• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı bilmiyorum

KahvemVeBen

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2025
193
73
13
Merhabalar,

Kesinlikle büyük bir dert değil biliyorum ama çok yoruldum ve biraz cinlik öğrenmem gerekiyor anlaşılan. Ekipte bana çok fazla ve zor olan işler veriliyor bu aralar biri bitse diperi başlıyor yetişemiyorum ve hep zamanında mükemmel şekilde bitirmeye çalışıyorum. Fakat bakıyorum adama 1-2 iş atanmış aradan zaman geçmiş hala bitiremedim diyor o kadar da rahat ki. Ben mi gereksiz strese giriyorum anlamadım gitti. Eğer sürümcemede bırakırsam da bana olan güveni kaybetmekten korkuyorum ama perişan durumdayım an itibariyle ve önerilerinize çok açığıö🙏

Merhabalar,

Kesinlikle büyük bir dert değil biliyorum ama çok yoruldum ve biraz cinlik öğrenmem gerekiyor anlaşılan. Ekipte bana çok fazla ve zor olan işler veriliyor bu aralar biri bitse diperi başlıyor yetişemiyorum ve hep zamanında mükemmel şekilde bitirmeye çalışıyorum. Fakat bakıyorum adama 1-2 iş atanmış aradan zaman geçmiş hala bitiremedim diyor o kadar da rahat ki. Ben mi gereksiz strese giriyorum anlamadım gitti. Eğer sürümcemede bırakırsam da bana olan güveni kaybetmekten korkuyorum ama perişan durumdayım an itibariyle ve önerilerinize çok açığıö🙏
Sürekli en zor ve çok işi üstlenmek bir noktadan sonra insanı hem fiziksel hem ruhsal olarak yoruyor. Üstelik sen işini zamanında ve düzgün yapınca, herkes senden hep aynı performansı bekliyor.😶
biraz stratejik davran bence. Her işe hemen “tamam” deme, önce mevcut işlerini hatırlat.Bu zayıflık değil.
Ayrıca her şeyin mükemmel olmasına gerek yok, Sen zaten işini sahipleniyorsun, bunu kanıtlamak için kendini tüketmene gerek yok. zamanında bende aynı hatayı yaptım.ve yaptıklarımla kaldı extıra yüksek bir maaş yada takdir almadım sadece kendimi boş yere yordum.

Sürekli en zor ve çok işi üstlenmek bir noktadan sonra insanı hem fiziksel hem ruhsal olarak yoruyor. Üstelik sen işini zamanında ve düzgün yapınca, herkes senden hep aynı performansı bekliyor.😶
biraz stratejik davran bence. Her işe hemen “tamam” deme, önce mevcut işlerini hatırlat.Bu zayıflık değil.
Ayrıca her şeyin mükemmel olmasına gerek yok, Sen zaten işini sahipleniyorsun, bunu kanıtlamak için kendini tüketmene gerek yok. zamanında bende aynı hatayı yaptım.ve yaptıklarımla kaldı extıra yüksek bir maaş yada takdir almadım sadece kendimi boş yere yordum.
Evet en kötü tarafı da alıştılar en ufak bir ama dememe nasıl yani der gibi bakıyorlar. İstiyorlar ki gece gündüz haftasonu çalışayım yeter ki iş bitisn. Sebep belirtince de bahane uydurduğımu düşünmelerinden çekiniyorum

Evet en kötü tarafı da alıştılar en ufak bir ama dememe nasıl yani der gibi bakıyorlar. İstiyorlar ki gece gündüz haftasonu çalışayım yeter ki iş bitisn. Sebep belirtince de bahane uydurduğımu düşünmelerinden çekiniyorum
İşte tamda beklediğim klasik cevap...Bir kere “her şeyi halleder” damgasını yiyorsun, sonra sen “bir dakika” desen bile şaşırıyorlar. Sanki senin zamanın, enerjin sınırsızmış gibi. Gece gündüz, hafta sonu… hepsi normalleşmiş onlar için.
Ve işin ironik tarafı😂 Bahane uyduruyorsun diye düşünenler, aynı bahanelerle işten sıyrılan insanlar genelde. O yüzden artık açıklama yapma, vicdanlı olduğun kadar sınır da koy. Herkes kendi işini biraz üstlenmeyi öğrensin, yoksa senin iyi niyetin onların konfor alanı olacak 😶🩷

Sebep bu. Ben de sizin gibiyim, aman gecikmesin, aman en temiz şekliyle olsun, aman yanlış bulunmasın diye diye yıllar harcadım. Şimdi biraz daha rahatım ama huy değişmiyor.
Bir de şöyle bir şey oluyor diyorlar ki mesela şu tarihte bitmeli ben de ona göre ayarlıyorum planımı. Aradan 1-2 gün geçiyor bitti mi işte yarına teslim etmeliyiz hani şu tarihteydi diyemiyorum. İnsanlar en ufak hatanızda sizi gözden çıkarmaya çok meyilli çünlü o iş için dışarda bekleyen bir sürü insan var. Bazen diyorum keşke kamuda çalışsaymışım yanlış anlaşılmasın lütfen ama özel sektör daha acımasız

Bir de şöyle bir şey oluyor diyorlar ki mesela şu tarihte bitmeli ben de ona göre ayarlıyorum planımı. Aradan 1-2 gün geçiyor bitti mi işte yarına teslim etmeliyiz hani şu tarihteydi diyemiyorum. İnsanlar en ufak hatanızda sizi gözden çıkarmaya çok meyilli çünlü o iş için dışarda bekleyen bir sürü insan var. Bazen diyorum keşke kamuda çalışsaymışım yanlış anlaşılmasın lütfen ama özel sektör daha acımasız
Hiç fark etmez, ben de kamudayım. 8 yıl mobbingle mücadele ettim. Bahsettikleriniz ve çok daha fazlası kamuda da var. Elbette özel sektör daha insafsız, işten çıkarma hakkı nedeniyle.
Alışmışlar (ya da biz alıştırmışız).

