- 26 Nisan 2018
- 2.804
- 4.507
- 53
- 28
- Konu Sahibi lonelybuthappy
-
Ocak ayından sonra kpss ye çalıştığınızda yeterli olacağını düşünüyorsanız dediğiniz gibi ikinci dönem ders almayıp sınava yoğunlaşın, maddi sıkıntıları aşarsanız gerisini de daha kolay halledersiniz, başarılar diliyorumHerkese merhaba arkadaslar
Ben 22 yaşındayım yuksek lisans ogrencisiyim ders dönemindeyim. Mezun olduktan 3 ay sonra hemen başladım. Ylisans hiç tahmin ettiğim gibi olmadı, inanılmaz emek ve masraf istiyor. Ben yeni mezunum ve zaten bir 4 yılın yorgunluğu var. Bunu yaparken ikinci bir işle de uğraşılmaz. Bir de köklü bir üniversitedeyim(hacettepe) çok zorluyorlar 5dersim var ve 5i birden ugrastiriyor.
Buraya gelirken yol paramı bile hesaplayarak geliyorum. Ailemi zorlamaya ve onlardan artık para istemeye hakkim da yüzüm de yok kaç yaşına gelmiş kadınım. Kpss çalışmak istiyorum temelim de var ama eğer yine kazanamazsam yuksek lisansin da elden gittiğiyle sene uzattığımla kalacağım. Bursa basvurdum ama cikacagina asla inanmiyorum. Sizce ne yapmaliyim? En azindan bu dönemki dersleri verip ocakta ders almayip mi kpss calismaya baslayayim? Ya da düzenli plan yapıp ikisini birden halletmeli miyim?
Not: Kpss temelim var geçen sene çalışmıştım biraz
Iste ona cesaretim yok. Kpss yine olmazsa sene uzattigimla kalacakmisim gibiBence öne KPSS ti hallet kendini garanti ye sonra yüksek yaparsın
Teşekkür ederim yorum ve dilekleriniz içinOcak ayından sonra kpss ye çalıştığınızda yeterli olacağını düşünüyorsanız dediğiniz gibi ikinci dönem ders almayıp sınava yoğunlaşın, maddi sıkıntıları aşarsanız gerisini de daha kolay halledersiniz, başarılar diliyorum
Ben de çoğu kişiden olurum sandım. Herkes bana ylisans rahat. Iste de çalışırsın kpss de çalışırsın dedi ama hiç öyle olmadi. Yoksa maddi durumum için tabi ki çalışmayı isterdimpart time bir işe girin, yüksek lisans+iş devam edin, çoğu kişi full time bir işte çalışırken yapıyor yüksek lisansını bence size fazla gelmiş bu olay ama başlamışken yarıda bırakmayın..
hangi bölümden yapıyorsunuz yüksek lisansı acaba?Ben de çoğu kişiden olurum sandım. Herkes bana ylisans rahat. Iste de çalışırsın kpss de çalışırsın dedi ama hiç öyle olmadi. Yoksa maddi durumum için tabi ki çalışmayı isterdim
Lisanstayken çok hevesliydim yapmalıyım diyordum ama yıldım soğuttular beni. Ales puanım da ziyan olsun istemiyorum çünkü bir daha hayatta öyle puan alamam. Benim istediğim sadece is odaklı. İşim param olsun istiyorum devlette. Ama ilerde bunun pişman olma boyutu var. Keske yuksek lisansi bitirseydim der miyim acabaakademide devam etmek istemiyorsanız kendinize işkence etmeyin
hatayı sürdürmek daha büyük hatadır. kendinizi akademiye istekli görmüyorsanız vazgeçin. ama eğer yapmak istiyorsanız da masraflar bi şekilde hallolur gözünüze gelmesin.
Şu aşamada maddi yönünden çok ne istediğinize bakın bence. para bi şekilde zamanla kazanirsiniz. ama kariyer secenekleri acisijndan dusunun. gelecekte hangisjni yapmak istiyorsunuz. o daha onemli. yuksek lisans 2 yil zaten idare edebilirsiniz.
bi de araştırma görevlisi kadrolarına bakın yok sitesinde . ya da part time işlere.
ama yazdıklarınızdan benim anladığım akademi umduğunuz gibi değil ve ders çalışmaktan yılmışsınız. eğer sadece maddi sıkışıklık sebebiyle böyle değilse akademide enerjinizi vaktinizi harcamayin
Üni adı verdim bari onu söylemesem dank diye ifsa olurum da:))hangi bölümden yapıyorsunuz yüksek lisansı acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?