• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım

BayramSekeri

Kavuşturana şükürler olsun :)
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2014
244
41
68
Bir senelik evliyim bu gece eşimle sohbet ederken şunun farkına vardım hayatımın tutunabilicegim hiç bir yanı yok ne eşim ne kendi ailem ne eşimin ailesi iş güç sahibi değilim çocuğum yok bir an duraksadim bunca çaba ne için kim için sizin anlayacağınız kendimi kaybetmiş durumdayım hiçbişey ve hickimse bana yaşama hayata tutunma isteği vermiyor şimdi söyleyin bana ben ne yapayım

Bir senelik evliyim bu gece eşimle sohbet ederken şunun farkına vardım hayatımın tutunabilicegim hiç bir yanı yok ne eşim ne kendi ailem ne eşimin ailesi iş güç sahibi değilim çocuğum yok bir an duraksadim bunca çaba ne için kim için sizin anlayacağınız kendimi kaybetmiş durumdayım hiçbişey ve hickimse bana yaşama hayata tutunma isteği vermiyor şimdi söyleyin bana ben ne yapayım

Yasama amaciniz, hayata tutunma gayretiniz neden esiniz/ esinizin ailesi olsun ki?
Mesela esinizle sohbet edebilmeniz de hayatinizdaki olumlu seylerden biri degil mi?
Yalniz konunuz cok kapali.
Tam olarak neye dertlendiginiz belli degil.

Eşinle bir sorun yaşadın sanırım. O zaman kendin için yaşa. Kendin için yapacak bir şeyler bul, hobi olabilir. Yoksa eşinle en ufak tartışmanda bu fikirlere kapılabilirsin. Benim kocaman kocaman çiçeklerim ağaçlarım var. Akvaryumum var. Yeri geliyor mesleğim, işim bana bomboş geliyor. Boşa okumuşum gibi geliyor. Ama ellerimle büyüttüğüm bir şeyler görmek beni mutlu ediyor sonra :)

1 senelik evlilikte henüz çocuk olmaması normal.. Daha önününzde çok zaman vardır.. Sanırım biraz meşgaleniz yok, can sıkıntısından kaynaklanabilir.. Benim 2. evliliğim ilkle 5 yıl evli kaldım, şimdiki eşimle 3 yıldır evliyiz.. ilk eşimdende şimdikindende çocuğum yok, acayip bi ailesi var, çok gelenekçi, ama takmıyorum.. Eşime dır dır ediyorum:27: çalışmak istiyorum eşim istemiyor.. Özetle aynı senin şu dediklerini yıllardır yaşayıp sürekli düşüncelere giriyorum.. Sonra boşveeeerrr diyorum:52: Kısacası eşinle iyi anlaşıyorsan 2 muhabbet ediyorsan, ortak paylaşımlarınız çoksa gerisi boş.. Sana tavsiyem biraz hobi edin yada çalışmıyorsan bir işe gir..

bazen kişi eşiyle konuşurken anlaşılamadığını ya da dünyaya farklı pencerelerden baktığını hissedip korkuya kapılabiliyor..

"yalnızım galiba" havasına giriliyor haklı olarak.. bütün olmadığınızı tek olduğunuzu hissedip dertleniyorsunuz..

hayatta tutunacağınız tek şey kendiniz olun.. aile eş ya da çocuk tutunacak dal olmamalı.. illa işiniz olmasına gerek yok..

siz varsınız.. değerlisiniz..

tabiki eş çocuk aile hayatı güzelleştiren şeyler ama hayatınızın temeline koymayın.. çok sarsılırsınız..

valla babaanne gibi konusucam ama; agaca dayanma kurur, insana dayanma olur :) belki de esinin boyle gercekci davranmasi senin icin daha hayirlidir. evlilik icinde de olsa kendi kendine yetmeyi ogrenirsin. durumun varsa hic cekinme terapiye git. yoksa kendine projeler uydur. kilo vermek, spor yapmak vs her sey olabilir... kucuk kucuk basla gerisi gelir.

Yasama amaciniz, hayata tutunma gayretiniz neden esiniz/ esinizin ailesi olsun ki?
Mesela esinizle sohbet edebilmeniz de hayatinizdaki olumlu seylerden biri degil mi?
Yalniz konunuz cok kapali.
Tam olarak neye dertlendiginiz belli degil.
Eşimin çok farklı bi karakteri var mesela bişey söylediği zaman tam olarak ne demek istediğini anlayamıyorum açık konuşmaz hep kafamda soru işareti bırakır o yönünü sevmiyorum ve bunu ona söylüyorum da ama hiç benim için mutluluğumuz için cabalamiyor bişeyleri değiştirmeye calismiyor buda beni mutsuz ediyor :(

valla babaanne gibi konusucam ama; agaca dayanma kurur, insana dayanma olur :) belki de esinin boyle gercekci davranmasi senin icin daha hayirlidir. evlilik icinde de olsa kendi kendine yetmeyi ogrenirsin. durumun varsa hic cekinme terapiye git. yoksa kendine projeler uydur. kilo vermek, spor yapmak vs her sey olabilir... kucuk kucuk basla gerisi gelir.
Büyüklerimiz bişey diyorsa vardır elbet bir bildikleri :) işin ilginç tarafı içimden hicbirsey yapmak gelmiyor elim ayağım bağlanmış gibi

Eşinle bir sorun yaşadın sanırım. O zaman kendin için yaşa. Kendin için yapacak bir şeyler bul, hobi olabilir. Yoksa eşinle en ufak tartışmanda bu fikirlere kapılabilirsin. Benim kocaman kocaman çiçeklerim ağaçlarım var. Akvaryumum var. Yeri geliyor mesleğim, işim bana bomboş geliyor. Boşa okumuşum gibi geliyor. Ama ellerimle büyüttüğüm bir şeyler görmek beni mutlu ediyor sonra :)

Ne mutlu size ama ben sevmem öyle çiçek böcek falan hiç uğraşamam aslında ne istediğimi tam olarak bende bilmiyorum

Eşimin çok farklı bi karakteri var mesela bişey söylediği zaman tam olarak ne demek istediğini anlayamıyorum açık konuşmaz hep kafamda soru işareti bırakır o yönünü sevmiyorum ve bunu ona söylüyorum da ama hiç benim için mutluluğumuz için cabalamiyor bişeyleri değiştirmeye calismiyor buda beni mutsuz ediyor :(

İnsanların değişmesi çok zordur çünkü.Eşini olduğu gibi kabul etmelisin ve kendine de diğer arkadaşların da dediği gibi bir hobi bulabilirsin.Bence sen boş kalmışsın :26:

İnsanların değişmesi çok zordur çünkü.Eşini olduğu gibi kabul etmelisin ve kendine de diğer arkadaşların da dediği gibi bir hobi bulabilirsin.Bence sen boş kalmışsın :26:
Zaten bütün gün evde yalnızım konuşup derdimi anlatacağım birseyler paylaşacağım bi arkadaşım bile yok benim yaşadığım yerde öyle tek başına çıkıp dolaşmak hoş karşılanmıyor eşimde çalıştığı için beraber çok vakit geciremiyoruz bu yüzden bende ona sariyorum ne yapayım

Back
X