• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne Yapacağımı Bilmiyorum

gerçi benim yorumlarımı eksiliyosunuz ama yine de söyleyeyim.
ben araştırma görevlisiyim, herkesin birbirinin dedikodusunu yapıp kuyusunu kazdığı bir üniversitedeyim.da
ama şu anda bi yard. doçentin danışmalık yaptığı öğrencisiyle birlikte olduğu duyulsa bir kaç kişinin ayıplaması dışında bir yaptırımı olmaz-olamaz.
ortada cinsel bir istismar yok.
haa bu arada olan ilişki bana göre "etik" değil. ama sakıncalı da değil.
2 tane yetişkin birey.
okulda adamın odasına kapanıp işyerine uygun olmayan davranışlarda bulunmuyosunuz sonuçta.
dışarıda gezip dolaşmanız da kimsenin karışabileceği bir şey değil.
özel bi üniversitede değilse kapı gibi kadrosu olan bi hocaya kimse bir şey yapamaz bence.

bu işin içinde başka şeyler olmasından korkun bence.
özellikle evine davet etmemesi, hayatının sadece bir yönünü biliyor olmanız asıl bunlar tehlikeli.
bu arada evlilik hakkındaki düşüncelerinizi söylerken burada bir çok insanı kırıyor olabilirsiniz.
ben de evlenmeden çok mutlu beraberlikler sürdürülebileceğini düşünüyorum. ama bunu söylemenin yolu bu değil. isteyen çok aşıktır 18'inde evlenir, isteyen beraberliğini evlilik olmadan sürdürür. ancak heyecanı bitenler evlenir gibi genellemeler ne kadar doğru acaba? yüksek lisans yapıyorsunuz, bir kaç veriden yola çıkarak genel sonuca ulaşılamayacağını öğrenmişsinizdir araştırma yöntemleri derslerinde ;)

ben hatırladığım kadarıyla size eksi vermedim(nasıl veriliyor, onu da bilmiyorum zaten). evlilik hakkındaki düşüncelerimi ben uluorta ilan etmedim. etsem bile kimsenin buna kırılmasına gerek yok, herkes istediği gibi yaşar. bana evlen artık diye baskı kurmaya çalışan çok insan var çevremde zaten. burada da birkaç kişi benzer şeyler söyleyip yapmaması gerektiği halde beni eleştirdiği için gerildim ve onlarınkine benzer bir üslupla cevap verdim. ben bir yoldan gidiyorum diye insanları da o yola sokamam, hem toplumsallığa hem de fıtratıma aykırı. insanların da bana böyle davranması gerektiğini düşünüyorum. insanlar hadlerinde olmayan işler için olmadık şeyler söylememeli.

Sorununuzu tam olarak anlayamadım, kendinizi şartlandırmışsınız zaten, bu koşullar altında en az bir sene ilişkinizin ortaya çıkmamasını istiyorsunuz. o zaman buna uygun davranmaya ve şimdiye kadar nasıl hareket etmişseniz aynı şekilde yaşamaya devam edecekseniz. Ama bu durum sizi rahatsız ediyor demek ki alınan kararda sizin için bir sorun var. Ne yazık ki hem kekim olsun hem de yumurtam dursun durumu gerçek hayatta işlemiyor. Ya böyle devam edip şikayet etmemeye çalışın, ya bir sene ayrılıp sonrasında görünür bir ilişkiye başlayın ya da bu durumu sevgilinizle konuşup rahatsızlığınızı belli edip ikinizi de zora sokmayacak çözümler üretmeye bakın. Beraber olma konusunda ise karar verecek olan sizsiniz tabii ama "sunmak" kelimesini kullanıp sonrasında klişe yargılara karşı olmak bana garip geldi.

