• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapmam gerekiyor?

elanurum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
487
17
96
43
İstanbul
kızlar eşimin ailesi şehir dışındalar ,2-3 haftalığına yanımıza gelecekler,gelsinler severim kendilerini ,anlaşaırız sorun olmaz kızımıda çok seviyorlar deli oluyorlar resmen ona buraya kadar herşey normal,tek derdim kayınpederimin dışarıda kızımı gezdirirken dikkatli olmaması,geçen yıl onlara gittiğimzde kızımı alıp parka götürdü kızım daha yeni 3 yaşındaydı ozamanlar,sen kızımı bırak parktta taa yolun öbür tarafındaki parka gazete almaya git birde bunu anlatıp gülüyor içim gitti ya o an biri gelip alabilirdi yada kızım dedesinin peşinden gidip yola çıkabilirdi ALLAH korudu,hala kafası eski zamanlarda saldım çayıra mevlam kayıra bişey olmaz diye düşünüyor,başka zaman yine parka götürdüğünde kızım salıncakların önünden geçerken o hızla başka bir çocuk sallanırken kafasına çarpmış kızım düşmüş birde yere kafasını vurmuştu o anda yine dedesi yanındaydı güya o ilgileniyordu ..terleyince ben hemen üstünü değiştirirm sırtına bez koyarım rüzgar çoksa kulaklıklarını takarım onların umrunda olmaz ,kızım dondurma delisi ve azıcık bişey yese hemen boğazları şişiyor şimdi onlardanda isteyecek ve eminim onu üzmemek için alacaklar,su sğukmuş ılıkmış bakmadan verecekler çünkü rahatlar bişey olmaz bu kadar düşme üstine diye hep söylenirler zaten..şimdi gelecekler ve ben çalışıyorum kayınvaldemle kayınpederim bakacak gündüz,eminim yine alıp alıp parka götürecek kızım eğlensin diye ama çok korkuyorum bişey olacak diye,şimdi uyar diyeceksiniz ama uyardım uyarsamda aynı bişey olmaz diyor,şimdi annem bakıyor kızıma onlar varkende gel sen bak diyemem ayıp olur..kayınvaldemle konuşcam gelince sende çık onlarla yalnız bırakma dicem ama illaki onunda kendine göre işleri olacak ve gitmediğide olacak..napıcam ben nasıl dayanıcam nasıl duracağım düşünmekten aklımı oynatcam ya...ya kızıma bişey olursa ,ciddi ciddi oturup konuşsam çokta alıngan hemen tasını tarağını topar giderler bu kezde eşimle papaz olurum offff ,kızım şimdi 4 yaşında çok şükür kendini korumasını biliyor az çok ama etrafta kötü insanlar dolu neler duyuyoruz ben kızımla dışarı çıktığımda gözümü ondan alamıyorum tedirgin oluyorum şimdi nasıl dedesiyle yollarım dışarı..

benimde kizim su an 6 aylik sayilir
sizin endisenizi anliyorum
ben snirim kimseye birakamam cocugumu emanet edemem
babasina bile
yani esimle bir magazadayiz mesela
sen kiza bak ben sunlara bi bakayim diyorum
5 sn sinra arkami dönüyorum hooooop esim baska yerde kiz ortada
yok canim yaa
birak dede kayinvalide su bu
kendimden baska kimseye güvenemem gibime gelior

hele sizin anlatiklarinzi yani öyle böyle degil
birakmayin kizinizi

Dondurma, soğuk su kısmına bir şey diyemem onların önüne geçmeniz zor olabilir belki ancak çocuğu parkta yalnız bırakıp gazete almaya gitmek çok yanlış, göz mesafesinde bile olsa dediğiniz gibi biri çocuğu kaçırmaya çalışsa yetiştim diyene kadar götürürler çocuğu Allah korusun...
Açıkcası küserlerse küssünler, eşinizle de papaz olursanız olun yavrunuzdan daha önemli değil...
Tamam onların dönemleri daha güvenilirmiş ancak ne yazık ki şimdi öyle değil durum....
Gene öyle bir dalgınlık anında çocuğa zarar verseler bunun altından nasıl kalkılır ki???
Boşverin küsmeyi falan evladınızın sağlığı, güvenliği söz konusu....

Son düzenleme:
konuşucam en azından kayınvaldeme dicem onları yalnız bırakma diye ama ne derece etkili olacak bilmiyorum kayınpederim bildiğini okuyan cinsten..özel sektördeyim birde ofiste tek bayanım ha diyince hemen izin vermiyorlar ki hele hele 2-3 hafta imkansız..
çıkmazdayım napıcam ben eşimle konuşuyorum oda rahat bişey olmaz konuşuruz diyo ama biliyorum ki konuşmanın çok faydası olmayacak..

