Ne yapmalıyım?

rumuzsuzum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
125
0
96
Antalya
arkadaşlar merhaba.dert denmez ama sizinle bir sıkıntımı paylaşacağım.sizlerin görüşlerini merak ediyorum.
7 yıllık evliyim.eşimle fırtınalı dönemlerimizi atlattık çok şükür.güzel bir evliliğim var.herşeyi birlikte yaparız.ama bazı dönemlerde eşime bir haller oluyor.ve ben nasıl başedeceğimi bilemiyorum.
suskunlaşıyor,dünyaya ilgisini kaybediyor.dolayısıylada bana.çok içiiçe yaşayan bir çift olduğumuz için onun bu hallerinde ben bocalıyorum.önce neşelendirmeye çalışıyorum.olmuyor.sonra konuşmaya çalışıyorum.birşey yok diyor.daha sonra biraz zaman veriyorum,karışmıyorum.en son noktadada ben uzaklaşmaya başlıyorum.sonuç dahada beter oluyor.küslükler,kavgalar,kırgınlıklar.bunu bir kaç kere yaşadık ve sonuç aynı.
sizlerin eşlerindede bu gibi durumlar oluyormu?nasıl davranıyorsunuz?:çok üzgünüm:

pek anlamadim hangi dönemlerde, nasi suskunlasiyor hicmi konusmuyor , sadece senlemi konusmuyor yoksa hickimseylemi. peki sorsana bi neden böyle yapiyor
psikolojik rahatsizligimi var acaba? yada daha önceden varmiydi?

özel bir dönem değil bazen öyle oluyor.sadece bana değil hayta ilgisini kaybediyor.psikolojik bir sorun olduğunu sanmıyorum.
nasıl davranacağımı şaşırıyorum.

özel bir dönem değil bazen öyle oluyor.sadece bana değil hayta ilgisini kaybediyor.psikolojik bir sorun olduğunu sanmıyorum.
nasıl davranacağımı şaşırıyorum.

mesela maddi sIkIntilariniz yada baska sIkintilariniz oldugu zamanlardami yoksa hicbir problem yokken mi böyle ice kapaniyor
psikolojik sorun olmadigi saniyorsun ama benim aklima gelen ilk o oldu yani bukadar hayattan kopmasi normal degil. iyi oldugu zaman al karsina konus neden böyle oluyor de bi doktora gidelim de

mevsimsel bir durum olabilir, bazen mevsim geçişlerinde insanların psikolojisi etkilenebiliyormuş. hiç konuştunuz mu bu konu hakkında CADIARZU

konuşuyoruz evet.önemli birşey olmadığını söylüyor.işyerinde ufak tefek sıkıntılar olduğu dönemler oluyor.ama günlük şeylerin bu kadar etki etmesini anlayamıyorum.onu o psikolojiden çıkarmaya gücüm yetmiyor.ama kayıtsızda kalamıyorum.

Çok büyük olasılıkla psikolojik etkenlerdir.
Bazı insanlar çasbuk karamsarlaşır ve neden,niçin,niye gibi soruların cevaplarını ararken dünyadan kopar hale gelir bir dönem.
Kimilerinde saatlerle sınırlı bir geçiş dönemi iken bazende günlerce sürebilir.

Muhtemelen bir uzmanla paylaşmayı kabul etmeyecektir.
Bneim size tavsiyem bu zamanlarda ne oldu,neyin var gibi sorularla üzerine gitmeyin.
Tabii ki bu hiçbirşey yokmuş gibi davranın anlamınada gelmez.
O zamanlarda ne istediğinE dair nabzı ölçmüş olmalısınız şimdiye kadar.
Bir müddet sessizlikten hoşlanabilir,sevdiği bir aktiviteyi tek başına ya da beraber yapmanızdan hoşlanabilir vb...
Hayata onunla beraber küsmek ya da tartışmaktan kaçının derim ben.

bugünlerde ben öyleyim eşimde öyle şeyler olmuyor ama benimkide hamilelikten kaynaklanıyo.senin yaptığının aynısınıda eşim bana yapıyo neşelendirmek güldürmek için herşeyi yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…