ne diyecegimi bilemedim sizce abarti mi

denizz2013

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
306
116
48
35
Selam kizlar bu sefer ki konumu arkadasim için actim. Arkadasim öğretmen bnm gibi esi de esnaf .bunlar yeni ev aldılar 3 ay önce evin doğalgaz tesisati yoktu eşi 3 aydir oyaliyormus bugün yarin yaptircam diye dun tartismislar kayserinin soğuklar basladi evde donuyorm filan demiş arkadasim esi de o zaman bi sure yapilana kadar yani annemlerde kalalim demiş para yok demiş arkadasim da kardeşine dukkani için dun binbeşyüz lira verdgni biliyorum beni neden oyaliyo sence diyor?kiz kv de kalmak istemiyor çünkü iki kayni bir görümcesi var evde ve ev sobali esi neden bu şekilde oyaliyor olabilir ya da arkadasim olayi abartiyor mu acaba cidden mi parasi yok?

Havalar soğuyunca arkadaşınız gibi eşide üşür bunun farkındadır bence. Alsın bir ufo yaksın! Para sıkıntısı olabilir çok normal bence abartı Yapmasın çözüm yolu arasınn

parası yoktu da 1500 lirayı nasıl verdi,verdi o yüzden kalmadıysa karısının isteğini yapmak yerine niye veriyor ?Bence uyuz bir durum.Ne zamana kadar parası olmayacak? Yani ne kadar kalacaklar kayınvalidesigilde? Zaten evde 5 kişi varmış,2 kişi daha ve sobalı ev.Yani yatarken,sabah kalktığında soba yanana kadar yine üşüyecek.Bari evinde kafası rahat üşüsün

Annesinde kalmak isteyen adam yeni ev alır mı? Belki de gerçekten para yoktur. Esnaflık çok ayrı bir dünya. Adam oraya para yatıracak ki geliri artsın. Arkadaşınız eşine sorsun açık açık. Böyle kendi kendini yemesin madem.

Bir de kiz bunu 3 aydir dile getiriyormus huyunu biliyorum çünkü umursamaz bana gelince dedi ha burada 2 hafta bacisina harclik diye 500 TL vermiş kiz da sunu düşünüyor parasi olmasından değil de beni onemsemedgnden çok dert etmiş bu durumu bende uzuldm çünkü çok naiftir arkadasim çok sessizdir nitekim kadar da hic bisey dememiş ama sürekli hasta olunca dayanamamış tartismis

Annesinde kalmak isteyen adam yeni ev alır mı? Belki de gerçekten para yoktur. Esnaflık çok ayrı bir dünya. Adam oraya para yatıracak ki geliri artsın. Arkadaşınız eşine sorsun açık açık. Böyle kendi kendini yemesin madem.
Canm kiz dun kardeşine para verdgni bi sure önce diğerine harclik diye 500 TL verdiğini söylüyor isine harcasa belki problem olmaz ama onlar isteyince veriyor bizim evimizi neden savsakliyor diyor

Bence gerçekten parası yoktur.
Çünkü neden o kadar kalabalık yaşanan sobalı bir eve gitmek istemesin.
Sonuçta sobalı evde de sobanın yandığı oda dışındaki odalar soğuk. Hepsi aynı odada yatmayacağına göre.

Belkide annesinde kalmak için yapıyor dur ev soğuk olsa bile kalmasın kv desinde eşi o zaman doğal gaz i bağlatir
Olabilir çünkü evi kizin babasinin zoruyla aldilar biraz babası yari parasini verdi kira da oturmayin diye bunlarda yarisini odediler .kiradaki evleri KVgln yan binasiydi kadim zaten oğluna orayi kiraya verin bursa oturun gozumun önünde filan demişti o zaman arkadasim kabul etmemisti

Belkide annesinde kalmak için yapıyor dur ev soğuk olsa bile kalmasın kv desinde eşi o zaman doğal gaz i bağlatir
Olabilir çünkü evi kizin babasinin zoruyla aldilar biraz babası yari parasini verdi kira da oturmayin diye bunlarda yarisini odediler .kiradaki evleri KVgln yan binasiydi kadim zaten oğluna orayi kiraya verin bursa oturun gozumun önünde filan demişti o zaman arkadasim kabul etmemist
Sonuçta sobalı evde de sobanın yandığı oda dışındaki odalar soğuk. Hepsi aynı odada yatmayacağına göre.

Konuyu dagitmak istemem de o binbesyuz lirayi besyuzbinndiye okudum ya sabah sabah tesekkur ederim uykum acildi. :KK53:
arkadssinizin esi biraz sorumsuz ya da vurdumduymaz galiba.yoksaki evine yapilacak isi para yok diye erteletmezdi. Epi topu 4 - 5000 lira benim bipdigim 1500 u pesinat yapip cok rahat taksitle isini halledebilirdi. Kayinvalidemi gidip cumbur cemaat sobali evde oturacagima kendi evime soba kurardim yada bir elektrik sobasi ayarlardim kis boyu dogalgaz tesisatinin yari parasini da oh olsun diyerek elektrik faturasina yatirirdim

Canim onlarda soba salona kurulu 3 odayi isitiyor esi de zaten onu demiş dogalgazli gibi ev yapilana kadar kalalim diye

Canim onlarda soba salona kurulu 3 odayi isitiyor esi de zaten onu demiş dogalgazli gibi ev yapilana kadar kalalim diye

Konuyu dagitmak istemem de o binbesyuz lirayi besyuzbinndiye okudum ya sabah sabah tesekkur ederim uykum acildi. :KK53:
arkadssinizin esi biraz sorumsuz ya da vurdumduymaz galiba.yoksaki evine yapilacak isi para yok diye erteletmezdi. Epi topu 4 - 5000 lira benim bipdigim 1500 u pesinat yapip cok rahat taksitle isini halledebilirdi. Kayinvalidemi gidip cumbur cemaat sobali evde oturacagima kendi evime soba kurardim yada bir elektrik sobasi ayarlardim kis boyu dogalgaz tesisatinin yari parasini da oh olsun diyerek elektrik faturasina yatirirdim
Ay keşke yapabilse ama arkadasim onu yapamaz sanmam ;)ben olsaydim bu KK dan sonra neler yapardm gözüm acildi gözüm çok seviyorum burayi:))))

Niye yapamasin ya soguktan donacak mi. Adam elektrikli soba kurdun diye dovecek mi kadini. Tezim dogru cikti. Esi hakikaten sorumsuzun tekiymis ve garanti parasizliktan degil keyfi belkide bilerek yaptirmamis. Ev alimi ve kira mevzuunu okuyunca daha 8yi anladim. Arkadasiniz kayinvalidesinin yaninda pturmayi kabul etmeyerek akillilik etmis zaten pekala bu isi de kaynanasina gitmeden kotarabilir. biraz dik durmak lazim

Back
X