Benim kayınbabam da aynen sizinkisi gibi.
Nasıl bir mantık anlayamıyorum ben.
Ama Allahtan kayınvalidem ve eşim bana hak veriyor hep birlikte babasını uyarıyoruz.
Yazın kayınbabam ineklere ot doğruyormuş dahra ile(dahra balta gibi ama küçük ve bıçağa benziyor,ben de bilmiyordum,öğrendim)
Neyse oğlum geldi anne bana da bıçak verirmisin ben de dedem gibi yapacağım dedi.
Olmaz çocuklar bıçak almaz eline dedim gönderdim.Onun yerine de eline bir çubuk verdik.
Al sen bununla doğra diye.Koskoca adam işi bittikten sonra çocuk istedi diye
dahrayı çocuğa ver sen otları içeri götür.
Allahtan hemen gördük,koştuk,aldık elinden,anlattık ama benim kızmama gerek bile kalmadı.
Eşim ve özellikle kv.çok kızdılar.Kızdılar diyorum çünkü bu ilk vukuatı değildi.
Daha öncede sırf istedi kıyamadım diye eline sigara ve meyve bıçağı da vermişti.
Hep söylüyorum şaka ile anne sakın oğlumu babam ile yanlız bırakmayın,
ona hiç güvenmiyorum,kıyamıyorum diye yangın çıkartsa seslenmez diyorum.
Öyle sakin,vurdumduymaz bir adam ki...
Kesinlikle kv.durumun ciddiyetini anlatın.Umarım eşiniz de sizin yanınızda olur.

Teşekkür ederim kızlar,ne olursa olsun konuşucam ama keşke konuşmamın bir faydası olsa,konuşsamda içim hiç rahat etmicek eve gidip kızımı görene kadar iş yerinde nasıl vakit geçer bilmiyorum..

kızlar eşimin ailesi şehir dışındalar ,2-3 haftalığına yanımıza gelecekler,gelsinler severim kendilerini ,anlaşaırız sorun olmaz kızımıda çok seviyorlar deli oluyorlar resmen ona buraya kadar herşey normal,tek derdim kayınpederimin dışarıda kızımı gezdirirken dikkatli olmaması,geçen yıl onlara gittiğimzde kızımı alıp parka götürdü kızım daha yeni 3 yaşındaydı ozamanlar,sen kızımı bırak parktta taa yolun öbür tarafındaki parka gazete almaya git birde bunu anlatıp gülüyor içim gitti ya o an biri gelip alabilirdi yada kızım dedesinin peşinden gidip yola çıkabilirdi ALLAH korudu,hala kafası eski zamanlarda saldım çayıra mevlam kayıra bişey olmaz diye düşünüyor,başka zaman yine parka götürdüğünde kızım salıncakların önünden geçerken o hızla başka bir çocuk sallanırken kafasına çarpmış kızım düşmüş birde yere kafasını vurmuştu o anda yine dedesi yanındaydı güya o ilgileniyordu ..terleyince ben hemen üstünü değiştirirm sırtına bez koyarım rüzgar çoksa kulaklıklarını takarım onların umrunda olmaz ,kızım dondurma delisi ve azıcık bişey yese hemen boğazları şişiyor şimdi onlardanda isteyecek ve eminim onu üzmemek için alacaklar,su sğukmuş ılıkmış bakmadan verecekler çünkü rahatlar bişey olmaz bu kadar düşme üstine diye hep söylenirler zaten..şimdi gelecekler ve ben çalışıyorum kayınvaldemle kayınpederim bakacak gündüz,eminim yine alıp alıp parka götürecek kızım eğlensin diye ama çok korkuyorum bişey olacak diye,şimdi uyar diyeceksiniz ama uyardım uyarsamda aynı bişey olmaz diyor,şimdi annem bakıyor kızıma onlar varkende gel sen bak diyemem ayıp olur..kayınvaldemle konuşcam gelince sende çık onlarla yalnız bırakma dicem ama illaki onunda kendine göre işleri olacak ve gitmediğide olacak..napıcam ben nasıl dayanıcam nasıl duracağım düşünmekten aklımı oynatcam ya...ya kızıma bişey olursa ,ciddi ciddi oturup konuşsam çokta alıngan hemen tasını tarağını topar giderler bu kezde eşimle papaz olurum offff ,kızım şimdi 4 yaşında çok şükür kendini korumasını biliyor az çok ama etrafta kötü insanlar dolu neler duyuyoruz ben kızımla dışarı çıktığımda gözümü ondan alamıyorum tedirgin oluyorum şimdi nasıl dedesiyle yollarım dışarı..

