Ne istiyorlar gelinlerden

İş lafa gelince mangalda kül bırakmayıp da yaralı parmağa işemeyen insan derler böylesine... Lafını esirgeme..

Kendilerini sevdirsinlerde her zaman gelsinler. açık aramaya geliyorlar acaba ne yapıyor diye. Siz heralde görümce yada babaannemisiniz :)

inşallah vakti gelince herkes gibi kaynana olacağım:1:

Ben çok anlam veremiyorum zaten erkek annelerine..

Bir kibirler birni burunları havada Niyeee sizler kimsiniz ki peri padişahının kızımısın?? Anlayamadım..

Daha bu sabah eşimle bu yüzden çok ufakta olsa atıştım..

Hamileyim bana sormamışlardır hazırlıklar nasıl gidiyor diye Allah şahit... Kapımı çalmadılar 5 merdiven yukarımda olan insanlar bir ihtiyacın varmı diye ama sonra kalkarlar gelin yukarıya neden gelmiyorsun diye her gördüklerinde laf sokarlar.

Sen benı sordun mu ??? 1.5 yıldır kendı aileme yemin ediyorum göstermediğim ilgiyi bunlara gösterdim ben.. Mecburmuyum Hayır tabiki..

Benimde yakınlarım var çevrem var

Eşime dediğim şu oldu işte bu kadar ilgi budalası şımarık bir aile görmedim diye...

Ama işte Allah okadar büyük ki...

Dn çok ufak çaplıda olsa trafik kazası geçirdiler.He diyeceksiniz beddua mı ettin ASLA. Herzaman ailem dedi kıme sınırlenırsen sınırlen hamıleyken sakın beddua etme diye etmedim en uzulduğum konularda Allahım sana havale ediorum dedim..

Dediğim gibi Rabbim büyyük...

Valla ben oğluma hep söylüyorum...Şimdiden aklım başındayken kaynana moduna girmemişken doğrusu benim senin ailene mesafeli olmam ve herşeye karışmamam ve öncelik herzaman eşinde diye...aksi davranışlar sergiliyorsam da dengeyi kurmak sana kalmış ama beni kırmadan mümkünse diye :)) Tabi kaynana olduğumda ben nasıl olurum bilemem :))))

Bugün maç var gs nin bizdede digitürk yok, eşim az önce annesini aradı, akşam size gelicem die. Ne gerek var gelme demiş, eşimde sanane her seferinde bir sebep uyduruyosun demiş. Dedimki deseydin gelinin ve kızlar gelmeyecek die zaten asla gitmem, gitmiyorumda. Gitme dedim onada inadına gidicem dedi.
eğerki k.pederim ölürse allah gecinden versin çok severim onu, kayınvalidem evde tek başına kimsesi olmadan yanlız kalıcak. arayan soranı olmayacak belki benim eşim ararsa arar, diğerleri çok düşkün değil. ay nasıl sinirlendim...:20:

Gün oldu kaybettiğime üzüldüm, gün oldu kaybettiğime sevindim. Gün oldu ne yapacağımı şaşırdım, avuntular içinde belki DÜŞMANLARIMA bile sarıldığım oldu ama bu geçen ACILARIN bana verdiği en güzel ders; ÖNCE KENDİME SARILMAYI asla unutmamam gerektiği oldu.Dostlarımın kim olduğunu, dost görünenlerimin kim olduğunu anladım. Dakikalarca ağlayıp, gülmelerimi saatlerce uzatmaya çalıştım. Gereksiz insanlara verdiğim gereksiz ilgiyi farkettim. İnsanların değişmeyeceğini, asılları neyse gün olup kendilerine döneceklerini ve bana değer vermeyenler için kılımı bile kıpırdatmamam gerektiğini öğrendim. Kısa vadede düşünüldüğünde üzülen benim. Ama uzun vadede heleki Rabbimin hiçbir hakkı kimsenin yanında koymadığını düşünürsek; gülücükleri eninde sonunda hüzünler içinde ağlayanlara nasip ettiğini yaşadım, gördüm. Şükürler olsun. İyiki varsınlarımla; yepyeni bir hayata, beni üzenleri sadece uzaktan seyredip hakkın yerine geldiği güne hergün bir adım daha gelerek, şu her şeyi kendine dert eden yüreğime SABRI öğrettim. Hatalarımla, doğrularımla beni kabul eden onca insanın varlığının yanında; üç beş çulsuzun lafı olmazdı ve onlar için artık üzülmemeyi bile öğrendim. Uygulamak bir hayli zor olsada, acıma duygumu en aza indirgeyip bazılarının sadece zavallılıklarına gülüp geçmeyi biliyorum artık. Yorganım ayağıma göre çok şükür, bundan sonra da o yorganı benim ayağıma göre diktirmeyeceklerle işim olmasın inşallah. Sevgi; saygı, anlayış ve yaşamın güzelliklerinden hiçbir şeyi hatta o yitirdiğim dediğim insanlara karşı bile sevgimi yitirmedim.

