Doğuma Hazırlık ne olur yardım edin araştırmaktan kafayı yiyecem

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

berrenisan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2010
201
6
118
hamilelikte banabir şey oldu önceden hemen kara verir ve pişman olmazdım.Şimdi araştırırken [ucuz ve kaliteli olsun diye]iyice kafam karışıyor,internetin başında saatlerim geçiyor ne internetten ne mağazadan bir şey alamıyorum tecrübeli annnelerden yardım istiyorum araştırdıklarımdan bazısı
1-ateş ölçer hem alından ve kulaktan arzum bebbe var,braun wewel,arkadaş almış nimomed f03b ,chicco kızılötesi,
bunlardan kullanan yada memnun olduğunuz
2-telsiz evim yatak odası ile mutfak arası çok uzun olduğu için buna ihtiyacım var
3 bebek ana kucağı oto koltuğu [hem hafif olsun birde içleri daha büyük geniş olan varmış internetten anlaşılmıyor]:maxi cosi, römer marka herkez onu tavsiye ediyor çok özelliği var ama çok pahalı hemde ağır,baktıklarım CASUAL trona ,benota arkadaşlar ne olur yazın kullandıklarınızı
4-bebek alt temizleme pamuğu var islak mendil gibi onu alırsak ilk zamanlar pamuğu suya batırıp silmeye gerek yokmu
5-bebek odası halısı confetti var fiyatlar uygun ama kaydırmaz yolluk gibi çok ince geldi bana

Aklımda olanların sadece bir kısmını yazdım insan birden bir çok markayla taanışıyor. Kafam okadar dolu ki benimde her şey alınıp bitse rahatça bebeğimi beklesem, burda arkadaşlar tamamlayıp fotoğraflarını koyuyorlar öyle özeniyorum ki galiba ben anca doğuma bitirebilcem
şimdiden cevap yazan herkese çok teşekkürler

ben burda çok yeniyim öncelikle hayırlısıyla alırsın inş bebişini kucağına..
ama alıcağın şeyler inan bitmiyor 42 günlük bebişim var ve hala tamamlayamadığımız bi çok şey çıkıyo alıcaklarını tamamlama stresine girme bence bugünlerin tadını çıkar buarada braun ürünlerinden gayet memnunum.ben pamukla siliyorumm

bende senin gibiydim hergün netteydim hesap kitapla geçiyordu günüm 5 kuzeniz hepsinin bebeği oldu onlardan da fikir aldım ateş ölçer eski klasikler varya ağıza yada koltuk altına konulan ondan aldım e-bebek mağazasından alışveriş yaptım bugün telsiz chicconunkini arkadaşım verdi oto koltuğu travel sistem araba alabilirsin oto koltuklu ben şaun almadım kendimizi sıkmayalım dedim 3 4 ay sonra doğduktan öyle alıcam alt temizleme pamuk mendili aldım ıslak olanlardan kampanyadaydı valla mağazada çalışanlar çok yardımcı oldu

Ay arkadaşım aynı bnm gibisin bakıyorum araştırıyorum beyenemiorum kararsız kaliorum içime sinmio çok kötü bişi bnde park yatak alıcam dourdum oldum daha alıcam karar veremiorum birinin banada acil yardım etmesi lazım sanırım
Ateş ölçer konusunda sana eski civalılardan öneririm en doğru onlar ölçüyormuş öyle duydum
ıslak mendilde unibabynin yenidoğanından aldım bn kullananlar memnun pamuğa gerek yok

araştırmak çok güzel bişey ama insan araştırdıkça içinden çıkamıyor. ve hep daha iyilerini görüyorsun herşeyi beğenmemeye başlıyorsun. e tabi bu da maddiyatı zorluyor. bence çevrenden tavsiyelere kulak ver ve hemen karar verip al. zaten kullanmaya başlayınca bazı özelliklerini beğenmesende kullandıkça alışıyorsun.

ateş ölçer bence kesinlikle kulaktan veya alından ölçer olmalı. ben medifine kullanıyorum çok memnunum. 1 saniyede veriyor sonucu. önceden koltuk altından ölçen kullanıyordum 2 dk beklemek çok zor bebeği o kadar süre tututabilmek işkence.

telsiz konusunda bir bilgim yok

oto koltuğunu görerek almanı tavsiye ederim

ben de ilk zamanlar pamuk kullandım sonra unibaby kullandım. ikisi de olabilir tabi unibaby büyük kolaylık.

