Ne yapacağımı şaşırdım yardım!!

35mavi_siyah35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
324
62
98
Merhaba kk hanımları.Benim derdim birden fazla.O kadar bunaldm ki dertleşmeye ihtiyacım var.Erkek arkadaşmla iki yıla yakın birlikteyiz.Kendisi hemen evlenelim diye gitti askerliğini yaptı.Ama ondan sonra çok fazla sağlık sorunu çıktı.Bel fıtığı ameliyatı olmak zorunda kaldı.Dört ay geçti ama eskisi gbi değil tabi.İşte bulamayınca psikolojik bunalıma girdi.Sürekli yanında olmaya çalışsamda bu konuyu çok açma yetersiz hissediyorum kendimi diyo.Bişeye sap olamadım diyo.Nasıl evleneceğiz iş güç yok diyo.Sorun da sorun.Bu sene ben her işte de çalışamam diyo party time bulmam gerekiyo diynu da bulamayınca iyice bunalıma grdi evlilik konusuda askıda gibi şu an.Evlenmek istediğini her seferinde dile getiriyo.Sadece ben ne zaman ciddiye binecek dediğimde zoruna gidiyor.Ben bir erkeğim işim yok istediklerini yapamıyorum diye zoruna gittiğini söylüyo dillendirmem hoşuna gitmiyorum.Moral vereyim diyorum onda da kendisi istemiyo çünkü kendisini hiçbişey yapamayan aciz biri gbi düşünüyysa ki çok şükür kendi işini yapabiliyo.Sadece çabuk yorulıyor.Siz olsanız nasıl davranırdınız?çok mu ince düşünmem gerekiyo?

Bahaneler bahaneler bahaneler... Sen bu çocukla ilerisini görebiliyor musun , ilerde işten cıkarsalar benim işim yok diye seni babanın evine mi gönderecek?

Biz nişanlamdığımızda da nişanlımın işi yoktu. Asker hala meçhul.. Hatta özel sektör.. Belli değil iki sene sonrası..

Ama ciddiye binmesi gerekti o dönem nişanlandık.

Bunalım erkek en çekilmezi

Çabalasın biraz bakalım.
Herkes iş arıyor aylarca işsiz geziyor maalesef..

Bazen öyle olur,
Dertler derya olur mübarek
Yok bitmeyecek bu dertler galiba dersin
Ama biter..

Bence bahane falan değil gurur yapıyo ailenin karşısına çıkıp sorduklarında işsizim demek istememesi normal değil mi? Bulur inşallah bi iş yakın zamanda. Beli için başka bi doktora daha görünse aslında belki fizik tedavi falan verirler kasları güçlensin diye?

Bence bahane. Bel fitiği oldu diye parttime calisacak diye bisey yok. Sadece agir islerde calisamaz. Kimse de ona sirtinda taş taşı demiyordur herhalde. Bana evliligin sorumlulugundan kaciyo gibi geldi. Yine de siz bilirsiniz seviyorsaniz guveniyorsaniz sabredin.

Evlenecek adamın gözü hastalık felan görmez belli bir mesleği yoksa eğer,meslek edinme kurslarına gider meslek edinir kendine bi yer acar çalışır, seninkinim gözü çalışmayı yeniyor sorumluluk almayı istemiyor , bundan sana bişey olmaz.

erekler gerçekten istedimi yapamayacakları hiçbirşey yok bana birazda bahane ediyomuş gibi geldi ya gerekirse limon satsın ağır iş değil ki yinede gül gibi evlenirsiniz sen biraz düşün tart olmuyorsa hiç zorlama derim tabi karar senin yinede..

benim eşim de 3 yıl önce bacağını kırdı. 3 tane platin, 20 ye yakın vida var. nekahet dönemi hariç hep çalıştı, çalışıyor.

çalışmak isteyen her türlü çalışır.
depresyonda mı seni mi oyalıyor, iyice irdele.

eşim de askerden sonra bel fıtığı ameliyatı oldu,
benim de var bel fıtığım, 2 tane, ameliyatlık ama direniyorum belki kışa ameliyat olacağım,
günde 4 saat ayakta sunum yaptığım oluyor, çıkıyorum bi de bırakacak kimse yoksa otobüse biniyorum 2 saat ayakta, belim kopuyor, ama çalışıyorum, mecburum, kendim için, ailem için.
canı çok tatlıysa bile masa başı bir iş bulabilir, asgari ücretle çalışabilir, onu da bulamıyorsa amenna...
ama bel fıtığı ameliyatı oldum çalışamam demek tuhaf.

Normalde iş bulamayan bir insanın üstüne gitmeyin, destek olun, sürekli ne zaman evleneceğiz şeklinde baskı yapmayın derdim ama bel fıtığı yüzünden çalışamadığını iddia etmesi "acaba" dedirtiyor insana. Çünkü insanların yarısında ya bel fıtığı var ya da bu yüzden ameliyat olmuşlar. Hepsi de hayatına normal bir şekilde devam ediyor. O nedenle bahane olabilir. İyi gözlemlemeniz lazım oyalıyor mu, işten mi kaçıyor, yoksa gerçekten gönlüne göre bir iş bulamadığı için kendini mi yiyip bitiriyor... Az çok anlaşılır zaten, şayet şüphe duyuyorsanız iyi niyetinden bir tuhaflık olması muhtemel.

Gerçekten zor durumda farkındayım doktor çok dikkat etmen gerekiyo demiş.O da pimpirikli birisi biraz korkuyo tekrardan o acıyı çrkmekten.Yaşı 27.Öncedem çalıştı.Şimdi de kpss ye asılıyo sadece üstelemem onu rahatsız ediyo galiba yoksa tembel biri değil.

Yok oyaladığını düşünmüyorum çünkü istersen işim olmasada geleyim isteyim sorun değil benim için diyo ama ailen sıkıntı edebilir diyo haklı olarak pimpirikli birisi olduğu için bazı şeyleri biraz abartıyor bende artık ne zaman evleniyoruz diye üstelemeyeceğim çünkü beklemek daha mantıklı gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…