Ne yapacağımı bilemez bir haldeyim :(

sevenleraglarmis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2012
179
9
118
Mrb arkadaşlar benimde bir derdim var çok çaresizim ne yapacağımı bilemez bir haldeyim belki bana yardım edecek öneride bulunacak birileri vardır inşallah, derdime şöyle başlayım 7 yıllık bir ilişkim var ayrı şehirlerdeyiz üniversitede tanışmıştık defalarca ayrıldık olmadı yapamadık yeniden başladık en son 2011 in şubat ayında ayrılmıştık bu ayrılık farklıydı birbirimizden hiçbir haber almadık fakat yine dayanamayıp 2011 in kasım ayında yeniden başladık ama bu sefer başlangıcımız farklıydı artık evlilik yolunda ilerlemek için başlamıştık ilişkimize her şey farklı olmalıydı ve öyleydi de ayrılıklarımızın hiç biri birbirimizi sevmediğimizden değil sadece elde bulunan çaresizliklerdi çünkü daha ne askerlik vardı nede maddi imkanlar el vermiyordu evlenmemize ben hep askerden önce sözlenmek istemiştim çünkü zaten farklı şehirlerde yaşıyorduk ayda yılda bi görüşme imkanımız oluyordu fakat ailesi askerden önce sözlenmemize karşı çıktılar karşı çıkmalarının sebebi istememek vs değildi beni tanıyolardı tabi sevdiğimin anlattığı kadar beni görmemişler sadece telefonda konuşmuşluğumuz vardı sadece askerdeyken bekleyeceğimiz zamanı askerden geldikten sonra beklemenin daha mantıklı olduğunu söylemişlerdi ilk zamanlar bu düşünce canımı çok acıtsa da daha sonra onlara hak verdim doğru olanı söylüyorlardı kabullendim bu fikride artık askerden gelmesini beklemeye başladım aşkımı çok şükür ki askerden geldi büyük engelin birini aştık diye sevinirken sevincimizi kursağımızda bırakan ikinci büyük engel sert bir tokat yüzümüze indi işsizlik tek bizim değil aslında bütün türkiyenin sorunuydu bu ama bizim için daha büyüktü senelerdir biz birbirimize kavuşmayı bekledik elbette her seven birbirine kavuşmayı beklerdi ama biz daha bi çok bekledik daha bi çok istemiştik biliyoduk hep vardı bu engel ama yüzünü böle sert göstermemişti ben askerden gelmesini sabırla bekledim gelince hep sözümüz olucak dedim ama şimdi de işim olmadan karşısına çıkamam ailenin diyor .Ailelerimiz biliyor ilişkimizi ben artık bir an önce sözlenmeyi istiyorum fakat iş konusu canımızı fena sıkıyor bir yanım biraz daha bekle desede diğer yanım acele ediyor çaresiz kaldım ne yapmalıyım bilmiyorum benim durumumda olan bana akıl verecek ne yapmam gerektiğini söyleyecek biri varmı yardım edin ne olur çıkmazdayım … 

Her ikizinde mi işsizlik sorunu var?

Erkek arkadaşınız çok haklı,çocukcağız işi olmadan nasıl ailenizin karşısına çıksın onu da anlamak gerek diye düşünüyorum.

İş bulması çok zor bir mesleği mi var?Askerlik öncesi hiç çalışmadı mı?

Herhalde etraf ne der en azından adı konulsun diye bunu istiyorsunuz. Emin olun sözlendikten sonra karışanlar daha fazla olacaktır. Sevgilin çok doğru düşünüyor, daha kendisini geçindiremiyor ikinize nasıl baksın? Mantıklı olan iş bulunduktan sonra sözlenmek. Yoksa düğün masrafı, kira ya da ailede yaşamak(para olmayınca) derken şu anki durumu arar hale gelebilirsiniz. Yaşlarınız kaç?

Son düzenleme:
Her ikizinde mi işsizlik sorunu var?

Erkek arkadaşınız çok haklı,çocukcağız işi olmadan nasıl ailenizin karşısına çıksın onu da anlamak gerek diye düşünüyorum.

İş bulması çok zor bir mesleği mi var?Askerlik öncesi hiç çalışmadı mı?

ben bir fabrikada işçi olarak çalışıyorum askerden önce çalıştı 4 yıl hastahane de bilgi işlemde çalıştı 4 yıllık işletme mezunu kendisi kpss olmadı yne deneyecek ama zaman çook üstelik yaşlar 25 e dayandı... ben hep anladım hep hak verdim ama bende 7 yıldır onu bekledim hep ...

Perisan ve pisman olmak istemiyorsan bekleyeceksin, sevgilin is bulacak, o iste hatta tutulacak, yani hemen is buldu diyede sevinmiyeceksin, biraz yeri belli olacak sonra sözdü nisandi vs.

Aksi takdirde en cok üzülen sen olursun, mahvolursun, aman ha aman.

Herhalde etraf ne der en azından adı konulsun diye bunu istiyorsunuz. Emin olun sözlendikten sonra karışanlar daha fazla olacaktır. Sevgilin çok doğru düşünüyor, daha kendisini geçindiremiyor ikinize nasıl baksın? Mantıklı olan iş bulunduktan sonra sözlenmek. Yoksa düğün masrafı, kira ya da ailede yaşamak(para olmayınca) derken şu anki durumu arar hale gelebilirsiniz. Yaşlarınız kaç?

ya sorun şu aslında etrafımda hiç kimse kalmadı aile çevremde benden büyüklerin evlendiği gibi bende küçükler dahi evlendi sanırım bunun etkisi altında çok kalıyorum yaş da 25 ikimizinde ....bende şuanki durumu arar hale gelmekten korkuyor acele etmek istemiyorum çünkü o zaman acele ettin böyle oldu diyecek ...

