaktan yaklaşıyorlar olaya ya da annelerine yengelerine niye böyle yapıosunuz tepkisini verdiklerinde eşlerinin onların yanında kötü duruma düştüklerini bildikleri için daha farklı şekkillerde halletmeye çalışıyorlar..ben konumu burda paylaştım ve bir çok kişi bana sorunlarımı askerde olan birinie aktardığım için ciddi şekilde tepki verdiler çok olmadı ben onları yaşayalı ama olayın içinden kendini kurtarıp ta dışardan biriymişin gibi duyguların olmadan değerlendirirsen farkediyosun bazı şeyleri ..her olaya aynı tepkiyi verme çünkü daha büyük bir problemle karşılaştığında eşin buna alışkın olduğundan senin ne kadar öfkeli olabildiğini hissetmeyecek bile küçük problemleri takma kafana büyük olduğunu düşündüğün şeyleri konuşarak halletmeye çalış ve hiç içinden çıkamıyosan eşinle paylaş ama sakın ona soğuk dawranma böyle durumda ancak kendindensoğutmuş olursun onu değil de kendini cezalandırmış olursun birazcık sıyrılmayı dene olumsuz düşüncelerden ..eşinin kayınvalidenin artı ve eksi yönlerini yazarak olumsuz yönlerini tespit edip olumsuzlukları nasıl görmezden gelebilirim görmezden gelemeyeceğin şeyleri nasıl önleyebilirim bu yönü olumsuz ama birde şu yönü var benim kayınvalidemin..bunların hepsini nasıl diyebilirim diye düşünebilirsin ama öfkeni olumsuz yargılarını bir kenara bırakarak mutlu bir yuva istediğinin bilincine vararak..

İnsan bazen kendi kendini yenebilmeli diyorum... ve bugun tavsye ettiginiz uzere bi doktora gittim emzirdigim icin butkusel bir ilac verdi doktor bana, keske bu kadar zayif olmasaydim kendi kendime care olabilseydim......uzun zamandir buna karar vermeye calisiyordum zaten ama ben kotu biri degilim inanin cabaliyorum silmeye calisiyorum yasdiklarimi ama kayinvalidem ben iyi oldukca ben ozveride bulundukca daha cok yuz bulup dearina vam ediyor yapacaklarina artik dusunmek istemiyorum uyumadan once al dedi doktor ama ben merakimdan ictim bile ...

Back
X