• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı bilmiyorumm :(((

YEKTA61

Kırdığın Yerden Kırılırsın...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
9.543
10.806
498
Herkesin bir sıkıntısı var elbette biliyorum.Ama ben artık üstesinden gelemiyorum kendime elimde olmadan zarar veriyorum.Çok bunaldım.Ne yapacağımı şaşırdım artık mantıklıda düşünemiyorum.Biraz uzun olacak ama anlatayım belki bi akıl verirsinz.Sonucta burda benden büyük ablalarda var

..............................

Son düzenleme:
Buarada yaşım benim 22 bitti erkek arkadaşımın 24

Öneride bulunabilecek hiç kimse yokmuuu:((

sonuna kadar okudum ailenin durumu şöyle olmuş dinime küfreden müslüman olsa..
neyse ben hiç sevmem dışardan müdahaleyi ama biz de yaşadık dışardan müdahale nedir bilirim. sen ezilirsin konuşma hakkın yoktur.

22 yaşındasın biraz daha yaşın illerleyince benim anam babam vardı halam ne diye burnunu sokuyordu diyeceksin belki. ama halanı da işe karıştıran onlardı yani ona bu hakkı verenler annen babandı. belki de saygından böyle düşümeyeceksin. ailenden uzakta mısın şimdi? yoksa aynı yere mi atandın?

Cnm ailede carpiklik ilgisizlik sevgisizlik diz boyu... ben seni buyuttum emek verdim diyen adama eeee o zaman niye dogurdun kardesim derler... turk toplumunda bu boyledir anne baba basa kakar... sen okumussun ne ala hemde boyle bir ortamda erkek arkadasin hakkinda tahmin yurutemeyecegim ama halan baban annen sana borclu senin onlara olan borcun kadar...bu yuzden kendini ezik kotu suclu utanmis hissetme.... bide seninkiler dinci dindar degil dindar adam kimsenin orucunu namazini sorgulamaz...

sonuna kadar okudum ailenin durumu şöyle olmuş dinime küfreden müslüman olsa..
neyse ben hiç sevmem dışardan müdahaleyi ama biz de yaşadık dışardan müdahale nedir bilirim. sen ezilirsin konuşma hakkın yoktur.

22 yaşındasın biraz daha yaşın illerleyince benim anam babam vardı halam ne diye burnunu sokuyordu diyeceksin belki. ama halanı da işe karıştıran onlardı yani ona bu hakkı verenler annen babandı. belki de saygından böyle düşümeyeceksin. ailenden uzakta mısın şimdi? yoksa aynı yere mi atandın?

Tesekkur ederim okudugun icin.Evet ailemin yaninda kaliyorum.Maddiyattan bana karismiyorlar parama bisey demiyorlar ceyiz dizmeye calisiyorum ama tabi huzur yok.Suan benim.en buyuk korkum ben cok sukur ayaklarimin uzerine duruyorum.Bisekilde erkek arkadasimla inat edip evlenebilirim.Ama yrn oburgun ne olacak.Dunua hali bu insan nekadr severse sevsin herseye hazirlikli olmak lazim.Ya evliligimdede ayni sorunlari yasarsam endisesi beni yiyip bitiriyor.Hadi yasadim diyelim hadi kabullendim diyelim bu sefer aileme ne diyecegim ben sizi zamaninda karsima almistim bakin yine siz hakli ciktinzmi diyecegim.Nerede kalacagim.Bana kim destek olacak kim yanimda olucak.Bu dusunceler beni yiyip bitiriyorr.

