ne olucu ki kene bezekka yalaya bes çehreni :))))

o tozu hissettim burnum tıkandı (toza alerjim var) :sinirli:
kv kendince birşeyler yapmak istiyor ama yazık anneniz ona mı yetişecek çocuklara mı?
ardından temizleyeceksen yap yoksa yapma deyin
ya da
eşinize annesinin döküntülerini toplamasını söyleyin kadın görüp prens oğluma iş çıkardım der yapmaz belki

o tozu hissettim burnum tıkandı (toza alerjim var) :sinirli:
kv kendince birşeyler yapmak istiyor ama yazık anneniz ona mı yetişecek çocuklara mı?
ardından temizleyeceksen yap yoksa yapma deyin
ya da
eşinize annesinin döküntülerini toplamasını söyleyin kadın görüp prens oğluma iş çıkardım der yapmaz belki
valla haklısın benim yerimde başkası olsa herhalde terör estirirdi :)

S Suna2222 içli köfte için tarifinizi bekleyirum hala unutmayın beni :)

malzemeler
  • 1 kg ince bulgur (köftelik bulgur)
  • 300 gr köftelik et
  • 2 yemek kaşağı biber salçası
  • 1 adet soğan
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı su
  • Tuz karabiberini bol ekle
İç harcı için;

• 600 gr az yağlı kıyma
  • 1 demek maydanoz
  • 300 gr ceviz
  • 4 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 kaşık biber salçası
Kızartamak için;

• Zeytinyağı
hazırlanışı

İç harçımız için, kıymamızı tencerede kavur. Daha sonra üzerine soğanları ve zeytinyağını ekleyip soğanlar ölene kadar kavur. Sonra üzerine biber salçası, tuz, karabiber ve ceviz ekleyip biraz karıştırdıktan sonra kapatıyoruz. Son olarak üzerine maydanozu ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.

Hamurumuz için ise, önce kabımıza bulgurumuzu koyup üzerine su koyup 10 dakika kadar bekliyoruz. Daha sonra üzerine biber salçamızı, kimyon, tuzu soğanları da küçük şekilde doğrayıp ekliyoruz. Köfteliğimizi ekleyip önce yoğurup köfte makinasında 1 defa çek. Çektiğimiz malzemenin üzerine unu da ekleyip hamurumuz özleşene kadar yoğur. Köfte makinasının oruk aparatının takıp, çıkan köfteleri istediğin ölçüde koparıp bir ucunu elini suda ıslatarak kapatıyoruz. Daha sonra içine iç harcı koyup aynı şekilde diğer ucunu da kapat. Isıtılmış zeytin yağında kızarana kadar pişir canım. Afiyet olsun.

Back
X