gözü kesmiyor gibi canım
bir de çok zor, bu bölümlerin hepsinin puanları çok yüksek
bir sene daha çalışsa olma ihtimali de düşük gibi
ama tıp hayaliyle karşılaştırınca hemşireliği beğenmiyor tabii
Anladım peki sen ne mühendisliği okuyorsun sen daha iyi yardımcı olabilirsin mühendislik alanından aslında
ben elektronik mühendisiyim ama şimdiki aklım olsa sağlık sektörüne yönelirdim.
okuması çok zor, iş yok para yok, kpss kadrosu atama yok.
hemşirelerin atamaları kolay oluyor mu acaba bilgisi olan var mıdır burda bilmem
yani hemşireliğin ataması kolaydır tabi ama onunda zorlukları var maddi açıdan çok bilmiyorum...ama benim nişanlımda makina mühendisi çok memnun işinden şimdilik demekki nasip birazda bu meslek işleri...belkide bayan olarak size zor geliyordur
kızkardeşim bu sene sınava girdi
aslında tıp istiyordu olmadı. diş hekimliği, ftr, eczacılık, beslenme diyetetik, hiçbiri olmuyor maalesef.
ege kimya mühendisliğine girmek niyetinde.
kendim mühendisim, okuması zor ve iş bulması daha zor bir meslek olduğunu düşünüyorum.
ben hacettepe hemşireliğe gir, en iyi hemşirelik orası, yüksek lisans doktora yaparsın o olmadı kpss ile kolayca atanırsın diyorum ama çok da bilgim yok açıkçası.
sizler ne dersiniz?
aranızda yorum yapacak kimya mühendisleri, hemşireler var mı?
Merhaba bu yıl mezun olmuş bir hemşire olarak size yardım etmeye çalışabilirim. Tercih zamanı geçti tercihlerini yapmıştır elbette ama sormak istedikleriniz varsa yardımcı olurum.
aaa cok sevınırım canım evet tercıhlerı yaptım sımdı beklemedeyım bılmıyorum gelırmı gelmezmı endıselıyım sen nerden mezunsun goreve baslayabıldınmı staj olayını merak edıyorum kacıncı sınıfta basladın kac gun sıgorta yapılıyor mu maas alınıyor mu v.s ınce noktaları anlatırmısın vede herkesın soyledıgı gıbı hastanın altı alınıyor mu
Bu yıl sml'den mezun oldum canım kpss için dershaneye gidiyorum şu an kasımda atama var şu an için güveniyorum kendime atanırım gibi geliyor da baklım tabi belli olmuyor hiç bir şeyÜni de de hemşirelik yazdım çünkü mesleğimi seviyorum ve lisans üstü eğitimimi de almak istiyorum. Ben 2 yıl teorik eğitim aldıktan sonra sahada çalışmaya başladım. Ferdi kaza sigortası yapılıyor sadece yani olası iş kazaları için. Maaş da alınıyor bizde çalıştığın yere göre değişiyordu özel hastanelerde fark ediyor maaş durumu. Ve hastane yönetimiyle anlaşıp son sınıfta nöbetlere kalırsan maaşına ek nöbet ücretinide veriyorlar.
Alt temizleme konusuna gelince halk arasında büyütülerek anlatılır hep bunlar 2010dan geçen aya kadar neredeyse tatilsiz staj yaptım ve büyük bir hastanenin her biriminde çalıştım yoğun bakım hariç hiç bir yerde bu olay yok. Yoğun bakımda ise hastalar sana muhtaçlar ve vicdan işi bu. Tek başına yapmıyorsun zaten bakım işini hasta bakımlarının belli zamanları olur genelde o zaman geldiğinde en az iki kişi steril giyinerek hastaya bakım verilir o bakım sırasında değişmesi gerekiyorsa hasta bezinide değiştirirsin. Her zaman insanın bunları yaparken düşündüğü tek şey kimse bir başkasına kişisel bakımını yaptırmak hele ki altına bez bağlatmak istemez bu insan bana muhtaç diye düşünmeli bence böyle düşünürse hiç bir sorun yok
haklısın canım ama bır arkadasım benıoylesıne tedırgın ettıkı sankı hemsıre olmuyorsunda hasta bakıcı oluyorsun hemsırelık yazdım ama gelmezse ebelıkte yazdım ebelık hakkında ne dusunuyorsun ıncelıklerı neler zor mu hemsırelıkten kolay mı maas olayı dıgerıyyle aynımı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?