uygun dille babacım burası büyük şehir ne olacagı bellı olmaz boş bırakma kızımı ya da yenı hastalıktan cıktı terlerse falan sırtına bişiy koyarmısın diyebilirsin ne bilim şimdi hayır cocugumu dısarı cıkaramazsın desen adın gelin olur.ya işten izin alacaksın sen söyleyemezsen oğulları söylesin

uygun dille babacım burası büyük şehir ne olacagı bellı olmaz boş bırakma kızımı ya da yenı hastalıktan cıktı terlerse falan sırtına bişiy koyarmısın diyebilirsin ne bilim şimdi hayır cocugumu dısarı cıkaramazsın desen adın gelin olur.ya işten izin alacaksın sen söyleyemezsen oğulları söylesin

eşim söyler çekinmez ben söylesemde bişey demez sağolsun hep arkamda ,benim derdim biz bişeyler söyleseyince vereceği tepki aynen şu olacak :önce gülecek sonra da çok üstüne düşüyorsunuz biz böyle büyütmedik falan filan..anlatamıyorsun..en iyisi kayınvaldeme bu konuda sorumluluk vermek kızım sana emanet dicem gerisini zaten anlar..ya çok seviyorum iksinide onlarda bizi çok seviyorlar ama tek onlarla rahat edemediğim konu kızımı kayınpederimin alıp alıp gezmeye götürmesi onlar gelene kadar akla karayı seçiyorum..

eşim söyler çekinmez ben söylesemde bişey demez sağolsun hep arkamda ,benim derdim biz bişeyler söyleseyince vereceği tepki aynen şu olacak :önce gülecek sonra da çok üstüne düşüyorsunuz biz böyle büyütmedik falan filan..anlatamıyorsun..en iyisi kayınvaldeme bu konuda sorumluluk vermek kızım sana emanet dicem gerisini zaten anlar..ya çok seviyorum iksinide onlarda bizi çok seviyorlar ama tek onlarla rahat edemediğim konu kızımı kayınpederimin alıp alıp gezmeye götürmesi onlar gelene kadar akla karayı seçiyorum..

valla sevgi ayrı cocuk emanet etmek ayrı tamam bizde dışarlarda sabahtan aksama kadar oynardık annem meerak etmezdı ama o zamanlar ortalık rahattı şimdi ben bile korkuyorum bbi yere giderken etraf insan görünümlü canavar kaynıyo sonuna kadar haklısın endişelenmekte kayınpederde napsın iyi niyetli düşünüyo bişiy olmaz gözüyle bakıyo olabilir ama şehirde malesef korkmak lazım...allahın izniyle cocuguna bişiy olmadan misafirlerini gönderırsın şimdi izin alsan bu mevsim iznine yazık olur uzaktan takip edersin bi şekilde

Kayinßaßanizin yaptigi cok yanlis taßiki,hangi devirde yasiyoruz.Bir dakka gözünü cevirdiginde olan oluyor vallahi.Allah korusun cocuklari.
Lakin sizin yaptiklarinizda cok dogru degil..Herseyden sakinmayin,saklamayin cocugunuzu,soguktan kulaklarini tikamak,dondurma yedirmemek..Oyle alistirmissiniz.Simdi en ufak bir soguk alsa kulaklari agrir o cocugun.
sakinan gozede cop batar. Kayinßaßanizi uyarin bu kez.Lütfen biryere goturdugunde dikkatli ol ßaßacim,yalniz birakma,birsey olur,devir kötü.Diye nazikce soyle.

Son düzenleme:
mahalleden çocuk kaçırılmış buralara hırsızlar dadanmış gibi bir hikaye uydurup kayınpederine uyarı amaçlı laf söyleyebilirsin belki... saçma oldu ama aklıma başka bişe gelmedi... belki o zaman daha dikkatli olurlar

parkta 3 yaşındaki çocuğu yalnız bırakmanın çok tehlikeli olduğunu herkes bilir.bunu kayınbabana söylemene bile gerek yok.tv de neler görüyoruz çevremizde de birçok olay yaşanıyor kayınbabana örnekler verip ciddi bir şekilde uyar canım yada eşin babasıyla konuşsun ama mutlaka konuşun bu konu ihmale gelmez:50:Allah korusun herşey bir anda oluyor zaten:19:

bence bu düşüncen çok doğru kayınvalidenle konuşmak,kızını ona emanet etmek...bir de öncesinden çevreden duyduğun bebeklerin başına gelmiş birkaç kötü olayı anlatırsan durumun ciddiyetinin farkına varır bana göre. çok güzel bu arada böyle konu okumak, şükür eşinle eşinin ailesiyle ciddi bir problemin yokmuş, ne güzel,insanın gözü korkuyor burayı okuyunca.

mahalleden çocuk kaçırılmış buralara hırsızlar dadanmış gibi bir hikaye uydurup kayınpederine uyarı amaçlı laf söyleyebilirsin belki... saçma oldu ama aklıma başka bişe gelmedi... belki o zaman daha dikkatli olurlar

yooo hiç de saçma değil :)) bence aynen böyle yapın,o ihtimali göz önüne alır daha dikkatli olur ,bir nusibet bin nasihatten iyidir derler...