Son düzenleme:
selamlar. ben bir yüksek lisans öğrencisiyim. dersime giren hocamla birkaç ay önce başlayan bir ilişkimiz var. hocam benden 9 yaş büyük, çok bilgili ve yakışıklı birisi.

yanındayken kendimi çok huzurlu hissediyorum, yaşıtlarımla yapamadığım muhabbetleri onla rahatlıkla yapabiliyorum. bence bu sohbet ortamı sağlıklı bir ilişki için çok önemli. ilişkimiz başlamadan önce de bana çok samimi davranır, her durumda yardımcı olurdu. gel zaman, git zaman benden hoşlandığını, bana ilgi duyduğunu fark ettim. beni yemeklere çıkararak ve beyefendiliğini de kullanarak beni de kendine ısındırdı. sonunda bu haftada 3ü bulan buluşmalarımıza bir isim vermemiz gerektiğini söyledi. başta kendisinden zaman istedim, zaten uzun zamandır üzerinde kafa yorduğum bir şeydi bu isteği. birkaç gün sonra biraz da içimdeki duygulara yenilerek onunla birlikte olmaya başladım.

her an onun öğretmen ve benim öğrenci olmam aklımı kemiriyor. aylar sonra bile bundan endişe duyuyorum. sonuçta benim değiştiremeyeceğim, eleştiremeyeceğim bir takım etik kuralları var. etik kurallar, aklımdaki sorular ve bu ilişkimizi herkesten saklamak zorunda olmam gerçeği aklımdayken hayatımı yaşayamaz oldum. ne işimi düzgün yapabiliyorum, ne de tezim için kafamı toplayabiliyorum. en yakın arkadaşlarım bile bu durumdan haberdar değil. birlikte görülmekten, insanlarda şüphe uyandırmaktan kaçındığımız için devamlı suretle maskaralıklar yapıyoruz. bu maskaralıkların verdiği heyecan da olmasa ilişkimizi devam ettirecek tek şey ona duyduğum aşk olur.

haftada 2-3 kez benim evimde buluşuyoruz, şehrin tanıdığımız insanlardan en uzak yerlerinde yemek yiyoruz, en ufak şüphe anında birbirimizden uzaklaşıp sanki rastlantı eseri orada bulunmuşuz gibi davranıyoruz... bu gibi birçok şey bizi hem yoruyor, hem heyecanlandırıyor. onun evini hiç görmemiş olmam, hayatının benden ve okuldan başka hiçbir yönünü bilmiyor olmam da canımı sıkan bir konu. iş böyle olduğu için kendimi ona karşı korumak zorunda hissediyorum. henüz yatak hayatımız sarılıp uyumaktan öteye gitmiyor. bazen çok ısrarcı olsa da, kavga etsek de kendimi bu önlemi almak zorunda hissediyorum. eninde sonunda barışıyor olmamız, bana devamlı hediye alıyor olması da onun da beni sevdiğini gösteriyor bana. hem de en az benim de onu sevdiğim kadar...

fakat bu heyecanlar bile rutine bağladı. bütün ilişkimiz liseli aşıklar gibi köşe bucak insanlardan kaçmak ve benim evimde film izleyip, birbirimize şiir okuyup, uyumak şeklinde sürüyor. onu bu kadar arzulayıp hiçbir şey yapmamak, yapamamak... onu hem daha çok tanımak isteyip hem de tanıyamamak... ilişkimizi insanlara anlatmak isteyip anlatamamak beni uykusuz bırakıyor. ben artık daha insani bir hayat sürmek istiyorum. kendimi ona sunarsam da bunun ilişkimizde yeni bir renk olmayacağından korkuyorum. sadece birbirini takip eden sürüncemelerimize yeni bir halka ekleyeceğinden şüpheleniyorum. ilişkimizi açık edebilmemiz için nereden baksam 1 yıl daha var. o da en az. dayanabileceğimi de sanmıyorum artık. ne yapmalıyım?

nedendir bilmiyorum AMA HİÇ GÜVEN VERMEDİ HOCAM BANA ...
cinsel ilişki yaşadığınızda ilişkiniz önem kazanmak yerine, senin hocanın yanında diğer kızlardan farkın kalmayacağını düşünüyorum
eğlenmelik olup evlenmelik olarak görmeyebilir
bence kendini sana karşı ispatlamasını beklemelisin
hakkında hiçbişe bilmiyorsun sonuçta, evini ailesini ve seni sakladığı sürece onun nasıl birisi olduğunu bilemezsin

bence bir ilişkinin sonu illaki evlilik olmamalı. olacaksa bile biz henüz bizim normlarımıza göre evlenecek insanlar değiliz. bunda anlayamayacak ne var? evlilik bence ilişkisinde artık heyecan kalmamış insanların sığındığı bir şey. evlenmeden mutlu olmak çok mümkün. kusura bakmayın.

