Ne yapacağımı bilmiyorum

parotis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
119
8
118
Diğer
Daha önceki konumda bahsetmiştim. Annem bunama hastası. Çok zor şeyler yaşadım babamı kaybettik. Annem şimdi yanımda bir bakım evinde kalıyor. Sürekli ziyaret ediyordum. Bir şeyler yoluna girdi diye düşünmeye başlamıştım.

Bir ay önce onu doktora götürdüm. Ayağının altında bir yara vardı arada kanıyordu. Doktor kanserden şüphelendi. Patolojiye gönderdik. Sonuç malign melanom. Yani ben kanseri. Ayağındaki yara bayağı ilerlemiş derinlere gitmiş.

Pet çektirdik başka organlara sıçramış mı diye. Akciğerde ve memede kitle varmış ama tam teşhis koyulmamış. Doktor göğüs bölümüne gönderdi. Yarın götürcem annemi.

Doktora sordum ne yapılacağını. Başka organlara sıçramamışsa ayağını kesmemiz gerekebilir dedi. Bu arada annemin diğer hastalığı çok ilerledi. Artık neredeyse hiç konuşmuyor yemek yemiyor. Dışkısını bilmiyor hatta karıştırıyor :( ayağının kesilmesini anlayabilecek durumda değil. Yada diğer organlara sıçramışsa kemoterapiyi kaldıramaz. Ne yapçağımı bilmiyorum.

Çok çok geçmiş olsun çok zor bir durum. İnşallah sıçramamıştır. Ne desem bilemedim...

Daha önceki konumda bahsetmiştim. Annem bunama hastası. Çok zor şeyler yaşadım babamı kaybettik. Annem şimdi yanımda bir bakım evinde kalıyor. Sürekli ziyaret ediyordum. Bir şeyler yoluna girdi diye düşünmeye başlamıştım.

Bir ay önce onu doktora götürdüm. Ayağının altında bir yara vardı arada kanıyordu. Doktor kanserden şüphelendi. Patolojiye gönderdik. Sonuç malign melanom. Yani ben kanseri. Ayağındaki yara bayağı ilerlemiş derinlere gitmiş.

Pet çektirdik başka organlara sıçramış mı diye. Akciğerde ve memede kitle varmış ama tam teşhis koyulmamış. Doktor göğüs bölümüne gönderdi. Yarın götürcem annemi.

Doktora sordum ne yapılacağını. Başka organlara sıçramamışsa ayağını kesmemiz gerekebilir dedi. Bu arada annemin diğer hastalığı çok ilerledi. Artık neredeyse hiç konuşmuyor yemek yemiyor. Dışkısını bilmiyor hatta karıştırıyor :( ayağının kesilmesini anlayabilecek durumda değil. Yada diğer organlara sıçramışsa kemoterapiyi kaldıramaz. Ne yapçağımı bilmiyorum.

Allah yardimciniz olsun. Gercekten bol bol sabir ve guc diliyorum size, elimden gelen baska bir sey yok malesef. Keske olsaydi...

Dua ederim ama bol bol. Rabb'im her seyin en hayirlisini bilir zira.

Siz de dua edin cokca.

Allah'a siginin.

O ol der ve olur. Dilerse her seyi yoluna koyar.

Bana Allah yeter...

Allahim su mubarek ayda tum sifa bekleyen insanlara sifalar wersin sizinde annenize sifalar wersin cok gecmis olsun diyecek soz bulamadim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Of hepsi birden..Allah şifalar ve kolaylıklar versin annene ve sana..

Allahım şu mübarek günlerde yardım etsin. Sizin ve anneniz için en hayırlısı ne ise o olsun :(

Allah acil sifa versin arkadasim cok zor ne diyeyim kelimeler kifayetsiz..Cok cok cok uzuldum satirlari okurken.Seni besleyip buyuten annemi o durumda gorup metanetli kalmak cok zor:(

Allahım ikinizede yardım etsin annenize şifa size sabır versin inşallah

Hepinize dualarınız için teşekkür ederim. Benim sormak istediğim benim yerimde olsanız ne yapardınız ? Öbür hastalığı çok ilerledi. Ne kadar ömrü olduğunu Allah bilir ama çok uzun görünmüyor. Ben onun acı çekmesini istemiyorum. Kanser sıçramışsa bir dert sıçramamışsa bir dert. Siz olsanız kemoterapi yaptırır mısınız Yada sıçramamışsa ayağını kestirir misiniz?