Tesekkur ederim okudugun icin.Evet ailemin yaninda kaliyorum.Maddiyattan bana karismiyorlar parama bisey demiyorlar ceyiz dizmeye calisiyorum ama tabi huzur yok.Suan benim.en buyuk korkum ben cok sukur ayaklarimin uzerine duruyorum.Bisekilde erkek arkadasimla inat edip evlenebilirim.Ama yrn oburgun ne olacak.Dunua hali bu insan nekadr severse sevsin herseye hazirlikli olmak lazim.Ya evliligimdede ayni sorunlari yasarsam endisesi beni yiyip bitiriyor.Hadi yasadim diyelim hadi kabullendim diyelim bu sefer aileme ne diyecegim ben sizi zamaninda karsima almistim bakin yine siz hakli ciktinzmi diyecegim.Nerede kalacagim.Bana kim destek olacak kim yanimda olucak.Bu dusunceler beni yiyip bitiriyorr.

o zaman canım iyice ölçüp tartacaksın. bunu erkek arkadaşının aile yaşamını gözlemleyerek yapabilirsin ancak. bunlardan bi kanıya varırsınnn.

Cnm ailede carpiklik ilgisizlik sevgisizlik diz boyu... ben seni buyuttum emek verdim diyen adama eeee o zaman niye dogurdun kardesim derler... turk toplumunda bu boyledir anne baba basa kakar... sen okumussun ne ala hemde boyle bir ortamda erkek arkadasin hakkinda tahmin yurutemeyecegim ama halan baban annen sana borclu senin onlara olan borcun kadar...bu yuzden kendini ezik kotu suclu utanmis hissetme.... bide seninkiler dinci dindar degil dindar adam kimsenin orucunu namazini sorgulamaz...

Daha bugun carsiya gittik magazadan ceyizlik seylere bakiyor arkada basladilar tartismaya millet bakiyor.Ben utaniyorum.Dolmusa bindik ayni sekilde herkes donup bakiyo ben aralarinda kaliyorum.Anneminde sucu yok kadin ceke ceke onunda psikolojisi normal degil davranislari ve dusunceleri bozuk.Onada mudahale ediliyor.Bana biseye izin verse ona gelip kiziniliyor dayaga kafr yolu var oda korkuyo beni kimseyle yuz goz etme diyor.

Daha bugun carsiya gittik magazadan ceyizlik seylere bakiyor arkada basladilar tartismaya millet bakiyor.Ben utaniyorum.Dolmusa bindik ayni sekilde herkes donup bakiyo ben aralarinda kaliyorum.Anneminde sucu yok kadin ceke ceke onunda psikolojisi normal degil davranislari ve dusunceleri bozuk.Onada mudahale ediliyor.Bana biseye izin verse ona gelip kiziniliyor dayaga kafr yolu var oda korkuyo beni kimseyle yuz goz etme diyor.

valla annanı da al sıyrıl onların aralarından kadına da yazık.
evlilik için daha çok uğraştırırlar yoksa..

valla annanı da al sıyrıl onların aralarından kadına da yazık.
evlilik için daha çok uğraştırırlar yoksa..

Annemde ailesi daginik diye sicak bakmiyo oda ayni namazli niyazli birini istiyo yinede korkma istemedigine vermem seni diyo.Ama bende duzenli kilamiyorun .Bizamanlar kiliyordum psikojim daha iyiydi ozmnlar daha sora toparlayip duzenli kilamadim.Ama tabi ben kuran kurslarina felan gittim yasin vs dualari ezbere bilirim Kuran felan okuyorum. Oyuzden denk gormuyolar.Erkek arkadasimla sohbet ettigimizde evlenince ilmihaller vs okuyalim ogrenelim diyo seninle ogrenirim diyo.

Cumalara gitmiyodu istegim uzerine gitmeye basladi sohbetlere gonderdim.Her sali sohbete gidiyordu.

yaa canım benim bahsettiğim kuran namaz falan değildi ama sen yazmışsın yine de sorun değil. evlenince.... diye başlayan şeylere pek sıcak bakmıyorum. sizin atlatmanız gereken öncelikli sorun bu değil bence.
yani nasıl desem seni kırmak da istemem ama şöyle bişey var. bu senin hayatın ben ilk yorumumu dışarının karışması üzerine yapmıştım ki hala öyle düşünüyorum. sen 22 yaşındasın devlet memurusun artık akrabalarının seni küçük görmemesi geretikğini göstermen lazım onlara. bir de biraz daha beklesen daha iyi olur. o askerden geldikten sonra yani.