Evliliğim 6.yılında aynı heyecanıyla devam ediyor.:nazar:Her yılı daha farklı.Her olgunluk eklenince daha da bir güzelleşiyor.Her önümüze bir sorun çıktığında beraber aşabilmenin verdiği hazzı yaşıyoruz.Evlilik yuva kurmak güzel birşey.Her insanın fıtratında vardır düzenli bir hayat dürtüsü.Bak sen bile düzenli bi ilişki istiyorsun.Cinsel yaşantınız yok,evliliği düşünmüyorsun O zaman neden bu sıkıntıyı kaygıyı çekiyorsun.İki gezip dolaşıp vakit geçirmek için mi?Oyüzden hiçbir konuda kendini şartlandırma.Karşındaki insanın isteği doğrultusunda fikir de beyan etme.Evlilik düşünmesen bile bu senin içinde kalsın.İleride bunu kullanır.

Yazılarından anladığım kadarıyla temiz kapli bir insansın.Akıllısın.Ama bence sen de kaygılarının sadece okulda mesleği zarar görür diye saklanmaktan ibaret olmadığının farkındasın.Sadece bunu kendine itiraf edemiyorsun.

Bak canım,bir insan,meslekte hem kendini hem seni koruma amaçlı bir takım saklı ilişki yürütebilir.Bunun bile belirli bir süresi vardır.Bir süre sonra gözü görmez,ipi göğüsler.Diyorsun ki ortamında onun ayağını kaydıracak zarar verecek insanlar var.Siyasi problemleri oldu..Bir insana zarar vermek için bile çok ciddi suçlamalar olmalı,onunda savunamayacak durumu olmalı.Öğrenciyle ilişki yaşamak hoş karşılanmıyor olsa da,cezai yaptırım uygulncak bir suç değil.

İlişkinizin bu saklı kısmı bana daha çok yasak aşk kaygısını hissettirdi.Yani sevgilinin evli olması kuvvetle muhtemel.Okul ve çevresinde görünmüyor olabilirsiniz ama hiç mi uzak tenha da olsa biryere gitmez insan.Senin evin olmasaydı ne olacaktı.Bence evine gelmesi konusunda bir bahane bul.Evine gelemesin.Bakalım kendi senle buluşmak için ne yöntem bulacak.

Bak sen bu adamın evini yaşantısını hiçbirşeyini bilmiyorken ona her konuda çok güveniyorsun.Bence biraz daha temkinli ol ve kimsye güvenme.

Hahahaha kusura bakmayın ama bu evde kalmıs kız avuntusu:)) ben evlendım gayette süper bi hayatımız var . Madem bu kadar özgür ruhlusun takmazsın e bu adam senle sonuna kadar kardes kardes yatcak diil o işe sıra gelince ne yapcan cok merak ediyorum. Umarım 3-5 ay sonra kızlık zarı dikimi konusuyla karsımıza gelmessin:)) su testisi su yolunda gerçi...

valla süper yorum olmuş med34. aynen hem önlemden bahsedip hem özgür ruhtan bahsederler, umarım konu sahibi yanlış yapmaz

Okulda öğretmen-ögrenci halindeyseniz neden korkuyorsunuz ki?
dışarda isterseniz kaba tabirle sevişin bunun okulla ne alakası olabilir.?
Bende evlenen çok gördüm ama hiçbiri ne atıldı ne kovuldu?anlaşamadgnz bir takm insanların olması da bişeyi degştrmez.neyapabilirlerki?
Bence hocanız sizin kulagnza bişey gelmesnden çekiniyor?sizi çekmeyen ortak düşman mış gbi comak sokan birilerinin oldugunu nerden biliyosunuz??

siz lise öğrencisi değilsiniz,o da bir lise öğretmeni değil.
hatta üniversite öğrencisi de değilsiniz,yükseklisans öğrencisisiniz.
ben sizin yerinizde olsam okulda kimseden çekinmezdim,evet doğrudur belki arkadanızdan konuşurlar da bu da öyle sandığınız gibi konuşmalar olmayacaktır bence. örneğin 'bak bak öğretmeniyle sırf dersler için ilişki yaşıyor' demeyeceklerdir.
ufak ufak ilişkinizi çevreye de açık etseniz iyi olur çünkü saklamak ve bunun yükü altına girmek bence duyulunca alacağınız tepkilerden daha büyük bi yük.