Merhabalar,

Yok bunu dert etmiş olmanız çok normal. Kendinize çok yüklenmeyin, bazen bilmiyorum bazen yetişmedi bazen yardıma ihtiyacım var diyin. Her şeyi her zaman dört dörtlük yapmayı istemeniz normal ama sizi yorar.

İş hayatının yazılı olmayan kurallarını öğreniyorsun.

* İş arkadaşlarına yardım edersen (ufak yardımlardan bahsetmiyorum) bir süre sonra o iş sana kalır.

* Çok çalışırsan görevin haline gelir. Yapmak istemediğinde ya da yavaşladığında kötü olursun.

* İşini erken bitirirsen yeni iş kitlerler.

* Sen çok çalışınca kimse aferin demez ama az çalışan biri zor ve sıkışık zamanda biraz fazla iş yapsa kahraman ilan edilir.

Babamın bir cümlesi vardı. İşin bir bardağı mutfağa götürmekse o bardağı götür ama iş hallolsun diye yıkama. Yıkarsan yıkamaya eleman almaz sana da ekstra para vermezler. Götürürken de sürekli göze sok. Bakın bardağı masadan aldım, bakın götürüyorum, bakın tezgaha bıraktım.

Yok bunu dert etmiş olmanız çok normal. Kendinize çok yüklenmeyin, bazen bilmiyorum bazen yetişmedi bazen yardıma ihtiyacım var diyin. Her şeyi her zaman dört dörtlük yapmayı istemeniz normal ama sizi yorar.
İnanırmısınız bugün yapmaya çalıştım insanlar resmen sorguladı başka ne işin var onu bırak bunu yap bu daha önemli sanki ben bahane uyduruyorum gibi tepkiler.

İş hayatının yazılı olmayan kurallarını öğreniyorsun.

* İş arkadaşlarına yardım edersen (ufak yardımlardan bahsetmiyorum) bir süre sonra o iş sana kalır.

* Çok çalışırsan görevin haline gelir. Yapmak istemediğinde ya da yavaşladığında kötü olursun.

* İşini erken bitirirsen yeni iş kitlerler.

* Sen çok çalışınca kimse aferin demez ama az çalışan biri zor ve sıkışık zamanda biraz fazla iş yapsa kahraman ilan edilir.

Babamın bir cümlesi vardı. İşin bir bardağı mutfağa götürmekse o bardağı götür ama iş hallolsun diye yıkama. Yıkarsan yıkamaya eleman almaz sana da ekstra para vermezler. Götürürken de sürekli göze sok. Bakın bardağı masadan aldım, bakın götürüyorum, bakın tezgaha bıraktım.
Bu çok doğru ama öyle manipüle ediyorlar ki hani gece gündüz çalışmazsan yeteri kadar yaparsan terfi alamazsın ya da diyelim ek işler için birini alacaklarsa senin yerin sallanabilir vs vs. Müdür kendi stresini, hırsını çalışanlarına yansıtıyor ayrıca. Hep verilenden daha fazlasını yaparsak, fazla mesailerle kendşmizi paralarsak ancak kariyerimizde ilerleyebileveğimizi iddia ediyor

İnanırmısınız bugün yapmaya çalıştım insanlar resmen sorguladı başka ne işin var onu bırak bunu yap bu daha önemli sanki ben bahane uyduruyorum gibi tepkiler.
Hiç umursama tamam yaparım yoruldum birazdan yapıcam falan dersin milleti eğlemek zorunda değilsin. Nasıl ki her şeye koşmana alışmışlar buna da alışırlar

Bu çok doğru ama öyle manipüle ediyorlar ki hani gece gündüz çalışmazsan yeteri kadar yaparsan terfi alamazsın ya da diyelim ek işler için birini alacaklarsa senin yerin sallanabilir vs vs. Müdür kendi stresini, hırsını çalışanlarına yansıtıyor ayrıca. Hep verilenden daha fazlasını yaparsak, fazla mesailerle kendşmizi paralarsak ancak kariyerimizde ilerleyebileveğimizi iddia ediyor.
İK cı olarak çalıştığım bir dönem oldu. Rahatlıkla söyleyebilirim ki bunlar iş verenin ya da yönetim kadronun yalanı. İşe yaramasaydın bir gün bile tutmazlardı. Hatta beyin gücü ve bilgi gerektiren bir iş yapıyorsan yerini dolduracak birini bulmaları her an mümkün olmuyor. Bir de kurumsal bir firmada değilsen çok çalışan değil yönetimin işine yarayan terfi alıyor.

Merhabalar,

Ah çok iyi bilirim, fıtrat meselesi. Onları olduğu gibi kabul ederler. Sizin de verici olduğunuzu gördüler ya başka türlüsünü anlamak istemezler. Ama inanın bana kıymeti yok..

Back
X