Ne yapmalı bilemedim, gerçekten beceriksiz miyim

Sevahanm

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2020
65
60
18
37
Selama kk üyleri
Direk giriyorum konuya. Babam ve kız kardeşim beni beceriksizlikle suçlar sürekli. Atanamadın, evlenemedin, ne becerdin ki gibi gibi. Doğru konuşmalı, çok güzel değilim evlilikten yana zaten ümitli değildim.
Ülkenin durumu belli, iyi puanlarda aldım olmuyor, atamalar çok düşük, şimdi de başka bir sınava hazırlanıyorum. Özel sektör adam yerine koymuyor, istisnaları geç zaten torpil. Az birikmişim var, yatırım yaptım katladım biraz. Onun dışında da bir şeyim yok. Ama onlara yük olmam.internetten yazar çizer kendimi idare ederim.
Kız kardeşim mantıcıda tezgahtar çalışıyor. Doğru konuşacaksın benden epey güzel. Gezer tozar, ben ev insanıyım. Öyle gezmelere çıkmam. Çok boş zamanında oyun oynarım bilgisayarda vs. Evde oturuyorsun, bir şey beceremedin diyip suçluyotlar beni. Ne yapayım bilemedim. Biraz ters insanlarız onunla. Onun gibi giynip süslenmem daha sade bir insanım ki bu da ona çok ters.

Çok önemli not: tartışma doğmasın diye cevap yazmayacağım. Şimdiden fikirlerini paylaşanlara teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Babaniz eski kusak atanmanin ne kadar zor oldugundan haberi yok cunku onlarin zamaninda hic boyle degildi lise mezunu bir insan da isinde ilerleyip aile gecindirebiliyordu issizlik bu kadar degildi yuksek puanlar alip da atanamama is bulamama gibi dertleri yoktu... Kizkardesiniz ise densiz. Takmamaya calisin. Ben de bir sene issiz kaldim. Evden ceviri yapiyordum yine de. Doktora yapiyordum. Surekli is ariyordum. Kucumsediler beceriksiz dediler. Hic tanimadigim insanlar bile "hmmm, evde oturuyorsun yani???" Dediler kucumseyerek. Dusunsene hayatin calismakla gecmis, surekli sinavlara girmissin essek yukuyle puanlar almissin okul okumussun is bulamiyorsun kafayi yemek uzeresin bir de bu dandiklerin agiz burun kivirmasiyla ugrasiyorsun. Cinnet sebebi. Ama siz takmayin.

kolaysa kendileri üniversite bitirsin sınava girip atansın. kusura bakma kardeşin ama ilkokul mezunuda tezgahtar oluyor birşey mi başarmış ki sana laf ediyor. sende gez canım

bende 2.5 sene iş aradım bana dedikleri neden çalışmıyorsun. en son babam kızmıştı birine size ne isterse çalışmaz ben kızıma bakamayacak mıyım diye

bende 2.5 sene iş aradım bana dedikleri neden çalışmıyorsun. en son babam kızmıştı birine size ne isterse çalışmaz ben kızıma bakamayacak mıyım diye
Kimseye yorum yazmayacaktım, kuaura bakmasınlar ama gözlerim doldu. Ne harıka babanız varmış. Kıymetini bilin hocam. Herkesin yaşamu böyle değil, benimki baktım büyüttüm diye her gün sitem eder.

Kimseye yorum yazmayacaktım, kuaura bakmasınlar ama gözlerim doldu. Ne harıka babanız varmış. Kıymetini bilin hocam. Herkesin yaşamu böyle değil, benimki baktım büyüttüm diye her gün sitem eder.
teşekkür ederim

Canım insanlar eleştirmeyi çok sever. Bu kişiler ailenden bile olsa çok kulak asmamak lazım.

Babanın yeni dünya düzenine uyum sağlayamamış ve bihaber olmasından kaynaklı bunları söylediğini düşünüyorum.

Kardeşinle aynı huylara sahip olmak zorunda değilsin ki bir elin beş parmağı bir değildir.