Bu arada eşinizin sizin gibi olmamasına sevindim,kızınız büyüyüp ergenlik çağına girdiğinde bahsettiğiniz genişliğiyle sizi sakinleştirebilir,orta yol bulmada yardımcı olur.
Benim annem de sizin gibi panik bi insan,ve babam da aksine rahat birisi-o şekilde dengeyi buluyolar.Ama annem gibi bi babam olsaydı o ev özellikle ergenlik yıllarımda yaşanmaz bi ev olurdu yani...Bence biraz rahatlayın ,sizin bu stresiniz kızınızın kişiliğine olumsuz yansıyabilir,mesela dünyadaki bütün felaketler kendisini bulacakmış gibi hisseden birisi olabilir (deneyimlerime dayanarak,samimi olarak söylüyorum,umarım yanlış anlamazsınız)

Hiçte saçma değil, gayet mantıklı bence :34:

Bende arkadaşa katılıyorum en güzeli böyle bir yalan uydurun, daha dikkatli olurlar böylelikle :34:

yooo hiç de saçma değil :)) bence aynen böyle yapın,o ihtimali göz önüne alır daha dikkatli olur ,bir nusibet bin nasihatten iyidir derler...

Bu arada eşinizin sizin gibi olmamasına sevindim,kızınız büyüyüp ergenlik çağına girdiğinde bahsettiğiniz genişliğiyle sizi sakinleştirebilir,orta yol bulmada yardımcı olur.
Benim annem de sizin gibi panik bi insan,ve babam da aksine rahat birisi-o şekilde dengeyi buluyolar.Ama annem gibi bi babam olsaydı o ev özellikle ergenlik yıllarımda yaşanmaz bi ev olurdu yani...Bence biraz rahatlayın ,sizin bu stresiniz kızınızın kişiliğine olumsuz yansıyabilir,mesela dünyadaki bütün felaketler kendisini bulacakmış gibi hisseden birisi olabilir (deneyimlerime dayanarak,samimi olarak söylüyorum,umarım yanlış anlamazsınız)

yok niye yanlış anlayayım doğru söylüyorsunuz,çok fazla panik pinpirikli bir insanım bende halimden hiç hiç memnun değilim ama değişemiyorum,1 hafta sonrasının planlarını şimdiden yapan palnlar istediğim gibi gitmeyince hemen panik olan ,her an kötü bişey olacak diye bekleyen,hep iyisini değilde kötüsünü düşünen bir tipim işte..rahat olmaya inan çalışıyorum dahada çalışacağım sağol uyarıların için..

bence bu düşüncen çok doğru kayınvalidenle konuşmak,kızını ona emanet etmek...bir de öncesinden çevreden duyduğun bebeklerin başına gelmiş birkaç kötü olayı anlatırsan durumun ciddiyetinin farkına varır bana göre. çok güzel bu arada böyle konu okumak, şükür eşinle eşinin ailesiyle ciddi bir problemin yokmuş, ne güzel,insanın gözü korkuyor burayı okuyunca.

çok şükür kayınvaldemide kayınpederimide görümcemiide gerçekten çok seviyorum,onlarda beni çok seviyorlar,her zaman yanımda arkamdadırlar..(maşallah )

saçma değil,en azından akıllarının bir tarafında kalır,daha dikkatli olurlar..teşekkür ederim..

Kayinßaßanizin yaptigi cok yanlis taßiki,hangi devirde yasiyoruz.Bir dakka gözünü cevirdiginde olan oluyor vallahi.Allah korusun cocuklari.
Lakin sizin yaptiklarinizda cok dogru degil..Herseyden sakinmayin,saklamayin cocugunuzu,soguktan kulaklarini tikamak,dondurma yedirmemek..Oyle alistirmissiniz.Simdi en ufak bir soguk alsa kulaklari agrir o cocugun.
sakinan gozede cop batar. Kayinßaßanizi uyarin bu kez.Lütfen biryere goturdugunde dikkatli ol ßaßacim,yalniz birakma,birsey olur,devir kötü.Diye nazikce soyle.

evet kızımı doğduğundan beri çok sakındım ve yaptığım hatanında farkına vardım ama iş işten geçti,şimdi en ufak bir rüzgarda hasta olan bir kızım var şimdi yavaş yavaş değiştirmeye çalışıyorum düzeni ama zaman alacağa benziyor..

Back
X