Ne Vermeliyim

linda08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
1.008
7
66
Antalya
Arkadaşlar kızım öğleye kadar evde yalnız kalıyor, sabah 8 den öğlen 12.30 a kadar Hafta sonu hariç bir kadın almayı düşünüyorum. Sizce haftalık ne kadar vermeliyim. Birde bakacak olan kişi evimi toplayıp günlük rutin işleride yapmasını istiyorum. Normalde çevremde bütün gün gelen kişiler aylık 500 ile 800 arası değişiyor.Fikirlerinizi yazarmısınız.

Arkadaşlar burada önemli bir konu açtım. benim kızım evde yalnız kalamıyor ben bunu onunla konuşarak da çözemedim. lütfen yardımcı olun ücret konusunda çok kararsızım.

Canım, 350-400 lira verebilirsin,
İhtiyacı olan için hiç te fena bir rakam değil bence,

Zaten kış günü günler kısa, çocuğun kahvaltısını yaptırır, kıyafetini giydirir, 1,1-5 saatte de evi toparlar, bittiiii,,,,
Öğleden sonra da kendi işine bakar, :34:

yaşadığınız şehire,semte göre değişir fiyatlar.Ankara'dan iki örnek vereyim;
1-haftada 5gün hafta içi tüm gün çocuk bakımı 550 TL ve yanında ev işleri.
2-haftada 4 gün hafta içi yarım gün,çocukları servisten alma ve tüm ev işleri,yemek dahil 750 TL
İki örnek farklı semtlerden,
genelde hafta içi tüm gün sadece çocuk bakımı 750 TL,temizlik olunca fiyatlar değişiyor,kolaylıklar dilerim...

Arkadaşlar kızım öğleye kadar evde yalnız kalıyor, sabah 8 den öğlen 12.30 a kadar Hafta sonu hariç bir kadın almayı düşünüyorum. Sizce haftalık ne kadar vermeliyim. Birde bakacak olan kişi evimi toplayıp günlük rutin işleride yapmasını istiyorum. Normalde çevremde bütün gün gelen kişiler aylık 500 ile 800 arası değişiyor.Fikirlerinizi yazarmısınız.

hangi şehir ve semttesiniz?

yaşadığınız şehire,semte göre değişir fiyatlar.Ankara'dan iki örnek vereyim;
1-haftada 5gün hafta içi tüm gün çocuk bakımı 550 TL ve yanında ev işleri.
2-haftada 4 gün hafta içi yarım gün,çocukları servisten alma ve tüm ev işleri,yemek dahil 750 TL
İki örnek farklı semtlerden,
genelde hafta içi tüm gün sadece çocuk bakımı 750 TL,temizlik olunca fiyatlar değişiyor,kolaylıklar dilerim...

Cnm haftada sadece 5 gün sabah 8 den öğlen 12.30 da okula bırakıp gidecek. Büyük temizlik yok sadece silip süpürme olarak haftalık ödeme şartıyla 100 tl den 500tl çokmu yoksa azmı? Yemekde yok. eğer büyük temizlik olursa ayrıyeten vericem o kişi veya bir başkası.:26:

Cnm haftada sadece 5 gün sabah 8 den öğlen 12.30 da okula bırakıp gidecek. Büyük temizlik yok sadece silip süpürme olarak haftalık ödeme şartıyla 100 tl den 500tl çokmu yoksa azmı? Yemekde yok. eğer büyük temizlik olursa ayrıyeten vericem o kişi veya bir başkası.:26:

Bence gayet uygun koşullarınız.100 tlden 400tl eder ayda,hesapta bir karışıklık var sanırım.Ben olsam 500 verip temizliği de sahil ederdim.Zaten her gün evde olacağı için azar azar yapar her daim temiz olur ev.

bence çok fazla...
çocuğunuz çok bakıma ihtiyacı olan bir çocuk değil anladığım kadarıyla büyük yani..
ben büyük temizlikl için kadın aldım
tüm gün 100 TL verdim dolabımın içine kadar sildi
sen sadece 4 saat için mi 100 vereceksin
bence fazla
50 ya da 75 TL verip gün gün yemeğini ütünü ufak temizliğini yapabilir

Son düzenleme:
Bence gayet uygun koşullarınız.100 tlden 400tl eder ayda,hesapta bir karışıklık var sanırım.Ben olsam 500 verip temizliği de sahil ederdim.Zaten her gün evde olacağı için azar azar yapar her daim temiz olur ev.

Ama bütün gün giden bayanlar 500 alıyor bizim buralarda ve her işi yapıyorlar. Haa lüks semtlerde fiatlar değişiyor. 500 ve üstünden başlıyor. geçen sene bir arkadaşım bir bayanı aldı evine sabah 9 akşam 5 de bırakıyordu işi, çamaşır yıkamadan tutunda yazlık kışlık işine kadar her işi yapıyordu. aldığı ücretde 500 idi. ayrıca cmt.de yarım gündü hatta dışınada çıkıyordu. :26:

bence çok fazla...
çocuğunuz çok bakıma ihtiyacı olan bir çocuk değil anladığım kadarıyla büyük yani..
ben büyük temizlikl için kadın aldım
tüm gün 100 TL verdim dolabımın içine kadar sildi
sen sadece 4 saat için mi 100 vereceksin
bence fazla
50 ya da 75 TL verip gün gün yemeğini ütünü ufak temizliğini yapabilir

aslında haklısınız. Şöylede olabilir bütün gün alıp 500 yada 600 vermekde iyi fikir, ama ben haftalık ödeme yapmayı düşünüyorum.

aslında haklısınız. Şöylede olabilir bütün gün alıp 500 yada 600 vermekde iyi fikir, ama ben haftalık ödeme yapmayı düşünüyorum.

ben ankara çankayada yaşıyorum
benim kızımın sınıf arkadaşlarından birkaçına bakıcı hanımlar bakıyo
hiç bir iş yapmadıklarını söylüyorlar öyleki çayımın yanına çocuklarla bana atıştıracak bişey yapıyor çocukların anneleri diyorlar
vee 800 tl maaş alıyorlar
geçen sene tüm gün gelirken şimdi yarım gün geliyorlar maaş aynı
bu biraz nerde yaşadığına bağlı galiba

eger hak hukuk anlaminda soruyorsaniz, tam gun calisan (45saat/hafta) kisiye odemeniz gereken net asgari ucret: 773TL. Sigorta da yapitramaniz gerekecegi icin size toplam maliyeti aylik 1140TL olacaktir. Yarim gun calisacaksa, mantiken bunun yarisindan daha fazla odemelisiniz. Cunku kisinin kalan her yarim gunu dolduracak bir is bulmasi cok olasi degildir. Bu tip gunubirlik isler de genelde yarim gun olmaz tam gun olur. Yarim gun calisacak kisinin de yine calistigi oranda primlerini yatirmalisiniz. Ornegin 3saatx5gun calisacaksa ayda 10 gun sgk primini karsalamaniz gerekir. Yaninizda calisan kisinin sigortasini yapmak icin firma olmaniza gerek yok, sahis olarak da hem kanunen hem ahlaken bu mukellefiyetiniz bulunuyor.

Back
X