• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne Emzikle, ne de Emziksiz :(

elizanelizan

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
1.299
526
323
Merhaba hanımlar.
2.5 aylık bir kızım var. Doğduğundan beri emme refleksi çok fazla.
40i çıkana kadar gündüz iki kere 3-4 saatlik uykular ve gece çok sık uyanma ve memede uyuma isteği vardı. 40i çıkınca gündüz 10 dakika dahi uyumamaya başladı. Hep memede hep kucakta. Gece ise 22.30 da uykuya geçiyor. Sadece sabah 5te uyanıyor , emdikten sonra tekrar uyuyup 7_8 arasında uyuyordu.

Son zamanlarda geceuykusu dabozuldu. Gündüz 10 dakika en fazla 20 dakika kestirme. Gece 00.da uykuya geçiş. 03te uyanma. Ve 03ten sonra her saat başı uyanma.

Tabi bu esnada Emzik kullanmak istemiyordum. Mecbur kaldım. Silikon almadı. Kauçuk aldı.. Gündüz bir nebze duruyor artik oyalanıyor en azından sürekli memede kalmak durumu yok artik.

Mesele su ki uykuya geçince dalınca emziği çıkarıyorum ağzından bebeğimin o uyanmadan. Ancak bi sure.sonra emme isteği ile ağzını oynatıyor ve emziği bulamayınca ağlayıp uyanıyor.Sürekli emziğini düşürüyor düştüğünü fark ettikçe ağlayıp uyanıyor. Her defasında emziğini veriyorum . Ama bu böyle nasıl devam.eder ki Ben buna ne yapabilirim?
Emziği kafasının arkasından bağlamak suretiyle ağzına sabitlemeyi bile düşünüyorum. Ne yapmalıyım sizce ?

Merhaba hanımlar.
2.5 aylık bir kızım var. Doğduğundan beri emme refleksi çok fazla.
40i çıkana kadar gündüz iki kere 3-4 saatlik uykular ve gece çok sık uyanma ve memede uyuma isteği vardı. 40i çıkınca gündüz 10 dakika dahi uyumamaya başladı. Hep memede hep kucakta. Gece ise 22.30 da uykuya geçiyor. Sadece sabah 5te uyanıyor , emdikten sonra tekrar uyuyup 7_8 arasında uyuyordu.

Son zamanlarda geceuykusu dabozuldu. Gündüz 10 dakika en fazla 20 dakika kestirme. Gece 00.da uykuya geçiş. 03te uyanma. Ve 03ten sonra her saat başı uyanma.

Tabi bu esnada Emzik kullanmak istemiyordum. Mecbur kaldım. Silikon almadı. Kauçuk aldı.. Gündüz bir nebze duruyor artik oyalanıyor en azından sürekli memede kalmak durumu yok artik.

Mesele su ki uykuya geçince dalınca emziği çıkarıyorum ağzından bebeğimin o uyanmadan. Ancak bi sure.sonra emme isteği ile ağzını oynatıyor ve emziği bulamayınca ağlayıp uyanıyor.Sürekli emziğini düşürüyor düştüğünü fark ettikçe ağlayıp uyanıyor. Her defasında emziğini veriyorum . Ama bu böyle nasıl devam.eder ki Ben buna ne yapabilirim?
Emziği kafasının arkasından bağlamak suretiyle ağzına sabitlemeyi bile düşünüyorum. Ne yapmalıyım sizce ?

Sakın baglamayin emzigi ya kusarsa nasil kurtaracak kendini

Allah yardimcin olsun bebekler ddrdini anlatamayinca iste cok zor bendd bilmiyorum acikcasi emzikli bebekleri benim cocugum hic emmedi ben denedim ama agzina almadi 4 hafta dan sonra agzinda tutamiyordu ama siz sakin emzigi baglamayin kafasinin atkasina cok tehlikeli allah korusun

Kauçuk emziklerde chicco markalı bi tipi var ağzından kolay kolay düşmüyor. Ben kullanıyorum ama benmki zaten derin uykuya geçerken kendiliğinden atıyor..

Bide uylu düzenimiz hep öyle bizim 3 saat uyku, sonra 1er saat arayla uyanma emmek isteme:KK46:

Sakin bağlama kesinlikle.. Daha küçük olduğu için tutamıyor.. Sütun yeterlimi gelişimi nasıl.. Aslında emzige alistirmamak en iyisi..düzenli bir uyku rutini olustursan, gece banyo yaptırıp yatirman ise yarayabilir..gerçi küçükmüş daha, pek düzenli olmaz uykusu bilemedim simdi..

