ne olur okuyun....çocuğum okumayı öğrenemedi....

cicade

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2009
150
6
118
İstanbul
benim iki oğlum var. ilk çocuğum 1 ay içinde okumayı söktü. şimdi 11 yaşında. ikinci çocuğum ilkokul 1 e gidiyor okumayı öğrenemedi. çok üzülüyorum. ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun çok kötü hissediyorum kendimi.... matematik dersini çok seviyor ama iş okumaya gelince çok zorlanıyor.

evdekı esyaların uzerıne resım kağıdı yada renkli karbon kagıtlarına eşyaların isimlerini yazıp(heceleyerek) ya iğneleyip yada yapıştırın.. okumayı eğlenceli hale getirin.. her hece başka bir karbon kağıdınına yazbaılırsınız...oğlunuz sanırım okumayı ve yazmayı (sözel derslerı) fuzuli olarak görüyor bence.. matematiği yapıyor diyorsunuz çünkü..

oğlunuzun sözel derslerı sevmesi için resim yaparak yada kağıtlardan şekiller yaparak sevdirebilirsiniz

bunun içinde sınfı öğretmeni,anaoklu oğretmeni yada pedagogdan yardım almalısınız..

Çocuğunuzu Rehberlik Araştırma Merkezine (RAM) götürün.

Orada çocuğunuzun gelişimi hakkında size mutlaka yardımcı olurlar.

Bahsettiğim şey dikkat dağınıklığı hiperaktivite yada öğrenme güçlüğü coçukta proplem varsa sizi yönlendirirler.

öğretmeni ile kmonustunuz mu hiç ??? hangi önerilerde bulunuyor??? birde her çocugun öğrenme potansiyeli farklıdır ilk çocugunuzla karşılaştırmayın...

evdekı esyaların uzerıne resım kağıdı yada renkli karbon kagıtlarına eşyaların isimlerini yazıp(heceleyerek) ya iğneleyip yada yapıştırın.. okumayı eğlenceli hale getirin.. her hece başka bir karbon kağıdınına yazbaılırsınız...oğlunuz sanırım okumayı ve yazmayı (sözel derslerı) fuzuli olarak görüyor bence.. matematiği yapıyor diyorsunuz çünkü..

oğlunuzun sözel derslerı sevmesi için resim yaparak yada kağıtlardan şekiller yaparak sevdirebilirsiniz

bunun içinde sınfı öğretmeni,anaoklu oğretmeni yada pedagogdan yardım almalısınız..

çok teşekkürler çok aklıma yattı denemem lazım.

öğretmeni ile kmonustunuz mu hiç ??? hangi önerilerde bulunuyor??? birde her çocugun öğrenme potansiyeli farklıdır ilk çocugunuzla karşılaştırmayın...

öğretmeniyle konuştum çok ince bir çizgisi kaldı. sürekli okuma yaparsa öğrenir diyor. büyük puntolu yazılmış kitap alın diyor. çok teşekkürler.

Çocuğunuzu Rehberlik Araştırma Merkezine (RAM) götürün.

Orada çocuğunuzun gelişimi hakkında size mutlaka yardımcı olurlar.

Bahsettiğim şey dikkat dağınıklığı hiperaktivite yada öğrenme güçlüğü coçukta proplem varsa sizi yönlendirirler.

çok teşekkürler .
ben İstanbul ümraniyede oturuyorum. acaba bu dediğiniz merkezler nerede oluyor?

mutlaka destek alın.. sorun olacak diye birşey yok ama dikkat sorunu yada duygusal olarak başka sorunları vardır... çocugunuzun üstüne çok gitmeyin.. baskı yaratmamaya dikkat edin... çünkü bu çocugunuzu daha da kötüye götürebilir...

ram lara okulda öğretmen ve rehber öğretmen bir form doldurup çocuk ile aileyi yönlendiriyor
oralarda çocuğun yaşına uygun testler yaparlar ve öğrenememenın neden kaynaklı olduğunu söylerler
ben de dönem dönem öğrencilerimi yönlendirdim.

kendimden örnek vereyim dersi hiç sevmedim okumayı falan zekiyim ama okuma isteği yoktu ablamda çok çalışkandı aramızda iki yaş vardı benim isteğim olmadığından dolayı annemde sürekli sıkıştırıyordu beni bende inadımdan okumuyordum beni kendi halime bırakınca okumayı öğrendim çok mu sıkıştırıyorsunuz çocuğunuzu yada kıyaslama yapıyormusunuz

Ona gösterdiğiniz ilgiyi sadece okumayı öğrenmesi için yaptığınızı düşünmüş olabilir, ona çocuğunuz olduğu için sevdiğinizi hissettirmelisiniz, belki de okumayı biliyor ama çaktırmıyordur...

psikologluk kadar ciddi mi bilmiyorum buna en iyi sizin gözlemleriniz karar verecektir.
Mehtap Kayaoğlu diye bir psikolog var, iyi bir bayan doktor, lazım olursa şayet.

Size üzülmemeniz için bir örnek vereyim. Ben de okumayı çok geç öğrendim, öyle ki sınıfta okuyamayan bir kaç öğrenciden biri de bendim. Hatta öğretmen okumayı önce sökenleri beni çalıştırmaları için başıma hoca diye koyardı. Benim annem de bu duruma çok üzülür ve bana sürekli okuma çalıştırırdı. Herkesten geç okudum ama tam okudum. Şuan mühendisim. :)

Back
X