Ne haklarım olur ?

Y_klbk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
1.124
89
113
bilgisizim 18 yaşında evlendim 4 aylık bi bebeğim var ve 1,5 sene evli kaldım şimdi boşanıyoruz , eşimin sigortası yok kayınbaba ev aldı eşimin üstüne verdi .. Boşanınca ne haklarım olur napabilirim ne isteyebilirim bebeğim neler alır ?
Bilmiyorum işte bana anlatanda yok bu işler nasıl gider nasıl yürür naapılmalı ..
Amcam davayla ilhileniyor ama anlatmıyor .. Bende merak ediyorum .. Kötü olaylar yaşandı soramıyorum da.. En iyisi sizlere danışmak .. Yardımcı olur musunuzz ???​

En azindan siz evlendikten sonra ev kocanin ustune verildiyse o evin yarisi senin diye biliyorum

bilgisizim 18 yaşında evlendim 4 aylık bi bebeğim var ve 1,5 sene evli kaldım şimdi boşanıyoruz , eşimin sigortası yok kayınbaba ev aldı eşimin üstüne verdi .. Boşanınca ne haklarım olur napabilirim ne isteyebilirim bebeğim neler alır ?
Bilmiyorum işte bana anlatanda yok bu işler nasıl gider nasıl yürür naapılmalı ..
Amcam davayla ilhileniyor ama anlatmıyor .. Bende merak ediyorum .. Kötü olaylar yaşandı soramıyorum da.. En iyisi sizlere danışmak .. Yardımcı olur musunuzz ???​

18 inde evlendin 20 yaşında bir bebekle boşanıyorsun
öncelikle zaten zor bir süreçtesin
boşanma nedenin nedir ?
öncelikle hak talep etmek için haklı bir mazaretin varmı
eşinin sigortası olmadığüı için
nafaka talepin onaylansada alamayacaksın
ev ile ilgili
nikah sürecinde elde edilen bir gayrimenkul olduğu için hak talebin bulunsa dahi
kayınpederinin karşılıksız olarak oğluna verdiğini ispatlaması durumunda
yani çalışılarak kazınılmadığından burdan da hak sahibi olamayabilrsin
allah yardımcın olsun

18 inde evlendin 20 yaşında bir bebekle boşanıyorsun
öncelikle zaten zor bir süreçtesin
boşanma nedenin nedir ?
öncelikle hak talep etmek için haklı bir mazaretin varmı
eşinin sigortası olmadığüı için
nafaka talepin onaylansada alamayacaksın
ev ile ilgili
nikah sürecinde elde edilen bir gayrimenkul olduğu için hak talebin bulunsa dahi
kayınpederinin karşılıksız olarak oğluna verdiğini ispatlaması durumunda
yani çalışılarak kazınılmadığından burdan da hak sahibi olamayabilrsin
allah yardımcın olsun

konumu açmıştım bir derdim var bölümüne boşanıyorum diye .. Olsun içki kumar vs.. Kötü alışkanlıklar karar kesin yani ..
Aslında hiçbirşeylerini istemiyorum hiiçç eşyalarımı aldım geldim tek iğnelerini almadım onları ama yinede merak ediyorum ..
Devletten yararlanabilirmiyim ? Çocuğuma bakım parası filan gibi ..

Benim bildiğim evlendikten sonra edinilen mallar ortak oluyor. Sen mahkemeye çıkınca haklarımı istiyorum falan diye belirt. Muhtemelen malların incelenmesi için dava atar. O esnada ne borç var ne mal var ortaya çıkar. Bu durumda hakim adil dağıtım yapabilir. Yani evin yarısı sizin olabilir. ve nafaka isteyin mutlaka

Benim bildiğim evlendikten sonra edinilen mallar ortak oluyor. Sen mahkemeye çıkınca haklarımı istiyorum falan diye belirt. Muhtemelen malların incelenmesi için dava atar. O esnada ne borç var ne mal var ortaya çıkar. Bu durumda hakim adil dağıtım yapabilir. Yani evin yarısı sizin olabilir. ve nafaka isteyin mutlaka

anlaşmalıyız hemen elimi eteğimi onlardan kurtarmak istiyorum dava filan atmasın aman aman .. Hemen biter mi ?

