Ne Yapacağım :((

Sumeyye_57

İman varsa imkan da vardır.
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2011
482
4
66
Arkadaslar ortada kesin bir şey yok ama içime çok büyük dert oldu bu.Erkek arkadasımla birbirimize hayallerimizi anlatıyoruz ve onun en büyük hayallerinden biri de evlendiğimizde bir çocuğumuzun olması ama benim çocuk sahibi olamama durumum var şu anda tedavi oluyorum ama tedavi işe yarayacak mı bilmiyorum.Böyle bir durumum oldugunu söylemeli miyim ? Ya da bunu söylemeden ayrılmalı mıyım ? Ayrılmak istemiyorum çok seviyoruz birbirimizi ama onun istediği bir şeyi veremeyecek olma ihtimali... Çok koyuyo insana ne bileyim:( Biraz dertleşmeye ihtiyacım var kızlar siz benim yerimde olsanız ne yapardınız ? :59::59:

Söylemeden ayrılmayı kesinlikle düşünmemelisin bence.Zaten tedavi oluyorsun ortada bitmiş birşey yok.Bu kadar mutlu ve iyi bir çiftseniz aksine bu konuyu onunla paylaşman gerekir bence,ona güveniyorsan sana her zaman destek olacağını bilmen lazım:(

ne hastalığın var ki
sakın pcos filan deme çünkü ondan böyle dramatikleştirilecek bi durum yok

zor bir durum.aslında saklaman doğru değil.ilerde sakladığını öğrenirse daha büyük tepki verebilir.şöyle düşün:sende bir sorun olmasaydı da erkek arkadaşında olsaydı ve şuan bu durumunu senden saklıyor olsaydı,evlendikten bir süre sonra öğrenseydin bunu kandırılış hissetmez miydin.açık olmalısın bence.
seni çok seviyorsa zaten sorun olmaz.tıp ilerledi çaresi illa ki bulunur.ama saklarsan gözünden düşersin.yai sırf onu kaybetmemek için böylesi önemli bir meseleyi söylememen seni arkadaşının gözünden düşürür.
üzülme de ama.dediğim gibi herşeyin çaresi var artık.sevgiler...

söylemeden ayrılmak, eski türk filmlerinde olur canım, söyle tabii ki,

rahatsızlığın ne ki, belki sandığın kadar umutsuz bi durum değildir, benzer durumda üyeler olabili burada

Canım geç olmadan konuşmaya çalış bu konuyu yada bir gün konusurken sor mesela bir gün doktora gidiyoruz cocugumuzun olamıcagını ögreniyoruz beni bu sekıldede kabullenirmiydin gibisinden. Eger gercekten seviyorsa seni sorun olmıcaktır caresiz bir dert degil evlatlıkta alabilirsiniz önemli olan sana destek olması, her kosulda yanında olması. Sıkma canını eger gercekten seviyorsa seni her durumda yanında olacaktır. :34:

bencede söylemelisin canim.. Ama söyle basla mesela canim biz cocuk istiyoruz ya
hadi cocugumuz olmazsafilan diye basla bence yani direk söyleme önce tepkisine bak bence
hem herseyin caresi var arkadasim Allah nasip ederse cocugunda olur
bu bi sende degil herkezde ayni rabbim verirse olur vermezse vardir bi bildigi

polikistik over hastaligin varmis anladigim kadariyla
bu senin cocugunun olmayacagi anlamina gelmez
bende rahim yok veya erken menepoz falan sandim
bu kadar ümitsiz olmayin bu konuda
erkek arkadasiniza bu rahatsizliginizdan isterseniz bahsedin ama
cocuugum olmaz seklinde degil

kesinlike söylemelisin..
bende bekarken doktor olmama olasılığı var demişti
eşime söyledim bi kaç doktor gezdik,
imkansız değil ama zaman alır demişlerdi
eşimde durumumu bile bile evlendi ve ben şuan hamileyim :)

Söylemeden ayrılmayı kesinlikle düşünmemelisin bence.Zaten tedavi oluyorsun ortada bitmiş birşey yok.Bu kadar mutlu ve iyi bir çiftseniz aksine bu konuyu onunla paylaşman gerekir bence,ona güveniyorsan sana her zaman destek olacağını bilmen lazım:(

Bana her zaman destek olacagına eminim ama bu kesin olmasada söylenmesi zor bir sey..Ama haklısın söylemem gerekiyor. :(

ne hastalığın var ki
sakın pcos filan deme çünkü ondan böyle dramatikleştirilecek bi durum yok

Pcos ama çok ilerledi.Ve yumurtalıklarımdan birindeymiş.Yumurtalığımı aldıklarında zaten hiç olmaz ki :(( Sanırım dişi ve erkek yumurtalık varmıs,dişi yumurtalık sağlam olursa çocuk sahibi olunuyormus.Ama ben hangi yumurtalıgımda oldugunu bilmiyorum.

