Ne yapmalıyım ?

Anladığım kadarıyla ailen iş bulmanın, atanmanın, iş hayatındaki zorlukların bilincinde değiller. Hele o Kpss sürecinde çevrenin anlayışsızlığından yakınmayan yok, yaşamayan bilmiyor gerçekten.
Bu konuda yalnız değilsin. Yapacağın tek şey o seslerin tamamına kulak tıkayıp ne yapacağına karar vermen ve hedefine odaklanman. Alanın dışında geçici bir işte çalışmak sadece vakit kaybı olur, kendi alanında önce memurluğa mı, şirket avukatlığına mı, yoksa başka bir alana mı yöneleceğine karar ver ve ailenle tartışmak ile vakit kaybetme. Sen çalışmana, kendini geliştirmeye bak, hedefine ulaştığında hepsinin çenesi kapanacak çünkü :) etrafından takdir bekleyerek ilerlersen hep hayal kırıklığına uğrarsın... Bazen en yakınların bile anlamıyor, bilmeden de olsa en dibe sürükleyecek davranışları sergileyebiliyor, bunu zaman zaman hepimiz yaşıyoruz. Heee, heee de geç.
Ben zaten çalışıyordum dediğiniz gibi ama işsiz kaldım pat diye , şu an başvurduğum yerlerden dönüş de yok olsa aza çoğa bakmadan çalışmak için can atıyorum keşke işim olsa

Avukat olarak çalışıyorum 1 yıldır , 3 aydır çalıştığım ofisten çıkarıldım . Şu anda ödeme de yapmadılar çok sorunlu bir yerdi içerde kalan maaşımı alırsam şükür edicem

Ailem ya memur olursun yada yaşamaya hakkın yok kafasında annem de memur olmamız takıntı . Bana her gün işe giderken moralimi bozacak şeyler söylüyordu sen kölesin diyordu sürekli maaşımı yüzüme bağırıyordu 32 bin diye

Bu işten çıkartıldım şu an izinde olduğumu düşünüyorlar annem sürekli bir yerde çalışmanın ne kadar kötü olduğunu hiç durmadan anlatıyor . Bende cv atıyorum hiç durmadan ama iş bulmak çok zor . Daha önce düz memurluk ve hakimlikten elendim hiç umudum yok ailemin hiç çevresi yok hiç kimseyle görüşmeyen bizim de görüşmemizi istemeyen kişiler birinden rica edemem iş için

Sizce ne yapmalıyım? Evdeyim ama stresten nefes alamıyorum ya bidaha işimi yapamazsam ? Geçici olarak mağaza gibi bir yere girmek mantıklı mı ? Annem laflarıyla insanı bitiren biri geçen cuma işten çıktım ama şu an bile çok söyleniyor napıcam çözümsüzğm
Sizin yaşadığınız bu umutsuzluk, tükenmişlik ve bıkkınlık hissini ben de dahil mevcut Türk gençlerinin %70 i yaşıyor en az emin olun yeni mezun oldum bir sınava girdim çalıştım olmazsa ne yapacağım bilmiyorum olsa ne yapacağımı da bilemiyorum gerçi küçük bir şehirdeyim Ankara'ya gelirim belki ama orayı da pek bilmiyorum size gelirsek aileniz çok sorunlu belli ki mümkün olduğunca onlarla muhatap olmamak en iyisi gibi.Daha işten yeni ayrılmışsınız birkaç hafta daha başvurduğunuz ilanlardan dönüş bekleyin sonra diğer mağaza gibi işlere bakarsınız onlar en son seçenek olsun çünkü hukuk mezunu olup mağazada çalışmak sizi içten içe daha çok yıpratır - gerçi öyle yerlerde artık hep mühendis öğretmen ne ararsan o çalışıyor ama neyse- bu sürede dışarıda olun (kütüphane , cafe belki) ailenizle muhatap olmayın bence umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Ben zaten çalışıyordum dediğiniz gibi ama işsiz kaldım pat diye , şu an başvurduğum yerlerden dönüş de yok olsa aza çoğa bakmadan çalışmak için can atıyorum keşke işim olsa
İnşallah bir an önce içinize sinen istediğiniz gibi bir iş bulursunuz. Mesleğinizi sevdiğiniz belli, olumsuz şartlarına ve maaşına rağmen dişinizi sıkmış ve devam etmişsiniz. Anneniz zamanında lise diplomasıyla memur olabildiği için (benim çoğu teyzem/eniştem de öyle ne bilgisayardan anlarlar ne adam gibi dilbilgisi ile bir şey yazabilmekten) durumun farkında değil.
Zor ama çok takmamaya çalışın, laf anlatsanız nasılsa gene bildiğini okuyacak.

Pamukpamuk44 Pamukpamuk44 biraz okuyun da ibret alırsınız belki.

Back
X