Eşimin x bir çocukluk arkadaşı var. Karısını aldattığını öğrendim tesadüfen. Eşim bu durumu biliyormuş ve bu durum ilk defa olan bir durum değilmiş. Abi dediğim adamın ne kadar karaktersiz olduğuna mı üzüleyim yoksa eşimin olaylara yaklaşımına mı bilemedim yıkıldım resmen. Günlerdir kafam darmadağın, içim darmadağın. Ben bu karaktersiz şahsın eşimle mesajlaşmalarından öğrendim durumu. Sonra eşimden öğrendim ayrıntıları. Bu x şahıs çok uzun zamandır bir sohbet sitesine takılıyormuş oradan tanıştığı kişilerle kısa süreli bir şeyler yaşıyormuş. Eşime de ballandıra ballandıra anlatmış mesajlarda bunu. Eşimde mesajlarda sanki yapan şahıs bekar bir adammış, yapabilirmiş, normal bir durummuş gibi tepkiler vermiş. Kızdım tabii "bu senin yakın arkadaşın değil mi neden kızmıyorsun doğruyu göstermiyorsun" dedim. "Ya yok bir şey yaptığından değil boş boş konuşuyor en fazla mesajlaşıyordur daha fazlasına cesaret edemez karısını çok sevdiğini bildiğim için müdahale etmeme gerek yok" gibi saçma sapan şeyler öne sürdü. Boş konuşuyor diyor ama adam mesajlarda bildiğin cinsel birliktelik yaşandığını ima etmiş. "En fazla mesajlaşmak ne demek ya sadece mesajlaşınca aldatmış sayılmıyor mu hem karısını çok seven adam bunu yapar mı? Sen de beni çok sevdiğini söylüyorsun sen beni böyle mi seviyorsun yani? Ben seni böyle şeyler yaparak mı seveyim" dedim. Sinirlendi. "Saçmalama bunlar yüzünden birbirimizi üzmeyelim ne halleri varsa görsünler ben konuşsamda bir şeylerin değişmediğini bildiğim için artık müdahale etmiyorum dedi."
Hanımlar anlatsam konu uzarda uzar böyle iğrenç durumlar oldu kısaca. Eşimin durumu önemsizleştirmesi beni aşırı rahatsız etti ve midemi bulandırdı. Şimdi ben bu x şahsın karısıyla bu durumu paylaşmak istiyorum çünkü yüzüne bile bakamıyorum vicdan azabı çekiyorum bile bile susmak içime dokunuyor. Ama eşimin haklı olduğu bir konu var. Ben bu kadına bunu anlatsam eminim boşanmayacak. Çok üzülecek ama boşanmayacak biliyorum. Bu durumda bilmemesi daha mı iyi diyorum? Kafam allak bullak ne yapacağım ben? Eşim, karısına söyleme x senin öğrendiğini duysun zaten korkudan bir daha bulaşmaz öyle şeylere diyor. Bilmiyorum arkadaşlar bilerek susmak aynı adiliğe dahil olmak istemiyorum.