Belki bebeginiz geceleri cok acikiyor o yüzden sık sık uyaniyordur
birde bebeklerin belirli haftalarda büyüme atağı (tam olarak dogru kelimeyi bilmiyorum türkce olarak) geciriyormus belki sizin bebeginizde su an o zaman cercevesinde ve yeni seyler ögreniyordur

emzik vermedim ama gece bir kalkması normal zaten daha küçük

benimki 10.30 da yatar 2.30 da kalkar sonra da 2 saatte kalkardı ben çok uslu çok düzenli olduğunu söylerdim

gündüz az uyutup gece düzenini kurmaya çalışın

gündüz uyuyamayınca da gece uyumaz ama

düzenli yani hep aynı aralıklarla uyusun

saati gelince yatırın ve kaldırın

Allah yardimcin olsun bebekler ddrdini anlatamayinca iste cok zor bendd bilmiyorum acikcasi emzikli bebekleri benim cocugum hic emmedi ben denedim ama agzina almadi 4 hafta dan sonra agzinda tutamiyordu ama siz sakin emzigi baglamayin kafasinin atkasina cok tehlikeli allah korusun

Amin sagolun. Bizde çok uğraştık emzik konusunda. Once damaklı silikon aldım almadı . Kusacak gibi oldu hep. Sonra bu kiraz emzik denen eskiden yaygın olan yuvarlak uclu emzikten aldım. Yine olmadı. Sonunda kauçuk alayim dedim. Kauçuk damaklı tuttu sonunda. Ancak simdi de bu sorun çıktı. ;(

Kauçuk emziklerde chicco markalı bi tipi var ağzından kolay kolay düşmüyor. Ben kullanıyorum ama benmki zaten derin uykuya geçerken kendiliğinden atıyor..

Bide uylu düzenimiz hep öyle bizim 3 saat uyku, sonra 1er saat arayla uyanma emmek isteme:KK46:

Ah güzel bir duzene girip o duzende sebat edeydiler :(

Açıkçası emziklerle alakali yasadigimiz sorunlardan dolayi bunu da tutmaz diyerek çok pahalı olan bir kaucuk emzik almadık. Deneriz tutarsa chicco alırız diyerek. Şimdiki nuk marka. Su chicconun her tarafı kauçuk olanindan mi söz ediyorsunuz acaba ?

Belki bebeginiz geceleri cok acikiyor o yüzden sık sık uyaniyordur
birde bebeklerin belirli haftalarda büyüme atağı (tam olarak dogru kelimeyi bilmiyorum türkce olarak) geciriyormus belki sizin bebeginizde su an o zaman cercevesinde ve yeni seyler ögreniyordur

Evet büyüme atagini bende duymustum ondan olabilir dediginiz gibi..
Acıkma.meselesine gelince, acikinca asla onu hicbir şey oyalayamaz. Kıyameti koparır. Ve özel bir ağlama tarzı vardır aciktiginda, ordan anlarım derdini. :)
emzik vermedim ama gece bir kalkması normal zaten daha küçük

benimki 10.30 da yatar 2.30 da kalkar sonra da 2 saatte kalkardı ben çok uslu çok düzenli olduğunu söylerdim

gündüz az uyutup gece düzenini kurmaya çalışın

gündüz uyuyamayınca da gece uyumaz ama

düzenli yani hep aynı aralıklarla uyusun

saati gelince yatırın ve kaldırın

Gündüz sıfır uyku. Asla uyumuyor 40indan sonra. Belki de dedğiniz gibi ondan uyuyamıyor gece de.. Bir ara 22.30da uyuyup sabaha karşı 5te uyanırdı. 2 saat daha uyurdu sonrasında. Ah o günler :(

Bu aklıma geldi o yüzden denemekten imtina ettim açıkçası.
Daha çok küçük diye mi düşürüyor ağzından , ilerleyen dönemlerde tutar mi ne yapar nasıl hallederiz bilmiyorum. Bunaldim. Kas.yapayım derken göz çıkardım. :KK43:

Canim ya allah yardimcin olsun az kaldi sabret cok çabuk buyuyorlar benim de kizim memesiz uyuyamiyor ve 4. Ayi doldurana kadar da her saat basi uyandi süt yetmediginden degil keyfi oyleydi sipanin... denemedigim emzik kalmadi pes ettim. Gececek sende rahat edeceksin inşallah sabir...

Gunduz uyuyan cocuk gecede uyur gunduz uykusuz birakirsaniz huzursuzlanip gecede uyumaz 4 aya kadar bende bilmiyordum sonra bebeklerin uyanik kalma surelerini arastirdim ayina gore 1.5 2 saat en fazla sonra uyumasi gerek 10 dakikada olsa oyle oyle 4.5 aydan sonra duzeni kurup alistirdim gece yemesinide kestim ilk basta zor oldu uyandi su verdim yatirdim oyle oyle alisip uyanmamaya baslamisti uykusuz bebek huzursuz bebek .