Ben acı çekmesini istemiyorum. O kadar tedaviyi yapıp acıyı çekip bir kısa süre içinde ölürse çok üzülürüm çektiği ızdıraba. Tedavi ettirmesem de acaba yaşarmıydı diye üzülürüm. Bir taraftan da tedavi sürecini anlayacak kadar aklı yok.

Günlerdir düşünmekten beynim durdu.

Rabbim tez zamanda şifa versin inşallah,sizede sabır versin çok çok üzüldüm,Rabbim yardımcınız olsun:5:

Çok çok geçmiş olsun
size ve annenize çok üzüldüm...
İkiniz için de çok zor bir durum...
Ömrü veren Allah'tır. Ve ameller niyetlere göredir.siz ne seçerseniiz seçin annenizin iyiliğine istiyorsunuz.
Doktorlara sormak gerek hasta tedavi sürecini bu haliyle kaldırabilir mi diye...
Annenizin biraz iyi olduğu bir gün ona da sorun..belki bir cevap verir...sonuçta bunama hastalığıı da olsa acıyı o çekecek....

Çok çok geçmiş olsun
size ve annenize çok üzüldüm...
İkiniz için de çok zor bir durum...
Ömrü veren Allah'tır. Ve ameller niyetlere göredir.siz ne seçerseniiz seçin annenizin iyiliğine istiyorsunuz.
Doktorlara sormak gerek hasta tedavi sürecini bu haliyle kaldırabilir mi diye...
Annenizin biraz iyi olduğu bir gün ona da sorun..belki bir cevap verir...sonuçta bunama hastalığıı da olsa acıyı o çekecek....

Teşekkür ederim cevabınız için. Anneme sorma şansım yok çünkü anlamıyor. Onun yanında sadece onu çok sevdiğimi söylüyorum. Hep gülümsüyorum ve ona sarılıyorum. En ufak yüzüm düştüğünde günlerce kafaya takıp daha kötü oluyor. Doktoruyla konuştum. Ben hekim olarak hastanın yaşamasını düşünürüm. Hekim gözüyle ayağının kesilmesine onay veririm ama annem olsaydı kesilmesini istemezdim çok iyi düşün dedi.

Bir de ayak kesilince yaranın kapanması bir buçuk yılı buluyormuş ve de yatalak olacak. Şimdi gezip dolaşıyor. Doktoru böyle bir travmanın demansını ( bunama ) tetikleyeceğini yani durumunun daha kötüye gideceğini söyledi. Ayrıca demans hastalarının anestezi alması da sakıncalıymış.

allah yardımcınız olsun...tez zamanda şifa bulun inş

merhaba allah sıze yardım etsın cok cok zor durum doktorunuz sıze bırakmıss ayagı nasıl bılemıyorum ama dıger hatalıgını tetıklıcekse kestırmeyın derım bırde kemoterapı cok agır oluyomus ondan cıkınca halsızlık yorgunluk oluyomus annenız kaldırabılırmıı ıyı düşünün merak ettım sız kac yasındasınız annenız kac yasında

Teşekkür ederim cevabınız için. Anneme sorma şansım yok çünkü anlamıyor. Onun yanında sadece onu çok sevdiğimi söylüyorum. Hep gülümsüyorum ve ona sarılıyorum. En ufak yüzüm düştüğünde günlerce kafaya takıp daha kötü oluyor. Doktoruyla konuştum. Ben hekim olarak hastanın yaşamasını düşünürüm. Hekim gözüyle ayağının kesilmesine onay veririm ama annem olsaydı kesilmesini istemezdim çok iyi düşün dedi.

Bir de ayak kesilince yaranın kapanması bir buçuk yılı buluyormuş ve de yatalak olacak. Şimdi gezip dolaşıyor. Doktoru böyle bir travmanın demansını ( bunama ) tetikleyeceğini yani durumunun daha kötüye gideceğini söyledi. Ayrıca demans hastalarının anestezi alması da sakıncalıymış.

ooooofff canım ya nasıl zor bir durum...
galiba ben onay veremezdim bu şartlar altında...
ama tedavi olmaması kötü ... sıçrama olabilir...
yaşamak mı?
nasıl olursa olsun yaşamak mı?
ömrü uzatmak annenize ne getirecek? acı mı şimdikinden iyi bir ömür mü?
bilmiyorum soruyorum soruyorum gönül rahatlığıyla cevap vermek kolay değil
Allah ikinizin de yardımcısı olsun.
Aile büyüklerinize de danışmalısınız bu yük bir kişiye çokkkk ağır

Back
X