ayrıca bir de hayatını senden gizlemesi (evini vs.) bana hiç hoş gelmedi.biraz üstüne gitsen bu konularda :26:

Aylardir birliktesiniz evini hic gormediniz ve sizin disinizdaki hayatini pek bilmiyorsunuz. Herkesten birakin gizlemeyi resmen saklaniyorsunuz bulusmak icin en ucra yerleri secmekle ugrasiyorsunuz. Evli olma ihtimali var mi? Herhangi bi supheniz var mi?

Merhaba,

Açıkçası ilişkinizde yanlış birşey göremedim, sadece arkadaşların da bahsettiği gibi size kendi yaşamını pek açmıyor olması gizemli geldi. Benim de size nacizane tavsiyem evli olup olmadığını öğrenmeye çalışın, herhangi bir bahane bulup kimliğine baksanız çok iyi olur. Bunun dışında etik meselesine gelince, okuduğum okulda bir lisans öğrencisiyle asistan evliliği olmuş. Hatta asistan kıza evlilik teklifini okul bahçesinde yapmış hala gülümseyerek anlatılır okulda :) Fakat kendimi sizin yerinize koyuyorum, ben de yüksek lisans öğrencisiyim, tez danışmanı hocam evli, fakat evli olmasaydı da birlikte olsaydık ben de sanırım bunu o okulda özellikle de onunla çalışırken açık etmemeye çalışırdım. Çünkü dediğiniz gibi arasının pek iyi olmadığı hocalar varsa resmi yaptırımı olmasa da aleyhinde kullanıp mobbing uygulayabilirler. Ya da sizin tezinizin geçmesinde zorluk çıkabilir. İki tane yetişkin insanın ilişkisinden söz ediyoruz, elbette ki çok normal ama herkes böyle düşünmüyor maalesef. İnsanlar birbirine karşı kullanmak için koz arıyor, hele ki akademik camiada. Teziniz geçene kadar biraz daha dişinizi sıkmanızı, bu arada da dediğim gibi sevgilinizin gerçekten bekar olup olmadığını öğrenmeye çalışın. Ayrıca şunu söyleyeyim, okulda birlikte olduğunuzu insanların gözüne sokmadığınız sürece, kazara sizi birilerinin görmesi çok ihtimal dahilinde gelmiyor bana. Bu kadar da tetikte olmanıza gerek yok diye düşünüyorum. Yani kaç yıldır okuyorum, hiçbir hocamı yolda tesadüfen görmedim. Şehir büyük :)

Bu adamin evli olup olmadigini ögrendinizmi... Nedense konuyu okurken icime böyle bir kurt düstü..

konu sahibi son durum hakkında ve yazılan yorumlara cevap verirsen çok memnun olurum.
akıbetiniz hakkında meraktayım
bana kalırsa sen onun oyuncağı olma modunda gidiyorsun
bence ona biraz uzak çekip kendini kıymetlendirmelisin
evlimi nişanlımı, evi nasıl, seni neden kimselere duyurmuyor, duyursa neden korkuyor, tepki alsa ne olacak sanki
bunların hepsinin cevabı nedir????
verdiğiniz cevaplar da geçerli nedenler değil
benim tekrar tekrar tavsiyem
seni kullanmasına izin verme
birlikte olursam bana bağlanır diye düşünme
sadece sevgililik dönemini uzatırsın, o durum adamın işine gelir
ama evlenir miiiii
hiç sanmıyorum
yani dışarıdan böyle görünüyor ve genelde de öyle oluyor malesef

her kızın olmak istediği yerde olduğunu düşünüyor olabilirsin, elimden kaçırmayım diye her şeyine he diyebilirsin
ama belki senin gibi bir kaç eve gidiyor belki
senin gibi olan belki de 10 öğrenci vardır ne belli????
sana soruyorum
koskocaman insanlarsınız
biriniz hoca diğeriniz y. lisans öğrencisi
saklamak için sebep varmı sence??????????????????????

Back
X