- 15 Temmuz 2013
- 1.028
- 307
- 118
Bu sitede bunları yazmak bir dolu eksi rep almak için sebep bence pıtırtay.
Çok güzel yazmışsın bayıldım. Devlet hastaneleri galiba insanı bu düşüncelere sevk eden nadide mekan. annem trafik kazası geçirdiğinde 3 gün boyunca kırıklarıyla acil sedyesinde acılar içinde bırakıldığında, gitmek istediğimizde ise ameliyat hakkımızı kaybedeceğimiz söylendiğinde nasıl tiksinmiştim bütün dünyadan her şeyden. aylarca bu modda gezdim. Okudum ettim iş sahibi olmaya çalışıyorum ama ben trafik kazası geçirince bana resmen işkence ediceklerse amaç ne.
İmtihanmış falan ben de hiç inanmıyorum. Benim inandığım tek bir şey var bu dünyada kendi vicdanım. Yaptığım her iyiliğin kötülüğün karşılığını bu vicdan bana bu dünyada gösteriyor biliyorum, yaşadım.
Dinler, tarih boyunca fakir ve hastalıklı insanların isyan etmesini önledi. Tüm dinlerde var olan yardımlaşma olgusu ise fakirlerin sadece karnını doyurdu ve zengine minnet etmesine sebep oldu!!! Hangi din zengine sen kanrını doyuracak kadar paranı ayır, gerisini fakirlere ver diyor ki zaten?
Kapitalizmin temellerinin ne zaman atıldığı da ortada. Bugünün zenginleri de orta da.
Pıtrtay umarım hepimiz baban gibi 40 yıl sonra da elimi harama sürmedim diyebiliriz gururla. Gerisi teferruat.
teşekkürler..
açıkçası kimin ne düşündüğünü artık önemsemiyorum, beni sevmeseler de olur.
vicdan konusuna değinmeniz güzel olmuş, benim de tek dayanağım o zaten, vicdan.
kendi yaptıklarım ya da yapmadıklarım konusunda rahatım ama bu durum günümüzün düzeniyle ilgili yaşadığım hayal kırıklığını bastırmaya yetmiyor..
bazen bu yüzden kendimi aptal gibi hissediyorum.