zor bir durum.aslında saklaman doğru değil.ilerde sakladığını öğrenirse daha büyük tepki verebilir.şöyle düşün:sende bir sorun olmasaydı da erkek arkadaşında olsaydı ve şuan bu durumunu senden saklıyor olsaydı,evlendikten bir süre sonra öğrenseydin bunu kandırılış hissetmez miydin.açık olmalısın bence.
seni çok seviyorsa zaten sorun olmaz.tıp ilerledi çaresi illa ki bulunur.ama saklarsan gözünden düşersin.yai sırf onu kaybetmemek için böylesi önemli bir meseleyi söylememen seni arkadaşının gözünden düşürür.
üzülme de ama.dediğim gibi herşeyin çaresi var artık.sevgiler...

Haklısın söylemek zorundayım,tesekkür ederm.

söylemeden ayrılmak, eski türk filmlerinde olur canım, söyle tabii ki,

rahatsızlığın ne ki, belki sandığın kadar umutsuz bi durum değildir, benzer durumda üyeler olabili burada

Polikistik over,buradaki üyelerden bazılarında da var bu hastalık.Birkaçıyla konustum çocuk olma ihtimali ya çok az oluyormus,ya da hiç olmuyormus.Ve ilaç tedavisi sayesinde olabilrmiş.Ama ben bu hastalıgı öğreneli aradan çok uzun bir süre geçti ve ilaçlarımı kullanmadım. Şimdi tekrar kullanmaya basladım yarında hastaneye gideceğim ama bunca zaman sonra çok bir etki yapar mı bilmiyorum.

Canım geç olmadan konuşmaya çalış bu konuyu yada bir gün konusurken sor mesela bir gün doktora gidiyoruz cocugumuzun olamıcagını ögreniyoruz beni bu sekıldede kabullenirmiydin gibisinden. Eger gercekten seviyorsa seni sorun olmıcaktır caresiz bir dert degil evlatlıkta alabilirsiniz önemli olan sana destek olması, her kosulda yanında olması. Sıkma canını eger gercekten seviyorsa seni her durumda yanında olacaktır. :34:

Çok tesükkür ederim,insallah evlatlıga filan gerek kalmadan çocuk sahibi olabilirim.

bencede söylemelisin canim.. Ama söyle basla mesela canim biz cocuk istiyoruz ya
hadi cocugumuz olmazsafilan diye basla bence yani direk söyleme önce tepkisine bak bence
hem herseyin caresi var arkadasim Allah nasip ederse cocugunda olur
bu bi sende degil herkezde ayni rabbim verirse olur vermezse vardir bi bildigi

Doğru söylüyosun,çok tesekkür ederim.En kısa zamanda konusucam.

evet çokgeçmiş olsun bencede söylemelisin ve kararı yine birlikte alın sonuç ne olur bakın ve görünn seviyorsaaa zaten yanınızda olur sizin endişe etmeee lütfenn :).

polikistik over hastaligin varmis anladigim kadariyla
bu senin cocugunun olmayacagi anlamina gelmez
bende rahim yok veya erken menepoz falan sandim
bu kadar ümitsiz olmayin bu konuda
erkek arkadasiniza bu rahatsizliginizdan isterseniz bahsedin ama
cocuugum olmaz seklinde degil

Zaten doktor kesin bir şey söylemedi yani olma ihtimali de var ama diğer kadınlara göre çok düşük olacakmıs.Senelerce ugrasıp çocuk sahibi olamayanlar da varmıs bu hastalık yüzünden.
Çok tesekkür ederim en yakın zamanda konusucam onunla da.

kesinlike söylemelisin..
bende bekarken doktor olmama olasılığı var demişti
eşime söyledim bi kaç doktor gezdik,
imkansız değil ama zaman alır demişlerdi
eşimde durumumu bile bile evlendi ve ben şuan hamileyim :)

Ne mutlu size tebrikler :)
Söylicem en yakın zamanda çok tesekkür ederim....

Pcos ama çok ilerledi.Ve yumurtalıklarımdan birindeymiş.Yumurtalığımı aldıklarında zaten hiç olmaz ki :(( Sanırım dişi ve erkek yumurtalık varmıs,dişi yumurtalık sağlam olursa çocuk sahibi olunuyormus.Ama ben hangi yumurtalıgımda oldugunu bilmiyorum.

kim uyduruyo bunları yaa
erkek yumurtalık dişi yumurtalık filan
yok öyle bişey
yumurtalığının tekini alsalar bile hamile kalma ihtimalin azalmıyo merak etme..

Back
X