ben şunu anladım eğer anne hangi çocuğunu çok seviyorsa onun evliliğide çok iyi gidiyor. benim 2 kaynım var. büyük kaynım kaynanamın elinde avucunda ne var son kuruşa kadar alır. gelin evinin camının önüne su damlasa çıkar kavga eder neden dikkat etmiyorsun diye. torunlarına doğduğu günden a dan z sine kadar alır. sevilmeyen çocuk yani eşim evlendiğinde param yok deyip kanserim kalp hastasıyım deyip elini hiçbirşeye vurmadığı gibi bide nikahtan hemen sonra para ister. evini temizlemeye giderim üstüne bide gelinlerimin hiçbiri bana yardım etmiyor deyip her gödüğünde bir ton laf sokar. ailenin tek kız torunu aman kız olsundiye dua ettikleri torununa bişey almak şöyle dursun daha 6 aylıkken karakola gidip evi terk edip eşyalarımı yağmalamaya çalışır.
şimdi küçük kaynım evlendi, heryerde yeregöğe sığdıramadığı geline çektirmeye başlamış.kaynım evlensin diye evimi terk etmeye zorlamışlardı. kaynım şimdi eşimi arayıp dert yanıyor annem eşime kötü davranıyor diye. bende eşime zamanında sizde hep beraber olup auriana çektirmiştini demekki sorun aurianda değilmiş deseydin dedim aklılma gelmedi deyip lafı geçiştirdi.

kaynanamın elbebek gül bebek büyüttüğü kızı evlenince nolucak merak ediyorum. eşime seninde kız kardeşin var bakalım el oğlu ve ailesi kardeşine nasıl davrancak diyorum bende bu yaptıklarından sonra nolcak bilmiyorum diyor. bi gün annen yaşlancak o zaman sakın bana ona bakalım deme dedim şimdiden söylüyorum o gün geldiğinde ben demiştim derim. kızıda dahil kimsenin bakacağını düşünmüyorum insanlar kötülük yaparken bunun sonrası ne olacak demiyor. şimdiye kadar onun kadar kötü olmadım. umarım olmamda

