ne demek bu

Çok haklısın bulmuşken iyice yapış dünyayı dar et bir an evvel gelin diye.Eminim seni böyle daha çok sevip daha çok bağlanacaktır.İşi yokmuş daha , iş bulamazsam diye düşünüp her ihtimale karşı Kasım ayı demiştir belki de.Daha erken bir tarih söyleyip gelemese daha çok üzülür ve kafaya takarsın.Belki de geniş bir zaman söylemesinin nedeni budur.Çocuğun üstüne gitme bence.Kafası dumanlıdır , askerde , dönecek ama işi yok , istemeye ne Zaman gelinecek diye sorulan 4 yıllık 1 ilişkisi var , seni beklettiğini düşünüp terk ederse o Zaman film kopar.Adamı "beni bekletiyorsun" psikolojisine sokma.Biraz empatiyle sevgilinin durumunu anlayabilirsin.

Heralde yaşlar 21 falan dedim ama 27 yaşındaymışsında.. Evlilik için biraz olgunlaşmalısın bu kafayla evlilik olmaz.

Ha yazın olmuş, ha Kasım ayında. 4 yıldır sevgilisiniz zaten, 3 ay için mi bu gerginlik? İş bulup evlilik sürecine girmek zaten zor bir süreç. Siz de adamı iyice darlamayın.

Önemli olan evlilik tarihi değil mi?
2020 yazı işte. Bugün nişanlansan ne oluuur üç ay önce nişanlansan ne olur?
Bence gereksiz bir israrda bulunmuş,adamı bunaltmişsin. Daha sakin konuşsaydin evlenicem diye tutturuyor gibi görünmezdin...
Adam Ocak ayında askerden gelecekmis. maalesef bu ekonomik krizde herkes kollarini açmış eleman beklemiyor. Adam sana ve ailene 'ocakta iş bulurum Şubat'ta isterim' dese ama iş bulamasa daha mı iyi?
Birkaç ay iş arar. İşe girince de biraz birikim yapar.
Ülkemizde evlilik delice para götüren bir endüstri. Hiç yoktan istemede tektaş yüzük istersiniz, iyi bir tektaş yüzük bir maaş kadar.
Adam almasa mahcup olacak... Çiçek - çikolata getirse isteme çiçeği dünyanın parası. Çünkü herkes evlenemeye niyet eden insandan ne koparsak kârdir diye bakıyor.
Adam iki ay kazandığı parayla gelse ailesinin eline bakmak zorunda bu basit (!) İsteklerinizi karşılamak için. Mahcup olmamak için..
Aileniz sözden sonra 'onumuzdeki ay nisan' dese cep delik cepken delik... Yine mahcup olacak.
KK'da görüyoruz ailelerin beklentileri, istekleri... Ya kredi çekecek ya da altın alamayacak...
Bunca gereksiz gerginlik olana kadar kendini toparlasa Kasım'da istese de herşeyi düzgün yapsa ne sizi ne ailesini mahcup edecek şekilde.
Daha iyi olmaz mı?

Her bulusmanizda bunu mu konuşuyorsunuz? Adamın işi yok ne bu evlenelim ne zaman evleniyoruz ne kasimi ısrarı? İş yok para yok... Adam askerde daha dönmemiş. Adamı bunaltmayin. Sonra ilk kavganizda duyacağınız şey " evlenelim diye tutturan sendin ben şimdi istememiştim işine gelirse" olacak. Kadınlar evlenelim hadi diye tutturan bu işin meraklısı olan siz olmayın. Bırakın erkekler bunun için uğraşsın. Evlenince yipranacak kv, görümce, elti girdabında yuvarlanacak olan sizsiniz. Esiniz TV karsisinda göbeğini kasiyip oturacak çünkü.

Kasıma kadar iş bulamazsa ne olacak? Ben evlenmeden önce iş bulana kadar evlenmeyelim dedim ve tam 1 yılı aşkın bir süre issizdim. Bu işler nasip kısmet bence ne kendinizi ne adamı strese sokmayın. Ayrıca uzun uzun nişanlı kalmak da yıpratıcı bir sureç bütün ailenin gözü üstünüzde olacak.

Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim aynen sonra düşününce abarttığımı anladım erkek arkadaşıma da anlattım durumu üzerine fazla geldiğimi filan. Zaten abisinin düğünü olcak yaza bi de ben ordan çocuk iş daha bulmadan bunalttım valla. Bi arkadaş kasımda aşk başkadır demiş haha :) aynen kasım olsun bakalım. Önemli olan mutlu olmak zaten. Kasımda isteme olusa yaza düğün yetişir mi düşündüm ben bi tek sadece. Neyse kısmet bu işler içim rahatladı. Yazdıklarımı okuyunca anladım saçmaladığımı . Teşekkürler tekrar iyi akşamlar herkese :)

Nasipte var ise olur zaten merak etmeyin hem gelir gelmez iş bulup kenara para koyması felan anca yani ha deyince işte bulunmuyor ki artık ekonominin durumu belli aklında bunları kurguladıysa deyivermiştir öyle sizde çıkışınca acıklayamamıştır kendini zaten 2020 de olacakmış düğün ha yazın gelmiş ha kasımda gelmiş cokta fark yok açıkçası

Adam seninle ne konustugunu bile hatirlamiyor sen de ne zaman isteyeceksin diye darliyorsun:))) Sakinles derin bir nefes al.
Benim bildigim erkekler israrci olur evlenelim diye ama sizde durumlar tersi ise sikinti.

Erkek arkadaşımla 7.5 senedir beraberim bir günden bir güne ne zaman demedim. Seviyor muyum evet evlenmeye hazır mıyım emin değilim. Ama asla acele etmedim etmem de ondan hamle beklerim.

Ha kasım Ha haziran 2020deki düğün için neden bu kadar gerildiniz. Ayrıca çocuk askerde çok normal değil mi bazı şeyleri yanlış hatırlayabiliyor olması.?

Back
X