Yazdıklarına bakınca güzel olmadığını düşünmene üzüldüm. Güzellik herşey demek değil, hele ki evlilik için güzel olmak inan ilk sırada değil. Enerji meselesi bu. Sen sadece henüz doğru insanla karşılaşmamışsın. Sırf evlenmiş olmak ve ağızlarını kapatmak için de yanlış birine kapılma aman diyim.

İş meselesine gelince ülkenin durumu ortada. Herkeste aynı sorun var. Atamalar malum. Senin elinden geleni yaptığını anlıyorum, farklı bir sınavdan bahsetmişsin.

Küçük de olsa bir birikim yapmışsın elinden geldiğince de katlamışsın ki bu çok güzel birşey.

Yeni nesile baktığımda sen aslında eleştirilecek değil takdir edilecek bir bireysin. Bu kadar eleştiriye rağmen çabandan vazgeçmiyorsun. Vazgeçme de. Bu dünyaya bizi evebeynlerimiz getiriyor olabilir ancak bu bizim hayatımız. Moralini bozmadan yoluna devam et. Kimi insanın yıldızı düşüktür, şanssızlıklar peşini bırakmaz. Ama çabaladığın sürece mutlaka kendi şans kapını kendin aralarsın mutlaka.

Çok kıymetli olduğunu bil.
Kendi hayatını kurma çabandan vazgeçme.
Hem özel hayatın için hem de iş hayatın için kısmetinin bir yerde seni beklediğine inan. Sadece doğru zaman henüz gelmemiş. Sabırla yoluna devam et.

Sevgiler..

Evlenmenin güzellikle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum kalbinin kafanın uyuştuğu bir insan çıkmamıştır karşına nasibinde yoktur mesela lütfen bunu güzellik çirkinlikle kıyaslamayalım

Müge anlıda bir sevgilisini diğer sevgilisine öldürten ama başkasıyla evli olan bir abla vardı hatırlıyor muyuz hepimiz? Gönül işleri tipe çok bakmaz, Allah gönlünüze göre bir insanla karşılaştırsın inşallah. Yalnız eve kapatmayın kendinizi, hayata karışmadan ne iş ne eş bulmanız kolay olur. İyi bir üniversiteden iyi bir bölümden mezunum,mezun olunca 3 yıl, şimdi de bir yılı aşkındır işsizim. Şu anki biraz benim tercihim ama baştaki kesinlikle öyle değildi. Bu konuda yalnız olmadığınızı bilin. Nitelikli işsiz sayısı çok fazla.

kusura bakmayın yanlıs da anlasılmasını ıstemıyorum lutfen demek ıstedıgım carpıtılmasın
kız kardesınız sıze cok becerıksızsın bırsey beceremıyorsun deyınce kendısı heralde genetık muhendısı falan sızde aılesının gecım kaynagından beslenen bırısınız gıbı dusunmustum
once kız kardesınıze soyleyın kendısını dunyanın merkezınde gorup kendısını bu kadar onemsemesın hayat onun etrafında donmuyor once haddını bılıp konusmayı ogrensın

babanız ıcınde tek dılegım ınsallah cevız falan yerken bır aydınlanma gelırde hangı lobu calısmıyorsa artık oraya bır ısık dılıyorum

okumussunuz sınava gırmıssınız kısmet olmamıs atanamamıssınız atanamayan kısı sayısından haberlerı var mı puanınız dusuk de gelse onemlı degıl kızım bırdaha daha ıyı calısırsın dıyebılecek kapasıteye sahıp degılse sussun otursun

ben sızın yerınızde olsam bır sonrakı ıcın cok sıkı calısır atanır gıderdım gıdıs o gıdıs
evde benımle boyle konusan kısılere tahammulum olamaz sızı oyle sındırmısler kı evlenmek ıcın bıle kendımden umıdım yok dıyorsunuz askolsun sıze sılkelenın bır bakayım kendınıze gelın hadı olur mu hıc boyle salmak uzulmek kamcılasın bu sozler sızı