yaa canım benim bahsettiğim kuran namaz falan değildi ama sen yazmışsın yine de sorun değil. evlenince.... diye başlayan şeylere pek sıcak bakmıyorum. sizin atlatmanız gereken öncelikli sorun bu değil bence.
yani nasıl desem seni kırmak da istemem ama şöyle bişey var. bu senin hayatın ben ilk yorumumu dışarının karışması üzerine yapmıştım ki hala öyle düşünüyorum. sen 22 yaşındasın devlet memurusun artık akrabalarının seni küçük görmemesi geretikğini göstermen lazım onlara. bir de biraz daha beklesen daha iyi olur. o askerden geldikten sonra yani.

Haklisin canim ama nekadr ayaklarimin uzerine basmis durumda olsamda yapamam senin dedigin gibi okadr guclu degilimki.Simdiye kade hep bastirildik.Bizim hicbiseye hakkimz yoktuki.Bahcemizde meyve agaclari vardi evimizde meyve yoktu dusun inlardan bile alamazdik.Hep ya amcamlar ya halamlar alicakti babannem.oyle istiyordu dokunmazdik hic.Bu sekilde buyuduk.Babaannem halamin kizina bilezik yapmisti benden kac yas kucuk liseye gidiyor suan.Ben duyarim die bilezigi babaannemin aldigini degilde kendi anneannesinin aldigini soylenislerdi.Ne egrilikler gorduk.Ama tabikide atandiktan sora bir nebze daha davranislar iyi oldu.Yine cokmu iyi hyr.Diger mevzuda zaten evlilik hemen olmayacak.Erkek arkadasim seneye agstosta askerden gelince altin parasinin cogunu biriktirmis olucak istemye gelicekler.Nisan masraflarini anneannesi yapicak zaten.Bidahaki yazda dugun olucak.24 yasimi doldurmus olacagim evlenecegim zaman Rabbim nasip eylerse insaallah

onu diyorum canım işte biraz daha büyü ve ayakların yere daha sağlam bassın. kendine daha çok güven. ancak o şeklide baş edebilirsin

onu diyorum canım işte biraz daha büyü ve ayakların yere daha sağlam bassın. kendine daha çok güven. ancak o şeklide baş edebilirsin

İnşaAllah canım Rabbim hayırlısını nasip eylesinn

Valla canm daha once ki konularda da yazmistim.. ben nisanliyim hala ayni sorunkari yasiyorum. :'( hatta daha da artiyor simdiden bu kadar yipratma duymmaya calis diyecegim ama ne zamana kadar duymayacaksin anliorum.. benm annem de hala ilerde pisman olacakson deyip duruo nerde mutsuz evlilik varsa ibretlik gibi bana gosterio kv ile aramda ufak da olsa sorun oldu kimseye agzmi acamadim dedigim an biterdi.. hep ayni bnm ailemde muhafazakar yok seni acarlar yok alkollu yerlere goturler hic bitmez lafi.. evlendiimizde birde bnm ailemle ayni sehirdeyiz onun ailesi bile uzakta ama neler neler kuruolar.. ben biraz once tartistim nisanlimla insan ister istemez doluyo fark etmeden :'(

Kimsenin senin hayatına müdahale etmesine müsade etme ve söylenenlere kesinlikle kulak asma bence. Erkek arkadaşın seni sevdiğini ve değer verdiğini sana hissettiriyorsa ve ona güveniyorsan askerden gelince hemen evlenmelisin. Eğer herkesi mutlu etmeye çalışırsan sen mutsuz olursun.En önemliside evlendikten sonra hala senin hayatına müdahale ederlerse huzurun olmaz. O yüzden sınırlarını şimdiden çizmeye başlamalısın.

Back
X