41 yaşındayım,nerde ise kendim kayınvalde olacak yaşa geldim.... hala annemin birçok konuda ne kadar isabetli düşündüğünü görüyor ve şahit oluyorumsengözlerimebaksanabhayranım bu kadına ben:1hug:
annem damatlarını çok sever ama birçok konuda çok prensiplidir...annem mali konularda çok akıllı ve ekonomik davrandığı için hali hazırda hep birikimi mevcuttur...bizlerden birinin olaki ihtiyacımız olduğunda bize yardım eder ama borç...asla hibe etmez...yıllar önce konu açılmıştı ne idi hatırlamıyorum geçmiş zaman...hanımların toplandığı birgün orda duymuştum bu konudaki yorumunu..."ben damatlarımı severim ama iş maddi konulara geldimi sınırlıyımdır...elin oğluna vermekle yaranamazsın bir müddet sonra bu yardımları senin asli görevin gibi görür,bıyığını balta kesmez...her sıkıştığında ya kendi söyler ya kızını gönderir en kötü ihtimal sıkıntıdan bir şekilde haberdar olmanı sağlar...herkes evinin,karısının çocuğunun sorumluluğunu almayı öğrenmeli...verirsem borç veririm ve zamanında da isterim...ha ben kızlarıma torunlarıma alacağımı yine alırım bunları türlü vesile ile yaparım...kızlarımın d.günü derim,torunlarımın d. günü veya karne hediyesi der öyle alırım....hem böyle daha kıymetli olur insan..hep verince kıymetinde olmaz...hem sonra ver ver ver bunun sonu gelmez ne elde kalır,ne avuçta bu türlü en azından ihtiyaçları olduğunda hep kenarda para kalır.sengözlerimebaksanab"....annemin ne kadar doğru düşündüğünü zaman içinde çok gözlemledim...annem tek kendi adına değil dünürleri içinde aynı şekilde düşünür...yani eşlerimizin ailelerininde tavrının böyle olması gerektiğini düşünür... ayakta kalmayı böyle öğrenir çoluk çocuk der.....bizlerde bu ahlakla büyüdük ve böyle yaptık...aldık tabii ama borç ve en kısa zamanda iade ederek...gerçektende eşlerimiz annemize değer verir ve saygı duyarlar...burdan tek konu sahibi arkadaşımıza değil,tüm genç evli arkadaşlarımızada aynı şeyi söylüyorum...eşlerinize bu anlamda kıyımsızlık yapmayın aksi taktirde başınız çok ağırır...sizde keyiflerinizden taviz verin böylece ne siz nede aileleriniz üzülsün....tabii eşlerinizin ailesinden aldığınız desteğide bir borç olarak görüp ödemeye bakın hele bu konuda adil olursanız eşleriniz daha da usturuplu davranma zorunda kalacaksengözlerimebaksanab
dolayısıyla arkadaşım sizde biran önce ailenizin yardımlarının önünü kesin....onlarda zor durumdalar artık destek bekleyemem deyin... o zaman parada az kalacak elinde hatta belki zorlanacak... o zamanda deyinki "hayatım bu seferde seninkilerden biraz destek istesek...hık mık ederse en azından borç olrak isteriz dersin...böylece ileride ailendende hibe paralar alınmasının önüne geçmiş olursunuz.....sevgiler esenkalın:teselli: