Ne yapacağımı bilmiyorum

ozlemkanar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009
4
0
86
43
Antalya
mrb ben yeni katıldım aranıza 3 senelik evliyim hersene eşimin ailesininyanına gidiyor herseferindede borclu dönüyoruz eşime her akılı veriyorum ama beni dinlemiyor daha bizim evimizde 1 ineleri yok düğünüde kendimiz yaptık benim aİlem sürekli yardımediyor ama ailesinin yanına gidimce tekrar sıkıntıya düşünüyoruz daha bana bir sorap dahil almadı sayılır eşim bana kemerleri sıkalım diyor artık kemer sıkmaktanda yoruldum biz bisey sahibi olamıyoruz cünkü ne yapacagımı bilmiyorum eşimide seviyorum ayrılmakta istemiyorum 2 yasında cocugum var eşimin ailesininde ihtiyacı yok sayılır evde herkez calışıyor bendende hic hoslanmıyıorlar bunu bil,iyorum eşim dolduruşada gelir yuvam yıkılmasından korkuyorum akıl verin ltfn

eşinize dört elle sarılın ve durumu sevgiyle anlatın...

sonuçta bir tarafta ailesi var yeni bir aile kurduğunu bu aileye bakmakla mükellef olduğunu hatırlatın.

madem sizin aileniz yardım ediyor yardımı kessinler biraz aklı başına gelsin eşininde... geçinmek zor bunu anlasın.

madem ailesinin ihtiyacı yok herkes çalışıyo ne diye sizi zora sokuyorlar ki...
ayrıca ailesi sizi sevsin sevmesin hiç takmayın huzurunuzu bozup terslemesinler yeter.

canim esini al karsina konuzs sizde bir ailesiniz ve esinin oncelikli ailesi sen ve kizin olmali allaha sukurler olsun benim esimin akli basina dugunumuzde bir igne bile almayan ailesini gordukten sonra geldi de simdi benim kendi ailem var diyo lafi paraya getirdikleri zaman

aile elbette önemlidir ama artık eşinin birincil sorumlulğu eşi ve çocuğunun bulunduğu kendi ailesi olmalıdır . biraz daha detay verirsen daha iyi olur yani eşin onlara paramı veriyor eşyamı alıyor nedir olayın aslı

senın aılen de yardımı kessın bakalım görsun asıl keemer sıkmayı sonra bak bakalım verıyor mu aılesıne,
aılesı cok ac acıkta degılse gerceken ıhtıyacları yoksa vermeyın tabı.

Seneden seneye gidiyorsanız çok da sarsmaz sizi diye düşünüyorum... Ne harcama yaptığınızı

bilemiyorum tabi... Aynı durumu ben bekarken babannemlere ve dedemlere giderken kendi ailemde

yaşamıştım...Onlar da aynu sizin kayınvalideniz gibilerdi , iğne bile almamışlardı yani... Annem hiç bir

şey yapamadı ... Bu yıllarca böyle sürüp gitti...Bu arada annemler 25 yıllık evli...

canım ama sende sırf ailesine yardımda bulunuyor diye boşanmayı bile düşünüyorsun.üstelik bebeğin var !!
çok mu ihtiyaçları var da bu kendi dara düşecek kadar ailesine yardımcı oluyor?nedir ailesinin maddi durumu?
eşinle konuşmayı dene canım.bu sebeple evliliğini bitirmeyi düşünmen beni çok ama çok şaşırttı..

senin ihtiyacın varken ailesine destek veriyosa bu çok saçma.ama sen yapma dedikçe daha çok sarılır onlara.bırak bi gün nasılsa yanlışı anlıcak.başka bi çözümü de yok

Erkekleri evlenmeden önce testten geçirmek lazım
Bakacaksın artık evine eşine nasıl destek olacak hayatı paylaşmayı bilecek mi
Artık ailesinden koptuğunun farkına varması lazım
Onun ailesi siz olmuşsunuz onlar iyi durumdayken senin kemeri sıkman çok saçma hatta bencilce

1. Borç yiğidin kamçısıdır..benneyaptımki

2. Hele aileye olan borç kamçı değil pençe olabiliyor..:1no2:

3. Eşinizin sizi dinlememesi büyük saygısızlık, kafasının dikine gidiyor:1closedeyes:

4. Kemer sıka sıka organlarınız dışa çıkabilir bu saglık açısından kavga ve boşanma olur. fisfisfis

5. Benim fikrime kalırsa, yuvanızın yıkılması tek taraflı bir istek olmamalıdır. Resti çekin eşinize, açık seçik konuşun, huzursuz olduğunuz kişilerden uzak durun. Eşinizi engelleyin, mümkün ve çooook gerek olmadığı sürece izin vermeyin!
a.s

Eger cidden ihtiyaclari yoksa sizi zor durumda birakmalarina göz yummayin..
Esinle her zaman güzellikle konus arkadasim...mutlaka defalarca konusmussundur fakat yinede konus....Bak bizimde durumumuz iyi degil hadi olsa tamam falan de...

