bilgisizim 18 yaşında evlendim 4 aylık bi bebeğim var ve 1,5 sene evli kaldım şimdi boşanıyoruz , eşimin sigortası yok kayınbaba ev aldı eşimin üstüne verdi .. Boşanınca ne haklarım olur napabilirim ne isteyebilirim bebeğim neler alır ?
Bilmiyorum işte bana anlatanda yok bu işler nasıl gider nasıl yürür naapılmalı ..
Amcam davayla ilhileniyor ama anlatmıyor .. Bende merak ediyorum .. Kötü olaylar yaşandı soramıyorum da.. En iyisi sizlere danışmak .. Yardımcı olur musunuzz ???
18 inde evlendin 20 yaşında bir bebekle boşanıyorsun
öncelikle zaten zor bir süreçtesin
boşanma nedenin nedir ?
öncelikle hak talep etmek için haklı bir mazaretin varmı
eşinin sigortası olmadığüı için
nafaka talepin onaylansada alamayacaksın
ev ile ilgili
nikah sürecinde elde edilen bir gayrimenkul olduğu için hak talebin bulunsa dahi
kayınpederinin karşılıksız olarak oğluna verdiğini ispatlaması durumunda
yani çalışılarak kazınılmadığından burdan da hak sahibi olamayabilrsin
allah yardımcın olsun
En azindan siz evlendikten sonra ev kocanin ustune verildiyse o evin yarisi senin diye biliyorum
evi üstüne alalı 1 ay oldu nerdeyse , biz ayrıyız pazartesinden beri
dava bugün yarın açılır..Resmi olarak bosanmadiysaniz henuz sorun yok
Benim bildiğim evlendikten sonra edinilen mallar ortak oluyor. Sen mahkemeye çıkınca haklarımı istiyorum falan diye belirt. Muhtemelen malların incelenmesi için dava atar. O esnada ne borç var ne mal var ortaya çıkar. Bu durumda hakim adil dağıtım yapabilir. Yani evin yarısı sizin olabilir. ve nafaka isteyin mutlaka
anlaşmalıyız hemen elimi eteğimi onlardan kurtarmak istiyorum dava filan atmasın aman aman .. Hemen biter mi ?
daha bittikden sonrada haklarını aramak için dava ararsın ama tekrar tekrar yüz yüze gelmek sıkıcı olur.
bilgisizim 18 yaşında evlendim 4 aylık bi bebeğim var ve 1,5 sene evli kaldım şimdi boşanıyoruz , eşimin sigortası yok kayınbaba ev aldı eşimin üstüne verdi .. Boşanınca ne haklarım olur napabilirim ne isteyebilirim bebeğim neler alır ?
Bilmiyorum işte bana anlatanda yok bu işler nasıl gider nasıl yürür naapılmalı ..
Amcam davayla ilhileniyor ama anlatmıyor .. Bende merak ediyorum .. Kötü olaylar yaşandı soramıyorum da.. En iyisi sizlere danışmak .. Yardımcı olur musunuzz ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?