Ne İsterdiniz?

withoutyou

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2016
1.909
3.121
53
28
İyi geceler,
Sizden tek bir şey istiyorum. Geçmişe dönme şansınız olsa tereddütsüz olarak hangi bölümü okumak isterdiniz? Hangi mesleği yapmak isterdiniz?
Zaten istediğim bir bölüm var fakat pek alternatif yok aklımda olmama ihtimaline karşı. Çevremde de çok sorabileceğim kişi yok. Sizlerden fikir bekliyorum. :)

Okumayı öğrenmekle yetinirdim.. Diğer geri kalan herşeyi hayat öğretiyor malum..
Kendini savunurken avukat, kendini motive ederken psikolog, yarana pansuman yaparken doktor.. vs vs

Meslek ve üniversite seçimi kişiseldir bence, herkesin yapabileceği meslek farklıdır. Ben son yılımda çok kararsızdım, kendimi hiçbir meslek grubuna yakışıramıyordum veya alakasız mesleklerin karışımı bir şey yapmak istiyordum. Kafam çok karışıktı yani. Neyse sınav geçtikten sonra bir arkadaşım aracılığıyla üniversitelerin tanıtım günlerine katıldım. Bölümleri hocalardan dinledim ve aklımın ucundan bile geçmeyen bir bölüm tercih ettim. Ne olmak istediğini henüz anlayamıyorsan bu bilgi eksikliğinden kaynaklıdır bence. İyice araştırınca fikrin netleşir.

Kesinlikle okulu bitirince bir ünvanı olan mesleği tercih ederdim.
Öğretmen, mühendis, doktor vs gibi.
İletişim mezunuyum, iletişim bilimci diye bir ünvan yok mesela.
Bu sebeple de iş kolu oldukça azalıyor hatta neredeyse sıfırlanıyor, sizi alan dışı çalıştırmak isteyen akbabalar her tarafa üşüşüyor.

Bölümümü çok severek okudum yine olsa yine okurum (psikoloji) ama şu an önermiyorum kimseye, özel okullarda mantar gibi türediğinden beri. :/ Ruh sağlığı yasası da çıkmıyor alandan olmayan herkes iki kıytırık sertifika alıp mesleği icra etmeye kalkıyor, sinir bozucu bir durum. Şartlar biraz daha iyileşirse önerebileceğim bir alan olur ama şu an değil.

Aynen askeri okul polis okulu hatta olabilsem ihtimal olsa bordo bereli bunlarda olmazsa psikoloji ama ilk tercih vatan icin yararli olabilmek

Back
X