Baktin gördün esin seni dinlemiyor isi sen eline alicaksin....Ailesi ile sen konusacaksin...yani ben olsam öyle yaparim...kusura bakmayin ama bizimde durumumuz iyi degil oglunuz size karsi mahcup kalmasin diye birsey söyleyemiyor fakat artik sizde biraz anlayisli olun de...

Zor bir durum allah yardimciniz olsun

arkadaşa kesinlikle katılıyorum.bencede ailen yardım etmesin.eşin bilmesin en azından.ne diyeyim zorALLAH yardımcın olsun İNŞALLAH.

41 yaşındayım,nerde ise kendim kayınvalde olacak yaşa geldim.... hala annemin birçok konuda ne kadar isabetli düşündüğünü görüyor ve şahit oluyorumsengözlerimebaksanabhayranım bu kadına ben:1hug:

annem damatlarını çok sever ama birçok konuda çok prensiplidir...annem mali konularda çok akıllı ve ekonomik davrandığı için hali hazırda hep birikimi mevcuttur...bizlerden birinin olaki ihtiyacımız olduğunda bize yardım eder ama borç...asla hibe etmez...yıllar önce konu açılmıştı ne idi hatırlamıyorum geçmiş zaman...hanımların toplandığı birgün orda duymuştum bu konudaki yorumunu..."ben damatlarımı severim ama iş maddi konulara geldimi sınırlıyımdır...elin oğluna vermekle yaranamazsın bir müddet sonra bu yardımları senin asli görevin gibi görür,bıyığını balta kesmez...her sıkıştığında ya kendi söyler ya kızını gönderir en kötü ihtimal sıkıntıdan bir şekilde haberdar olmanı sağlar...herkes evinin,karısının çocuğunun sorumluluğunu almayı öğrenmeli...verirsem borç veririm ve zamanında da isterim...ha ben kızlarıma torunlarıma alacağımı yine alırım bunları türlü vesile ile yaparım...kızlarımın d.günü derim,torunlarımın d. günü veya karne hediyesi der öyle alırım....hem böyle daha kıymetli olur insan..hep verince kıymetinde olmaz...hem sonra ver ver ver bunun sonu gelmez ne elde kalır,ne avuçta bu türlü en azından ihtiyaçları olduğunda hep kenarda para kalır.sengözlerimebaksanab"....annemin ne kadar doğru düşündüğünü zaman içinde çok gözlemledim...annem tek kendi adına değil dünürleri içinde aynı şekilde düşünür...yani eşlerimizin ailelerininde tavrının böyle olması gerektiğini düşünür... ayakta kalmayı böyle öğrenir çoluk çocuk der.....bizlerde bu ahlakla büyüdük ve böyle yaptık...aldık tabii ama borç ve en kısa zamanda iade ederek...gerçektende eşlerimiz annemize değer verir ve saygı duyarlar...burdan tek konu sahibi arkadaşımıza değil,tüm genç evli arkadaşlarımızada aynı şeyi söylüyorum...eşlerinize bu anlamda kıyımsızlık yapmayın aksi taktirde başınız çok ağırır...sizde keyiflerinizden taviz verin böylece ne siz nede aileleriniz üzülsün....tabii eşlerinizin ailesinden aldığınız desteğide bir borç olarak görüp ödemeye bakın hele bu konuda adil olursanız eşleriniz daha da usturuplu davranma zorunda kalacaksengözlerimebaksanab

dolayısıyla arkadaşım sizde biran önce ailenizin yardımlarının önünü kesin....onlarda zor durumdalar artık destek bekleyemem deyin... o zaman parada az kalacak elinde hatta belki zorlanacak... o zamanda deyinki "hayatım bu seferde seninkilerden biraz destek istesek...hık mık ederse en azından borç olrak isteriz dersin...böylece ileride ailendende hibe paralar alınmasının önüne geçmiş olursunuz.....sevgiler esenkalın:teselli:

Canim bunun icin eskilerin bir sozu var. erkegin iki "su testi"si varsa, birini kiracaksin diye. sen kemeri sikarsin olan sana olur, erkegin baska yere yagdirmasini istemiyorsan borca sokacaksin.

araba alin, eve girin, ev esyasi alin. ne bileyim kendisini hosuna gidecek birseyler al. madem para gidecek onun sevdigi ama ailesine gitmeyen birseylere harcayin. ilk basta boyle olsun. sonra yavas yavas evine doner.

yani harciyacaksin guzelim, harcamayanin parasini harcarlar.

sanki erkekler evlendikten sonra
ailelerine dahamı düşkün oluyorlar ne
nasıl işse bu anlamadım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…