daha bittikden sonrada haklarını aramak için dava ararsın ama tekrar tekrar yüz yüze gelmek sıkıcı olur.

yok yok bidaha yüz yüze mi gelmek hayır ..
Bebeğimiz var ilerde geliriz illaki ama boşanana kadar yok
Görmek istemiyorum ....

ev eşinizin üstüneyse alabilime ihtimaliniz var
nafakayı çocuğunuz için mutlaka isteyin
düğün takılarınız var ise cocuğunuzun geleceği için geri alın mehir gibi
çok küçüksünüz Allah kolaylık versin.

Ev eşinin üstüneyse, yarısı senin o ewin..

Mal varlığının yarısı senin olmuş oluyor..

O ew satılacak ve yarısı sana verilecek..

Ama karşı taraf bunu kabul etmicek, dava da uzayıp gidecek..

Giden senin günlerin yılların olucak hala onun nikahı altında..

Ben olsam uğraşmaz sadece çocuğum için güzel bir nafaka isterdim..

Pek birşey alabilirsiniz gibi durmuyor açıkçası. Yeni yasal düzenleme ile eşler evlilik öncesi herhangi bir mal rejimine imza atmadılar ise yani evlilik sözleşmesi yapılmadı ise, evlilik süresi içerisinde edilen tüm mallar ortaktır. Ancak cümleden de anlaşılacağı gibi, edilen malların emek karşılığı, çalışma karşılığı olması gerekmektedir. Örneğin, şu an eşinize babasından miras kalsa bile, siz bundan hak iddia edemezsiniz. Çünkü bu malların edilnilmesinde hakkınız yok. Miras gibi aynı şekilde hediyeler, bağışlar, manevi tazminat alacakları ,kişinin kendi kullanımına ait eşyaları paylaşıma tabi değildir.Paylaşım için evlilik süresinde emek ve çalışma sonucu edinilmiş olması şarttır. Yani babası evi kendisinin aldığını ve evi oğluna hediye ettiğini ispatlarsa ki bu çok kolaydır, evden herhangi bir talebiniz olamaz.

Eşiniz çalışmıyor olabilir ama bu nafaka talebinizi etkilemez. Zaten ortada çocuk olduğu için hakim iştirak nafakası hükmedecektir. Boşanma davası sürecinde de size tedbir nafakası ve sonunda da yoksulluk nafakası bağlanacaktır. (eğer ki çalışmıyorsanız)... Şimdi siz diyeceksiniz ki, sigortalı çalışmıyor, o zaman alamadığınız nafakaları icra takibine koyacaksınız. İcra yolu ile almaya çalışacaksınız. Ödenmeyen nafaka borcu icra iflas kanuna göre ceza teşkil eder. Yani icraya verdiğiniz halde ödemiyorsa, hapis cezası vardır.

Yaşadığınız şeyleri bilemiyorum o yüzden, yaşadıklarınıza bağlı olarak maddi manevi tazminat talep edebilirsiniz. Tabi karşı taraf ödemeyecekse, yine bunu icra ile talep etmek zorundasınız.

Kısacası maddi olarak sizi çok zorlu bir süreç bekliyor. Eşinizden bu şekilde para dilenip, uğraşacağınıza eğer çalışmıyorsanız bir iş bulun çalışın , ailenizinde desteğini alın ve ayaklarınızın üzerinde durun. Çünkü anlaşılan eşiniz nafaka ve tazminat vermemek için çabalayacak, davanın bitim süresi, ödenmeyen nafakaların icraya konması vs vs gibi işlemler oldukça detaylı ve uzun süreli. Yani düzensiz gelecek 3-5 kuruşa güvenmeyin, sz yine yasal olarak talep edin mutlaka ama, oradan gelecek paraya güvenmeyin. Yoksulluk nafakası maksimum 300 çocuğa verilecek olan ise maksimum 100-150 TL'dir. Bunu bilin ve eşinizden gelecek şeylere güvenmeden, kendi ayaklarınızın üzerinde durun.

Back
X