Ne yapmalıyım

Merisss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2018
44
9
36
Meraba herkese konuma geçeyim hemen ben bi dersaneye kayıt yaptırmıştım son üç ay dersaneye gitmedim ayrıldım ve kalan borcumuz 1500 dü bu elül ayında 400 lira taksidini yatırdık sonra babam işsiz kalınca ve ben ünşversiteye başlayınca borcu yatıramadık
Bu gün annemi dersanenşn avukatı aramış ve icra ya verildiğimizi e devlette görülceni anlaşırsak yeni taksitlendirme yapılcanı yüksrk bir fiyattan tabi söylemiş bize herhangi bir bildiri ihbarname gelmedi bu durumda icra gelir mi yapılan doğru mu bizimle iletişim kurmayıp dersane hemen avukata vermiş şuan naapabiliriz ,bize süre için dersane sıkıntı yaratmadı durumumuzu söylemiştik parayı tamamen ödeyince senetinizi alırsınız demişti

Benim bir tanıdığım dershaneden sizin gibi bir kaç ay kala ayrılmıştı . O parayı peşin vermişti . Kalan parayı almak istedi vermediler .e devlet üzerinden şikayet etti. Sonra parayı hesaplayıp iade ettiler. Siz de öyle yapabilirsiniz.

bayan parayi yatirmamis taksiti odememisler

Almadıgınız hızmetın ne parasını ıstıyorlar bunlar?

iyi de gidip gitmemeniz onları bağlamaz ki, senelik bir hizmeti takside bölüyorsunuz siz. bu durumda eğer ödemeyecekseniz en azından dersane ile görüşüp anlaşma yoluna gidebilirdiniz. siz anlaştınız da yine de avukata mı verdi? o kısmı anlamadım. ben olsam dersaneyi arar görüşürdüm.

Size tebligat gelmedi mi ? Maalesef ortada bir sözleşme var borç atına girmişsiniz borcunuzu ödemediğinde alacaklının sizi arayıp uyarma gibi bir zorunluluğu yok direk icraya verebilir.Ancak borç kimin adınaysa onun adresine tebligat gelmesi gerekir.Muhtarınıza falan sorun oraya bırakmış olabilirler

e devlette görülüyo mu baktınız mı?hemen mahkemeye vermezler alacakları 3 kurusu niye mahkemeye harcasınlar ki korkutuyorlar bence ,tabii daha önce hiç aranmadıysanız direk yaptırım yapmazlar gibi

Dersaneye gitmemis olmaniz sizin probleminiz,kayit yaptirirken para belirleniyor ve taksitlere bolunuyor. Gidin guzelce konusun anlasin ve taksitlerinizi odeyin. İcraya verirlerse en dogal haklari.

Teşşekkürler hanımlar cevaplarınız için
bazı yanlış anlaşılma olmuş ben ücreti zaten ödeyeceğim ama üç ay gecikme olup dersanenin hemen avukata verip daha yüksek bi ücret almak istemesi sorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…