Merhaba ben 11 yıllık evliyim geçen ramazan bayramında eşimin ailesine gittik bu arada farklı şehirlerde yaşıyoruz kayınbabam temmuzda kayınvalidemin bize geleceğini söyledi ben öğretmenim yaşadığım yer çok sıcak ve memleketim daha serin geçtiği için temmuz ayınca bir buçuk yaşındaki oğlumu memleketime götürüp orda sünnet ettirmeyi düşünüyordum öğretmen olduğum için izin hakkım olmadığından zaman olarak bu ayı seçtim o yüzden kayınvalideme anne o zaman müsait olamayabilirim hem havada çok sıcak olur güneydoğu istersen mayıs haziran ya da eylül ekim gibi gel dedim ama kayınvalidem görümcemin 11 yaşındaki oğluna bakıyor o zaman çocuk babasında olacağı için temmuzda gelecekmiş ben de geleceği zaman görümceme bir hafta izin alırsın gelir dedim ama görümcem annemi idtemediniz diye taktı günlerce bunu dillendirip en son benimle tartıştı temmuz ayının ilk haftasına geldiğimizde kayonvalidemin 4. evre kanser olduğunu öğrendik eşimle ailesinin yanına gittik ordan eşim benim memleketime gitmemi istedi gittim sünneti yaptırdım sünneti de sen yaptırırsın dedi bana ben hergün eşimi aradım kayınvalidem için çok üzüldüm bir ay memletimde kaldıktan sonra evime döndüm ama eşim hiç eskisi gibi değildi ben onu ailesinin yanından döndükten sonra evde yalnız bırakmışım annesini istememişim halbuki annesi geleceğini söylediğinde o da benimle aynı düşüncedeydi ve benim ailem bize geleceği zaman şu zaman değil de bu zaman gelsinler der hep ben hiç yanlış anlamam 1 ay kalmamın nedeni sünnetti ve sünnetin tarihini de o belirledi gel deseydi gelirdim ama benim düşünmem gerekiyormuş bu arada biz im düğünümüze 3 ay kala benim gencecik yaşta kardeşim vefat etti bir kaç yıl sonra annemin kanser olfuğunu öğrendik şükür atlattı ama ben bunlar yaşarken beni çoğu zaman dinlemedi bile ben çok üzülmüştüm şimdide bana başına gelmeyen anlamaz diyor döndüğümden beri bir buçuk ay geçti hep bir soğuk yüzüğünü bile takmıyor ne yapacağımı şaşırdım yoruldum artık