hepsi aynı valla bu kaynanaların en iyiysi bile fırsat kolluyor açık bulmak için,bebeğim olduğunda kaynanamın dedikleri: bu çok mu zayf kendin aldın kiloları bebeğe hiç yaramamış,o kilolarıda nasıl vereceksen-bu arada bebeğim 3.5 kilo doğdu bende 20 kilo almıştım :) ama hepsini verdim sonrada bu ne böyle ek zayıflamışsın hastamısın dedi.bebeğim 2 aylıktı ve bu kendini tutamıyo bir doktora götürün sakatmı dedi...daha neler neler....herşey kusur olur..2 kızı var kaynanamın ikiside birbirinden beceriksiz ve ev hanımı ben öğretmenim herşeyimide dörtdörtlük yaarım çok şükür ama onlarla kıyaslar beni senin ütün az olur onların çok,senin evde bakıcın var işin kolay benim kızlar çocuklarını kendi büyüttü..bu arada bakıcım sadece çocuk bakar o da 8den 3 e kadar.öğle arası geli yemeğini dahi ben yediririm bebeğimin anne sevgisi alsın beni görsün diye..kızları okumamış benim yanımda hep der okuyacaklardı çok zekilerdi ama isteyenleri çok olunca evlendirdik diye..bu arada birisi eşinden boşandı..onun içinde diyorki gezip tozup bulanın kaderi geldi -ben oluyorum eşimle üniverstede anlaştık-benim kızım gibi namusuyla oturanların kaderi gelmedi..
ben resmi davranıyorum Rabbim herkesin gönlüne göre versin..ben de çok isterdim gelinip gidilsin rol yapılacağına gönülden sevilsin ama tek taraflı olmuyor.
bayramın ilkgünü kayınvalidede olunur diyen kendisi her bayramın ilkgünü kızlarıda yanında olur..onların kayınvaldeleride var o zaman onlarda kendi kayınvaldelerine gitsinler demi..
ben 3 gelininden biriyim ve tek hayırı benden duyduğu için pek hoşlanmaz.şuna gidin buna gitmeyin der,bir bakarsın daha çnce git dediğine gitme der ,gitme dediğine git der.bende tavrımı koydum biz sizlerle bayramlaşmaya geliyoruz sizin başka akrabalarınıza gitmek istemiyorum dedim isterse eşim gitsin dedim.eşimde annesinin bu tutarsızlığından sıkıldığından o da gitmedi...
milletin gelinleri hep geliyor bize dedi bende senin gelinlerinde gitsin onlara bayramlaşsınlar dedim..sustu..o da farkında ben onun gelini değilim...o isteklerini yaptıracak kişileri sever..ama onların arkasındanda atıp tutan samimiyetsiz bir kadın.

off amma yazdım konu kaynana olunca bende laf çok .ama hiç terbiyesizlik yapmadım,bende kayınvalde olcam Allah kısmet ederse birgün ama sürekli kendi kızarıyla kıyaslamasından sıkıldım.

ben şunu anladım eğer anne hangi çocuğunu çok seviyorsa onun evliliğide çok iyi gidiyor. benim 2 kaynım var. büyük kaynım kaynanamın elinde avucunda ne var son kuruşa kadar alır. gelin evinin camının önüne su damlasa çıkar kavga eder neden dikkat etmiyorsun diye. torunlarına doğduğu günden a dan z sine kadar alır. sevilmeyen çocuk yani eşim evlendiğinde param yok deyip kanserim kalp hastasıyım deyip elini hiçbirşeye vurmadığı gibi bide nikahtan hemen sonra para ister. evini temizlemeye giderim üstüne bide gelinlerimin hiçbiri bana yardım etmiyor deyip her gödüğünde bir ton laf sokar. ailenin tek kız torunu aman kız olsundiye dua ettikleri torununa bişey almak şöyle dursun daha 6 aylıkken karakola gidip evi terk edip eşyalarımı yağmalamaya çalışır.
şimdi küçük kaynım evlendi, heryerde yeregöğe sığdıramadığı geline çektirmeye başlamış.kaynım evlensin diye evimi terk etmeye zorlamışlardı. kaynım şimdi eşimi arayıp dert yanıyor annem eşime kötü davranıyor diye. bende eşime zamanında sizde hep beraber olup auriana çektirmiştini demekki sorun aurianda değilmiş deseydin dedim aklılma gelmedi deyip lafı geçiştirdi.

kaynanamın elbebek gül bebek büyüttüğü kızı evlenince nolucak merak ediyorum. eşime seninde kız kardeşin var bakalım el oğlu ve ailesi kardeşine nasıl davrancak diyorum bende bu yaptıklarından sonra nolcak bilmiyorum diyor. bi gün annen yaşlancak o zaman sakın bana ona bakalım deme dedim şimdiden söylüyorum o gün geldiğinde ben demiştim derim. kızıda dahil kimsenin bakacağını düşünmüyorum insanlar kötülük yaparken bunun sonrası ne olacak demiyor. şimdiye kadar onun kadar kötü olmadım. umarım olmamda

çok doğru bir tesit tebrik ediyorum harbiden de öyle özellikle ilk cümlenizi çok beğendim

Back
X