Perisan ve pisman olmak istemiyorsan bekleyeceksin, sevgilin is bulacak, o iste hatta tutulacak, yani hemen is buldu diyede sevinmiyeceksin, biraz yeri belli olacak sonra sözdü nisandi vs.

Aksi takdirde en cok üzülen sen olursun, mahvolursun, aman ha aman.

çok teşekkür ederim önerileriniz için inanın yazdıklarınızı okudukça ne yapmalıyım daha çok farkına varıyorum ...

bencede sevgilin mantıklı düşünüyor.yaşınız büyük değil acele edicek birşey yok ortada bence bi işe girsin biraz çalışsın sonrası hemen gelir zaten.iş güç bulamazsa nişandan sonra ailen sorun edebilir ve söz atmak daha kötü. o yüzden acele etmemen senin için daha iyi bence...

Herkes kendi şartlarını en iyi bilir. Bana göre 25 yaşa dayandık dediğine göre tam 25 de değilsiniz beklenebilir ama senin ailen nasıldız,çevren nasıldır en önemlisi senin beklentin nedir bunlar önemli olanlar.Tabi bir de 7 yıllık bir geçmiş var, uzun süredir beklenen bir kavuşma olunca sabırlar da iyice zorlanıyor.

Ancak şu an iş bulsa bile nişan dediğin 2 günde olmuyor 2-3 ayda nişan en erken olur 1 yılda evlilik olur en en erken tarihler bunlar, ki maddi birikimi yoksa bunlar için dahi 1-2 yıl beklemeniz gerekiyor.

Senin için yaşım geçiyor, işini gücünü nereye kadar beklerim gibi kaygılar varsa bunları iyi düşün ona göre kararını ver çünkü erkek arkadaşının da elinden gelen bir şey olamaz, asla iş durumu net olmadan söz-nişan tavsiye etmem sonrasında oluşa sorunlar daha büyük olur.

Yaş 25 aceleniz ne?
Erken evlenip de iyi ki evlendim diyen görmedim ben..
Söz ve nişan süresinin de uzun olması güzel değil yıpratıcı bir süreç emin ol.
Bekleyin iş bulsun söz nişan bir yaparsın 5 ay sonra evlenin oh miss:16:

ya$nizda bi$ey yok ikinizinde
mesleginiz var, askerik okey
geriye i$ bulmasi için dua etmek kaliyor
bahseetigin kadar bunu dert edebilmek için bence en az 30 olmasi lazim bu ya$in :)

aynı şeyleri bende yaşadım canım ama hiç bi zaman ümitsiz olmadım,ayrılmayı düşünmedim...sabrettim,sen de öyle yapıcaksın..sabretceksin,dua ediceksin Rabbim inşallah hayırlı kapılar açar herşey yoluna girer...ben hep derdim ki hiç bi acı sonsuza dek sürmez..öncelikle Rabbim sağlık versin,para dediğin çalışınca kazanılır canını sıkma tatlım...çok şükür biz atlattık o günleri...nişanblım askerden geldiğinde 600 lirayla işe başlamıştı..yemedik içmedik biriktirdik :) erkekler parası olmayınca çok huzursuz oluyolar,ailenin karşısına çıkacak baban sorcak ne iş yapıyorsun diye,büyük sorumlulukları olcak..sen destek olmaya çalış,ne olursa olsun yanındayım sana güveniyorum yoluna gircek herşey de ki onun da kendine güveni olsun..böylelikle birbirinize daha da çok bağlanırsınız..bu da sizin sınavınız,Allah yardımıcınız olsun canım...Ev yapanla yuva kurana Allah yardım edermiş,sıkma sen canını :)

öncelikle yorum yazan herkese çok teşekkür ederim evet yaşımız 25 bence tam ideal evlilik yaşı diye düşünüyorum sevdiğime hak vermiyor değilm haklı ben erkek olsaydım bende onun gibi düşünürdüm ama bende artık kavuşmak istediğim için aceleci davranıyorum galiba çünkü onu çok özleyip görememek görsen yanında olsa elini tutup sarılamamak belki yanagına küçücük masum bi öpücük konduramamak belkide sabırsızlığım ama ben yinede duamı sevdiğime desteğimden vazgeçmedim çok şeyler yaşadık ben ondan hiç vazgeçmedim onu ömrümün sonuna kadar beklerim ama kafam karışıktı halada karışık ama sevdiğimin üstüne baskı kurmuyrum zamana bıraktım kavuşacağımız günü iple çekiyorum şuan beklediğimiz 3 yer var bunlardan biri olursa dediğiniz gibi söz 5 6 ay içindede düğün olucak şekilde işler inşallah rabbim bizede hayırlısından bi kapı açar ve bize doğru kararları verdirir inşallah hepiniz çook sağolun kızlar yorumlarınız benim için çok önemli ve değerli Allah hepinizin ve hepimizin gönlüne göre versin inşallah...

Uzun ilişkilerde maalesef sabır kalmıyor. Biz de 6,5 yıl sonra evlendik. Artık o kadar bunalmıştık ki.. Umarım çabucak kavuşursunuz.
Biz evlendik ama eşim şu an çalışmıyor, daha askere de gitmedi. Uzun dönem bi de. O yüzden bence az daha sabredin ve bi daha hiç ayrılmayın.

Back
X