ne yapmam gerek?

nadya_nadya

Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2016
31
4
16
Selam kizlar
Ben kaynanam ve eltilerim ayni apartmanda oturuyoruz.benim derdim bunlarin butun gun bos bos oturup insanlarin dedikodularini yapmalari dalga gecmeleri (ben dahil) insanin yuzune laf carpmalari kendileri cok mukemmelmis gibi herkesi yargilamalari..o kadar bunaldim ve pisman oldum ki gencligimin en buyuk hatasi onlarla ayni binada oturmak oldu.kocamla bir yere gezmeye gitsek hemen surat asiyolar birbirlerine bakip siritip birseyler fisildiyorlar.hicbirine guvenmiyorum hic ozelimi bile acmiyorum.istedikleri sey onlarin istedigi gibi olayim her gttigim yere (hergun yuzyuze oldugumuz yetmiyormus gibi) onlari davet etmem.cok bunaldim onlarin yuzunden hicbiryere cikasim gidesim yok kocam bile bunaldi onlardan :KK43:( kaynanam onlardan daha beter cocuk gibi ..

Son düzenleme:
Başlığa istinaden,
Kaçınılmazsa zevk almaya bak
Ya da takma kafana
Başka hiçbir şey yapamazsın çünkü maddi imkanım yok diyorsun.

Selam kizlar
Ben kaynanam ve eltilerim ayni apartmanda oturuyoruz.benim derdim bunlarin butun gun bos bos oturup insanlarin dedikodularini yapmalari dalga gecmeleri (ben dahil) insanin yuzune laf carpmalari kendileri cok mukemmelmis gibi herkesi yargilamalari..o kadar bunaldim ve pisman oldum ki gencligimin en buyuk hatasi onlarla ayni binada oturmak oldu.kocamla bir yere gezmeye gitsek hemen surat asiyolar birbirlerine bakip siritip birseyler fisildiyorlar.hicbirine guvenmiyorum hic ozelimi bile acmiyorum.istedikleri sey onlarin istedigi gibi olayim her gttigim yere (hergun yuzyuze oldugumuz yetmiyormus gibi) onlari davet etmem.cok bunaldim onlarin yuzunden hicbiryere cikasim gidesim yok kocam bile bunaldi onlardan :KK43:( kaynanam onlardan daha beter cocuk gibi ..
aman kendileri pişirip kendileri yesin.
Kapın kapalı mı? Tamam.
Sen uğraşıp kafanı takma da.
Belki kuruntu yapıyorsundur.

Yani dua edin onlarida uyarin Allah (cellecelaluhu)rizasi icin zira yaptiklari hem cok gunah cirkin dunya onlardan ibaret degil kusmeyin icinizde ferah olsun tinlamayin eger guzellikle anlamiyorlaraa anlatirdim ciddi ciddi mesela,dedikodumu yapiyor ölu eti yemis gibi oluyorsunuz les sofrasindan kalktiniz derdim ..kas goz isaretiyle insanlarla alay edenlerin vay haline diyor Allah azzevecelle Kuranda kul hakkidir bu cok gunah sizide uzmus belirtin uyarin soyleyin aciyin merhametle yaklasin derim

dedikodu yapmanın gıybet yapmanın öncelikle günah olduğu konusunda hatırlatma yapar ve akabinde böyle yapmaya devam edecekseniz beni ortamınıza dahil etmeyin diyerek resti çekerdim. yaptıklarını duydugumda işim var deyip kalkıp evime giderdim. eşimle dısarı çıktığımızdada kendi aralarında bakışmalarını konuşmalarını normal görmeye başlardım. neticede dedikodunun verdiği aciz hazla beslenen insanlar.önlerine malzeme gelmiş kaynatmasınlarmı...burdada görmezlikten gelme yeteneğiniz varsa onu kullanmalısınız.eşinizinde bu durumdan duydugu rahatsızlık siz eyleme geçtiğinizde işinizi kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum. Eylemler saygı kavramını delip geçmediği müddetçe yapılmalıdır

Yani dua edin onlarida uyarin Allah (cellecelaluhu)rizasi icin zira yaptiklari hem cok gunah cirkin dunya onlardan ibaret degil kusmeyin icinizde ferah olsun tinlamayin eger guzellikle anlamiyorlaraa anlatirdim ciddi ciddi mesela,dedikodumu yapiyor ölu eti yemis gibi oluyorsunuz les sofrasindan kalktiniz derdim ..kas goz isaretiyle insanlarla alay edenlerin vay haline diyor Allah azzevecelle Kuranda kul hakkidir bu cok gunah sizide uzmus belirtin uyarin soyleyin aciyin merhametle yaklasin derim
Agzimdan cikan bir kelimeyle gunletce dalga geciyorlar ..konusurken siritiyolar acikta birsey varmis gibi ..

Agzimdan cikan bir kelimeyle gunletce dalga geciyorlar ..konusurken siritiyolar acikta birsey varmis gibi ..
Cehalet paraylami? Siz kalitenizi bozmayin cok kotu yaptiklari onlarin kisilikleriyle alakali cok yorar bu insanlar dil acisi fenadir ama hallerinden korkarim ben Allah hidayet versin ha bizde akkasik degiliz ama boyleside yapilmaz ne var yani gulunecek soylesinler bizde gulelim degilmi?

Yani simdi yapailacak cok kotulukler var da ben simdi yazmayayim seytanada uymamak lazim zira kasinmislar...siz yine sabirli olun uyarin mesafenizi koruyun dua edin

Selam kizlar
canım çok sayıda arkadaşlar edin iki güne bir bitane arkadaşına git. arkadaşınıda evine çağır. eğer eltin ve kaynanan evde misafir varken gelirse kapıyıda açma duymadım de. kurslara katıl gez eğlen evde pek durma. inan bu yaptığın onları aşırı çatlatır. bu arada yakındır eltinle kaynanan birbirlerine girerler. eşinde eve geldiğinde güler yüzle bugün şunu yaptım bunu yaptım diye mutlu mutlu anlat adam evine ve sana daha çok ba

Selam kizlar

Aynen böyle mesafeli olmaya devam...Buna ilaveten yüzlerine çatır çatır gerçekleri söyleyebilirsin.
Dedikodu yaptıkları zaman uyarabilirsin veya çekinmeden eşinle başbaşa olmak istediğini söyleyebilirsin.
Onlar gibi değilsin,onlara katılmıyorsun.Nasıl olsa kaçış yok,seni mutlaka çekiştirecekler.
Madem kaçış yok,idare etmene de gerek yok.Hatalarını söyle hiç değilse belki bir farkındalık yaratırsın.

Ugrasiyolar benimle yok bizden uzak duruyor yok bizimle bir degil yaa o kadar biktim ki anlatamam
Ee tamam iste onlarda anlamis. Acik acik deyin evet sizle bir degilim. Hayata bakis acimiz uyusmuyor pek ortak noktamiz yok o yuzden sıkılıyorum ortaminizdan diyebilirsin. Esinde arkandaymis bunu demelisin.

Back
X