Atama olmasi icin bolümunü bilmiyorum ama yuksek kpss kurtarmiyor malesef, yds lazim.. bence sen kendin gibi ol, kendini sev,kendinle barış, ailen sana onlari soyleyince eline ne geciyor acaba... ilginc.. aile demek destekleyen demektir.
Ayrica illa cok guzel olanlar evlenmiyor, sirf maaşi oldugu icin asiri cirkin kizlarin pesinde bir suru kisiler dolaniyor zaman öyle bi zaman malesef.

hep abim derdini anası olmayanın babası olmazmış doğru bızler hep rezillik şekilde büyüdük anne baba ayrı olunca Rabbim sana kolaylık wersin

Bir aile nolur evladına bunu yapmasın ya. Beceriksiz ne kelime. Bana halam babannem filan böyle dediği için ne başarırsam başarayım hep şans gibi gördüm kendimi hep beceriksiz hissettim sonra baktım ki kısa zamanda bir sürü iş hallediyorum, yaptığım temizlik parlıyor yaptığım yemek güzel oluyor iş yerinde bana verilen görevi zamanında tamamlıyorum. Kendi kendimi onardım fark ettim yani öyle değilmişim. Hatta güzel olduğuma dair iltifatlara bile başta yav he he derdim içinden sonra aynada kendimi fark ettim. Ben değerliyim kıymetliyim güzelsem de kusurluysam da ben biriciğim abi ötesi yok. Sen de çevreni değiştiremiyorsan kendine bakış açını değiştir.

Bana da hem beceriksiz rezilsin ve pasaklısın derdi kendi öp Öz babam birde şiddet wardı o yüzden ewlendim yoksa ewden kaçacaktım

Bu kadar farkli iki insanin birbiri ile kiyaslamak dogru degil ki, her seyden once hayattan beklentileriniz farkli, umarim ikiniz de mutlu olursunuz.

O sebeple size de kardesinize de ancak kendinize odaklanmaniz onerilebilir.

Babaniza gelirsek, ondan maddi beklentim yok diyorsunuz, o zaman ne diye boyle konusuyor ki, izin vermeyin. Sen kendi becerilerine bak ben benimkilere deyin, cok da konusturmayin bence.

Hicbir meslegi kucumsemem de
Size beceriksiz diyen kardesiniz de manticida tezgahtar?
Ben en iyisi susayim
Susmadan da once hayatta her sey atanmak degildir. Zamaninda derece yapip atanmayan bir insan olarak ozel sektorde calisilabilir diyorum

yorumlara cevap vermeyeceğim diye konu açıldığını ilk defa gördüm

daha neler göreceğiz

ne dememizi bekliyorsunuz ki yorumlarımıza cevap vermeyecekseniz

mesela ne mezunusunuz özle sektörde nerede çalıştınız atanma dediğiniz hangi kurum kaç puan gerekiyor

şimdi büyük şehir küçük şehir nerede yaşıyorsunuz

yaşınız kaç, birikmişinizin kaynağı ne

anneniz ne düşünüyor yahut hayatta mı onun fikri ne

kardeşiniz güzel ve mantıcıda tezgahtar diye siz neden beceriksiz kabul edildiniz o neyi becermiş

evli değilim demişsiniz anladığım kardeşiniz de evli değil

aile yapınız nasıl yani gidin bir başka şehire iş bulun kendi hayatınızı yaşayın desek mümkün mü

siz bize cevap vermeyince herkes kendi doğrusunu yazar gider

takmayın kim ne derse desin işi arayın, hayatınızı yönetin de son cümlem

Yok artık yapıp sokağa mi atacaktı. Tabi ki çocuğu bakıp büyütecek. Sizi anlıyorum Bizim bölümde de atama çok az. Aldığım puanlarla Başka bölüm okusaydım atanmistim ama kendi bolumumde olmadı işte. En çok bizler üzülüyoruz zaten kimse farkında degil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…