halı konusu eğer soğuk bi yerde oturuyorsanız ileriyi düşünüp kalın almanı tavsiye ederim. çünkü bu bebek emekliycek yürüyecek üşümesin yavrucak. o günler çok yakın merak etme bebeğini kucağına aldıktan sonra çabucak geçiveriyor günler:))

Merhaba öncelikle Rabbim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.Benimde 1 yaşında oğlum var benimde ilk çocuğum ve bende tecrübesizdim ama genellikle tanınmış markalar aldım,biraz fiyat farkı oluyor tabi ama en azından bir sorun olduğunda iletişime geçip sorununu çözebileceğin müşteri hizmetleri vs.oluyor.Pek tanınmayan markaları önermiyorum yinede araştırın tabi.Ateş ölçer olarak ya alından yada kulaktan ölçen alın bence çünkü diğerlerinde bekleme süresi biraz uzun ve bebek o kadar durmayabilir.Ben alından ateş ölçer aldım braun marka.Bebeğin altını temizlemek için önce ılık suyla ıslattığın pamuklardan kullanmanı tavsiye ederim bir süre sonra niveanın bebekler için olan ıslak mendilini veya primanın yeşil renkteki ıslak mendilini kullanmıştım.Telsiz almadım ben ihtiyacım olmadı ama alırım belki diye araştırmıştım chicco marka sanırım daha kaliteli ve iyi.Eğer ilk bebeğinse ve ikinci çocukta düşünüyorsan ikisindede kullanabileceğin ürünler bunlar.Oto koltuğu olarak bi tavsiyede bulunamam çünkü bende henüz almadım alacağım kısmetse :) Ama belli bi dönem bebekler oturamadığı için pek kullanamazsın,bebeğin kendi kendine destekli veya desteksiz bir şekilde oturamadığı durumlarda bebeği oturtursan kuyruk sokumunda sorun olduğunu biliyorum buda bebeğin geç yürümesine sebep oluyor.Ama hem ana kucağı hemde oto koltuğu olarak kullanabileceğin kapsamlı ürünler var netten araştır önce ama bakmadan dokunmadan alma,ürünün yumuşak ve terletmeme özelliğinin yanı sıra bebeğin kemik gelişiminede uygun olup olmadığını araştır.Hepsinin kilo kapasitesi değişiyor zaten daha uzun zaman kullanabileceğin bir ürün al.Kendinede çok stres yapma ben bütün alış-verişimi 7.ayımda 3-4 gün içinde yapmıştım birazını netten birazınıda bebek mağazalarından aldım ve bitti :) Şimdiden kolay gelsin...

1. ben medisana ateş ölçer kullanıyorum çok memnunum, gittiğim hastanelerde bunun kullanıldığını gördüm. 80 tl civarı. medical bir ürün, tavsiye ederim. ben buradan almadım ama buradan incele diye linkini gönderiyorum. Medisana FTN 76120 Uzaktan Ölçer Termometre
2- telsizin iyisi 200tl falan ben kamera tavsiye ederim, bebeğin kendi odasına geçtiğinde geceleri rahat uyursun.
3-oto- taşıma koltuğu ben de çok araştırmıştım, bir sürü özellik falan... hepsi boş, önemli olan hafif olması. zaten 6-7 ay kullanabilirsin. benim kızım 6 aylık ve artık onda pek rahat değil.
4- sadece su ile ıslatılmış, pamuklu bez şeklinde yeni doğan ıslak havluları var. ben bir süre onları kullanmıştım.
5- bebeğinin odasındaki halının ince olması daha iyi, toz tutmaması için...
kolay gelsin, çok takma kafana, ben de doğum öncesi iznimi pc karşısında geçirmiştim:) hepsi çözülüyor merak etme... sevgiler...

Son düzenleme:
hepinize teşekkür ederim kendimi anormal görmeye başlamıştım insan araştırırken yorumlardan etkileniyor birde bütçe işin içine girince kararsız kalıyor.eşim artık bebek mağazasına götürmiyecek o yüzden kalanları internetten alıcam oto koltuğunu kullanlar hafifliği{zayıf olduğumdan bana bebek içinde yokken bile çok ağır geliyor], ortopedi olması ,içinin geniş olması bilen birisinden öğrenip görmeden almam lazım