Amin sagolun. Bizde çok uğraştık emzik konusunda. Once damaklı silikon aldım almadı . Kusacak gibi oldu hep. Sonra bu kiraz emzik denen eskiden yaygın olan yuvarlak uclu emzikten aldım. Yine olmadı. Sonunda kauçuk alayim dedim. Kauçuk damaklı tuttu sonunda. Ancak simdi de bu sorun çıktı. ;(

Ah güzel bir duzene girip o duzende sebat edeydiler :KK43:

Açıkçası emziklerle alakali yasadigimiz sorunlardan dolayi bunu da tutmaz diyerek çok pahalı olan bir kaucuk emzik almadık. Deneriz tutarsa chicco alırız diyerek. Şimdiki nuk marka. Su chicconun her tarafı kauçuk olanindan mi söz ediyorsunuz acaba ?
Yok ucu kauçuk hafiften uzun ucu emerken uzuyo gibi. Okadar çok pahalı değil zaten 2li oluyo 30 lira civarı. 0-4ay var o işine yarıcaktır dene bakalım..

Ben bir kac ay beraber yattım bebegimle,yanlıs biliyorum ama:)
Ay bide gece aglayınca,uykulu uykulu parmagımı veriyordum agzına,emiyordu:D
Sonra farkedip uyanıyordum hemen,ah ahh
Geldi gecdi,kocaman oldular bile,şimdi kalkmak bilmiyorlar!!
Sakın emzigi baglayım demeyin,cok tehlikeli:(

yazınızı okuyunca hatırladım benim oğlum da o zamanlarında sürekli uykuda emziğini düşürüp uyanırdı.bir kaç ay daha sabredin sonra biraz daha tutacaktır ağzında,ayrıca emzik düşse bile derin uykuya geçerse uyanma gereği bile hissetmez.mesela gece 2 de yattı emzikle,4e kadar ağzında tuttu diyelim,o 2 saat derin uykuya geçişini sağladığı için emziksiz de 1 saat daha götürür.gerçi bizimki de max 2 saatte bir uyanır ama o meme istediği için. :KK53:

Sık sık emip uyuyorsa reflu olabilir ben oğlum öyleymiş aylardır çektik.sonra bir ilaç herşey super
emme olayı da düzene girdi gibi. 2- 2.30 saatte bir emiyor gündüz. Dun mesela öğlen 12.30 dan aksam 17.30a kadar uyudu. Saka gibi. :) ama tabi ağzında emzik düşürdükçe uyanır vaziyette. Bende tikildim kaldım onunla odaya o kadar saat :) gece de bi uyusa en az 4 saat uyuyor kesintisiz de 4 saatten sonrası her saat başı :KK43: O yüzden reflu olduğunu sanmıyorum.
Gunduz uyuyan cocuk gecede uyur gunduz uykusuz birakirsaniz huzursuzlanip gecede uyumaz 4 aya kadar bende bilmiyordum sonra bebeklerin uyanik kalma surelerini arastirdim ayina gore 1.5 2 saat en fazla sonra uyumasi gerek 10 dakikada olsa oyle oyle 4.5 aydan sonra duzeni kurup alistirdim gece yemesinide kestim ilk basta zor oldu uyandi su verdim yatirdim oyle oyle alisip uyanmamaya baslamisti uykusuz bebek huzursuz bebek .
Bunu bende okumuştum bir yerde . Ah keske gündüz uyusa. Eskiler gündüz ya da. Aksama doğru uyutma ki gece uyusun derler ama bebeklerde asla ise yaramayan bir.durum.

Yok ucu kauçuk hafiften uzun ucu emerken uzuyo gibi. Okadar çok pahalı değil zaten 2li oluyo 30 lira civarı. 0-4ay var o işine yarıcaktır dene bakalım..

Zaten kauçuk emzikler uzun omurlu değil diye biliyorum.eskiyince onu denerim inşallah. Teşekkürler tavsiye için :)

Boşver arkadşm hiç alıştırma bence emziğe zamanla düzene girer mutlaka uykusu. Benim oğlum şuan 6 aylık zoraki emziğe alıştırdık ki uykuya kolay geçsin diye ama malesef dediğiniz gibi uyku sırasında emzik düşünce ağlıyo ve geçen gün babasının yanındayken diş çıkardığı için sürekli bişeyleri ağzına alıyor ya emziğin tutma yeri boğazına sıkışmış resmen çok korktuk çokta canını acıtttık kuzumun . Şimdi bıraktırmayı düşünüyorz .

Bu aklıma geldi o yüzden denemekten imtina ettim açıkçası.
Daha çok küçük diye mi düşürüyor ağzından , ilerleyen dönemlerde tutar mi ne yapar nasıl hallederiz bilmiyorum. Bunaldim. Kas.yapayım derken göz çıkardım. :KK43:
benimde bebeğim 3,5aylık oldu senin yazıyı okuyunca dedim benimkini anlatıyordüzeliyor sora acele etme uyurken yan yatır emzik ağzımdayken kusmugu gelirse Allah korusun ciğerine falan kaçar bende emzik kullanıyorum iyi oluyor

Back
X