merhaba işin zor araştırdıkça işin içinden çıkılması zor çünkü herkes memnun kaldığını söyleyecek ve yine ürün çeşidi artmış olacak :)
1-ateş ölçer benim braun var ilk başlarda çok güzel ölçüyordu fakat sonradan sapıttı ama weewel i bir dr blogunda önermişti ve kesinlikle alından ölçen ve kızılötesi olsun ki hasta bebeği uyandırmadan ölçebilesin
2-ben chicco nun telsizini kullanıyorum çooook memnunum çok sağlam oluyor tavsiye ederim
3-benim oto koltuğum kraft memnunum ama ilk dört ay bel kısmına ikeadan aldığım bebek yastığını destek yaparak oturtturdum bunda markadan çok bel kısmı daha az çukur olanları almanı tavsiye ederim yani çukuru fazla olursa bebeğin yatmak yerine oturur
4-bebek pamuğu olarak tek tavsiyem e-bebekte satılan baby&me nin bebek pamuğu muhteşem yüzünü gözünü herşeyini silebilirsin ama ben popomuz için dalin in organiğini kullandım bir kere bile pişik olmadı direk bunu al derim
5-antibakteriyel özellikli bir halı al yada alma çünkü doktorlar bebeğin ilk hasta olduğunda halılar konusunda uzuuunca bir bilgi veriyor kullanmayın diye biz şuan yatak odamızda halı kullanmıyoruz paşamız allerjik astım olmasın diye

kafanı fazla bulandırmadan seç ve al
bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin rabbim

canım ben henüz bebişime kavuşmadım ve benmde ilk bebeğim. herşeyi aylarca araştırdım. oto koltuğu almadım aracımız olmadığından. mendil olarak unibaby aldım ama evde pamukla silmeyi düşünüyorum. telsizde almadım odalar birbirine yakın. ateş ölçer uniden marka alından ölçer almış eşim netten. fiyatı kargosuyla 40 liraya geldi. suyun derecesinide ölçüyo. banyo veya mama için iyi olur. biz eve gelen herkesin ateşine bakıyoruz bu aralar 1 saniye sürüyo.

Benim de o dönemler kafam çok karışıktı. Bazı şeyleri hiç ummadığınız anda hesaplamadığınız şekilde alıyorsunuz. Sorularınıza gelecek olursak;

Bebek telsizi, modem, telefon gibi ışın yayan herşeyden bebeği özellikle ilk aylarında uzak tutmak gerekir. Bu sebepten telsiz falan almayı çok düşünmedim. Ateş ölçer de bilindik olanlardan vardı kullanırız dedik ama Allaha şükr hiç ihtiyaç duymadık.

Bebek arabası konusuna gelince şöyle: Aldığımız casual marka bebek arabası ana kucağı ile birlikte geldi. Başlangıçta bebeğim ana kucağı için küçük geldiğinden altına yastık koyarak kullandım. Gerçi daha sonra onun yanlış olduğunu öğrendim. Kıyamıyor yastık koyuyorsunuz ama doğru değil. Ana kucağı arabada da kullanılabiliyor. Bunun çok faydasını gördüm diyebilirim. Misafirliklerde falan da bayağı işe yarıyor. Kendi bebek arabamın incelemesini Bebek arabası alırken nelere dikkat etmek gerekir? başlıklı yazımda yaptım. Genel manada memnunum biraz gıcırdıyor sanırım o da sinir bozucu olabiliyor bazen acaba tüm arabalar mı gıcırdar onu bilemiyorum. Benzer özelliklilerine göre daha uygun fiyatlı tabi. Kullandığım ilk ve tek bebek arabası sonuçta :)

Çeşit çeşit ıslak mendil kullandım. Şu anda uni baby'den çok memnunum. Özellikle pişik kremlisini herkese tavsiye ediyorum. Arada sırada normal pamuğu ılık suda ıslatıp öyle kullanıyorum. Şimdiye kadar bir sıkıntı görmedim.
Şimdiden hayırlı olsun bebeğiniz. Gerçi doğmuş bile olabilir :)

Son düzenleyen: Moderatör:

1- braun kullaniyorum, cok memnunum. En iyilerinden biridir
2- bende wee vardi ama cok az kullandim, cok gerekli diil
3- recaro ana kucagi; 1 yasindan sonra oto koltugu romer. Ikisinden de memnunum.
4- ben bir hafta 10 gun pamukla temizledim, sonra prima yeni dogan kullandim
5- benim evdekini de ikea' dan aldim, aynen dedigin gibi, kaydirmaz yolluk. Alerji riski olmasin diye tuysuz oluyor bebek odasi halilari. Zaten bebegi ciplak yere koymayacagin icin sorun olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…